10 Şubat 2017, Cuma 10:02:09

Rize-Artvin Havalimanı uçuracak

Türkiye ve Avrupa'nın deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilen ikinci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı, her iki il halkına ulaşımda getireceği kolaylığın yanı sıra turizm potansiyelini de artıracak.
  • Çok doğru tespitler, mesela ordu - Giresun havalimanı yapıldı, her iki şehirde de şu an yükselen gökdelenler ve iş merkezleri yüzünden şehirlerin iklimi bozuldu, turist akınından dolayı vize konulması düşünülüyor. Yıllardır doğa turizmi diye yırtınıyorlar, ortada doğa filan bırakmadılar, doğanın kralı avrupada , gözleri gibi bakıyorlar, ha gelir gene ipini koparan araplar, bir tekme de onlar vurur...Yapacaksanız yapın havalimanı ama böyle saçma sapan anlamlar yükleyip boşuna masal anlatmayın..
  • Deniz üzerine inşa edildiği için Artvin ve sınıra biraz daha yakın yapılsaydı, yani Rize il sınırlarının içinde biraz daha doğuya yapılsaydı, her 2 il geneli hemşehrileri için biraz daha az eziyetli olurdu. Sadece Rize il merkezi değil, Rize'nin ve Artvin'in tümü göçmen.
  • Darısı Yozgat havalimanının başına
  • Çok şükür Trabzon eziyetinden kurtulacağız.
  • Rize Artvin doğru projedir. Umarım biran önce biter.
  • Bakacağuk ne zaman başlayacak ne zaman bitecek 28 yaşındayım herhalde ben 32 yaşında olduğum zaman havalimanı biter

Deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilecek Türkiye'nin ikinci havalimanı Rize-Artvin Havalimanı'nın, her iki ilin turizm potansiyelini arttırması bekleniyor.

Rize merkeze 34, Artvin'e ise 75 kilometre uzaklıktaki Yeşilköy ve Pazar sahili mevkisine inşa edilecek Rize-Artvin Havalimanı, Türkiye ve Avrupa'nın Ordu-Giresun Havalimanı'nın ardından ikinci deniz üzerine dolgu havalimanı olacak.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize-Artvin Havalimanı'nın iki ilin, hatta Batum'un ihtiyacını karşılamaya dönük planlanmış çok önemli bir proje olduğunu belirtti.

Deniz üzerine havalimanının dünyada örnekleri olduğuna işaret eden Bektaş, Türkiye'nin de Ordu-Giresun Havalimanı ile bu alanda önemli bir yer edindiğini ve önemli bir potansiyele büyük hizmet verdiğini söyledi.

"Trabzon'un doğusunda iyi planlanmış ve hazırlanmış bir proje"

Vali Bektaş, Trabzon Havalimanının çok yoğun hizmet verdiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Rize-Artvin Havalimanı, Trabzon'un doğusunda iyi planlanmış ve hazırlanmış bir proje. Projenin büyük getirisi olacak. Ovit Tüneli Projesi olmadan nasıl Ovit Dağı'na bir kış turizm merkezi düşünülemiyordu, Rize-Artvin Havalimanı Fırtına Vadisi, Ayder ve Kaçkarlar bazlı bütün doğal turizm projelerimizi tetikleyen bir unsur. Ayder'de büyük bir kayak projesi geliştiriyoruz ama bunu mümkün kılan havalimanı projesinin başlamış olması. Havalimanına başlamış olmasaydık Ayder'de kayak merkezi projesinin gerçekleşme ihtimalini çok yüksek göremezdik."

Vali Bektaş, Ordu-Giresun Havalalimanının yapılmasıyla hareketlilik, seyahat ve iç turizm açısından Ordu ve Giresun'un başka bir çehreye kavuştuğunu belirterek, benzeri bir gelişmeyi havalimanıyla birlikte Rize ve Artvin'de de beklediklerini kaydetti.

Daha işin başında olduklarına vurgu yapan Vali Bektaş, "Doğru yürümeyen hiçbir şey yok. İhale ve müteahhit seçimi yapıldı. Yer teslimi nisanda yapıldıktan sonra bir temel atma düşünülüyor. 3 senelik bir yapım periyodu var. Umarım kısa sürede başlar ve biter. Bölge de çok köklü, temelli hayallerinden birine daha kavuşmuş olur." dedi.

Rize-Artvin Havalimanı uçuracak

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 7 yıl önce
Çok doğru tespitler, mesela ordu - Giresun havalimanı yapıldı, her iki şehirde de şu an yükselen gökdelenler ve iş merkezleri yüzünden şehirlerin iklimi bozuldu, turist akınından dolayı vize konulması düşünülüyor. Yıllardır doğa turizmi diye yırtınıyorlar, ortada doğa filan bırakmadılar, doğanın kralı avrupada , gözleri gibi bakıyorlar, ha gelir gene ipini koparan araplar, bir tekme de onlar vurur...Yapacaksanız yapın havalimanı ama böyle saçma sapan anlamlar yükleyip boşuna masal anlatmayın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deniz ~ 7 yıl önce
Deniz üzerine inşa edildiği için Artvin ve sınıra biraz daha yakın yapılsaydı, yani Rize il sınırlarının içinde biraz daha doğuya yapılsaydı, her 2 il geneli hemşehrileri için biraz daha az eziyetli olurdu. Sadece Rize il merkezi değil, Rize'nin ve Artvin'in tümü göçmen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merhaba ~ 7 yıl önce
Darısı Yozgat havalimanının başına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTCZ ~ 7 yıl önce
Çok şükür Trabzon eziyetinden kurtulacağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ercan ~ 7 yıl önce
nanköre bak!
Çotanak ~ 7 yıl önce
Rize Artvin doğru projedir. Umarım biran önce biter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kamil ~ 7 yıl önce
boş yatırım. Artvin Borçka nın bir köyünden bir yolcunun Rize h.limanına ulaşmasına ne kazandırır? en az 2 araç. Trabzona da 2 araçla gidecekti zaten. Buraya harcanacak parayı başka bir ihtiyacına harcasınlar.
Çotanak ~ 7 yıl önce
Kamil bey. Borçka Pazar arası 90 km, oysa Borçka Trabzon arası 202 km. Hangisi daha yakın?
Rizeli ~ 7 yıl önce
Bakacağuk ne zaman başlayacak ne zaman bitecek 28 yaşındayım herhalde ben 32 yaşında olduğum zaman havalimanı biter

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekonomi ~ 7 yıl önce
Bu krizde zor biterm

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000