14 Mayıs 2022, Cumartesi 15:57:12

Rize-Artvin Havalimanı resmen hizmete girdi

Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci havalimanı, dünyada ise beşinci olan Rize-Artvin Havalimanı bugün resmen hizmete girdi.
  • Ama gerçekten kafayı yemek üzereyim artık. Napıyosunuzya yeter ya
  • yeni havalimani hayirli olsun, herkese bol kazanclar dilerim.
  • Arkada cengiz havacilik yazıyor,ulan ucagi televizyonda gördünüz havaci oldunuz
  • Garanti kaç milyon ayda?
  • Betona harcanan para ile bu ülkeye neler yapılmazdı,birileri zengin edilecek diye şimdi her şeyde rezil derecede dışa bağımlı hale geldik,borç desen tarihte benzeri yok,alım gücü ve paranın değeri bitmiş,enflasyon durmuyor. Dünyada sırf inşaat ile ileri gitmiş kaç ülke var?
  • Çok lazımdı sanki. Yandaşlara Garanti Vatandaş parası. Şimdi görün bakalım SİS'li havalarda ne Divertler olacak. ya TZX ya OGU
  • 1- Bu bir milletin vergisinin yandasa peskes cekilme hikayesidir. 2-Senelik yolcu garantisi 3milyon yolcudur. 3-Her gun %80 kapasite in-out min. 40 ucak gelmesi gereklidir 4-Atil olan havalimanlarinin durumu ortadadir ve devlet denilen tuzel kisiligin geliri halktan alinan vergidir 5-Maalesef yine olan vatandasin vergisine olmus, birilerine de hava atmak, milletin parasiyla show yapmak, siyasal bir partinin pazarlamasini yapmak kalmistir.
  • 3milyon yolcu garantisi /365gün= 8219yolcu Günde 8219 yolcu ortalama 180 kapasiteli uçak %100 dolulukla icra etse her gün 45 uçak gelmeli demektir. Hayaldi gerçek oldu, aradaki fark vatandaşa girdi.
  • Hayirsiz olsun
  • Boş iş. Yazık paraya yazık bu ülkeye…

Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci havalimanı, dünyada ise beşinci olan Rize-Artvin Havalimanı bugün resmen hizmete girdi.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın ardından deniz dolgusuna yapılacak Türkiye'deki ve Karadeniz Bölgesi'ndeki 2. havalimanı olma özelliğine sahip olacak Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan cumhurbaşkanı İlham Aliyev, MHP Genel Başkanı Devet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve çok sayıda katılımcı gerçekleştirdi.

Açılışta Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalar yaptı. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Ülkemizin iftihar verici eserleri arasındaki yerini alan Rize-Artvin Havalimanımızın şehirlerimize, bölgemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Kardeşim Aliyev’e, sayın Bahçeli’ye, sayın Destici’ye ve diğer misafirlerimize bu güzel günümüzü bizlerle paylaştıkları için şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum.

Eser ve hizmet siyasetimizin son örneği bu havalimanımız, sıradan bir yatırım değildir. Dünyada deniz üzerinde inşa edilen toplam 5 havalimanı bulunuyor. Bunun açılışını yapmakta olduğumuz Rize-Artvin’le birlikte ikisi ülkemizdedir. Böylece ülkemizdeki toplam havalimanı sayısını 26’dan 57’ye çıkardık. Bu havalimanlarında sıfırdan yapmışçasına yenilediğimiz havalimanları da var. Yaklaşık 5 yılda 4,4 milyar liralık yatırımla tamamlanan Rize-Artvin Havalimanı, 3 bin metrelik pisti, yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli terminali, destek üniteleri ve diğer birimleriyle gerçekten gurur verici bir eser oldu.

Ancak şu anda uçaklarımız boş gidip geliyor. Şimdi buradan Rizeli hemşehrilerime sesleniyorum, Artvinli hemşehrilerime sesleniyorum. Bu uçaklar boş gidip gelirse bu tabii ne Rizeliye yakışır ne Artvinliye yakışır. Şu anda gerek uçak sayısı gerekse bütün bu maliyetler bir şeyi ortaya koyuyor. Demek ki Rizeli hemşehrilerim, Artvinli hemşehrilerim bu uçakları doldurmalı ki ona göre bu gidiş gelişler çok daha farklı bir şekilde devam etsin.

Havalimanımızdaki binaların giriş kapısından kulesine kadar tüm mimarisi bölgemizin özelliklerine uygun şekilde tasarlanmış ve yapılmıştır. Türkiye’nin kalkınmada ve özellikle de havayolu ulaşımında son 20 yılda kat ettiği mesafenin sembolü olarak gördüğüm bu eser ne dağların ne denizlerin bizim hizmet azmimizin önünde duramayacağının işaretidir.

"PEK ÇOK ALANDA KATKI SAĞLAYACAK"

Doğu Karadeniz’in gerçekten zorlu coğrafyasında inşa ettiğimiz Rize-Artvin Havalimanı, komşumuz Gürcistan’ın ulaşımını da kolaylaştıracaktır. Ülkemizin sınırlarının en uç noktasına kurduğumuz bu havalimanı, insanımıza vakitten yakıta, trafik kazalarından emisyon gazı azaltımına kadar pek çok alanda katkı sağlayacaktır. Bu topraklarda yaşayanlar ve ziyarete gelenler yanında bölgenin güzelliklerini görmek isteyen herkese Rize, Artvin artık bir uçak bileti mesafesindedir.

Artık Rize’de, Artvin’de türküler ayrılık değil, kavuşma üzerine, muhabbet üzerine söylenecek. Tabii sadece bununla kalmadık. Son 20 yılda Rize’ye 25 milyar lira tutarında yatırım yaptık. Eğitimde inşa ettiğimiz 2 bin adet yeni dersliğin yanında bugün 16 bin öğrencinin öğrenim gördüğü üniversitemizi şehrimize kazandırdık. Üniversite öğrencilerimiz için 5500 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. Toplam 92 adet spor tesisi yaptık. İhtiyaç sahibi hemşehrilerimize toplam 1,1 milyar lira sosyal yardım aktardık. Sağlıkta toplam 911 yataklı hastanelerin de aralarında bulunduğu 28 sağlık tesisini şehrimize kazandırdık. TOKİ eliyle Rize’de 4918 konut projesini hayata geçirdik.

Geçtiğimiz yıl üzücü bir sel felaketiyle karşı karşıya kalan Rize’mizde tüm afetzede kardeşlerimize eskisinden daha güzel köy konutları, evler ve çay alım merkezleri yapıyoruz. Güneysu Millet Bahçemizi yıl sonuna kadar vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bölünmüş yol uzunluğunu 20 kilometreden 190 kilometreye çıkardık. Ovit Tüneli ve bağlantı yolları, Hurmalık Tünelleri ve bağlantı yollarıyla, Salarha Tüneli’ni tamamlayıp hizmete sunduk. Rize’nin turizm potansiyelini değerlendirmek ve tabiat turizmi potansiyelini ortaya çıkarmak için de önemli çalışmalar yürütüyoruz. Kaçkar Dağları Milli Parkı’nı halkımızın kullanımına açtık. Bölgemizi Karadeniz’in lojistik kavşak noktası ve üs bölgesi yapacak İyidere Lojistik Limanımızın da yapımı sürüyor. Son 20 yılda inşa ettiğimiz 68 taşkın koruma tesisiyle 121 yerleşim yeri ve 17 bin dekar araziyi taşkınlardan koruduk. Sanayide şehrimize bir organize sanayi bölgesi ve 3 sanayi tesisi site olarak kazandırdık. Enerjide Rize’ye, Güneysu’ya, Ardeşen’e, Çayeli’ne, Fındıklı’ya, Pazar’a, Kalkandere’ye, Derepazarı’na ve İyidere’ye doğal gaz arzını sağladık. Aynı şekilde Artvin’e geçtiğimiz 20 yılda 40 milyar liralık yatırım yaptık. Eğitimde 750 yeni derslik inşa ettik. Çoruh Üniversitesini şehrimize kazandırdık. Yükseköğrenim yurt yatak kapasitesini 3600’e ulaştırdık. Şehrimizde 7 gençlik merkezi, 21 spor tesisimizle gençlerimize hizmet veriyoruz.

Rize-Artvin Havalimanı resmen hizmete girdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Deniyorum ~ 2 yıl önce
Ama gerçekten kafayı yemek üzereyim artık. Napıyosunuzya yeter ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gr ~ 2 yıl önce
yeni havalimani hayirli olsun, herkese bol kazanclar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cengiz havacilik ~ 2 yıl önce
Arkada cengiz havacilik yazıyor,ulan ucagi televizyonda gördünüz havaci oldunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Garanti ~ 2 yıl önce
Garanti kaç milyon ayda?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yap işlet değil ~ 2 yıl önce
DHMI yaptırıyor yap işlet değil Öyle değil mi ? garanti yok rahat ol
Fatih ~ 2 yıl önce
Devlet yaptığı havalimaninda nasıl garanti yolcu olsun
Ne desek boş ~ 2 yıl önce
Betona harcanan para ile bu ülkeye neler yapılmazdı,birileri zengin edilecek diye şimdi her şeyde rezil derecede dışa bağımlı hale geldik,borç desen tarihte benzeri yok,alım gücü ve paranın değeri bitmiş,enflasyon durmuyor. Dünyada sırf inşaat ile ileri gitmiş kaç ülke var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Calis ~ 2 yıl önce
Miymiy yerine calis. Adam ol adam
ÇLŞ ~ 2 yıl önce
Çok lazımdı sanki. Yandaşlara Garanti Vatandaş parası. Şimdi görün bakalım SİS'li havalarda ne Divertler olacak. ya TZX ya OGU

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 2 yıl önce
Herşey çok güzel olacak diyenleri de gördük ancak kusurun 2023 te herşey daha güzel olacak…
Hizmet siyaseti ~ 2 yıl önce
OGU yapıldığında da böyle söylendi Cat III koyarlar 0 görüşte iner Fakat yılda max 3 milyon yolcu için üstelik trabzon alternati de var bu yatırım yerine, yılda 30-40 milyon yolcu için çok daha düşük maliyetle Sabiha Gökçen pistini tamamlasalardı güzel olmazmıydı. Zaten Bir uçuş için iki meydana ihtiyaç var. Rizeli lerin çoğu Istanbul Anadolu yakasında. SAW a gelecek buradan RZE ye gidecek
peh peh peh peh ~ 2 yıl önce
1- Bu bir milletin vergisinin yandasa peskes cekilme hikayesidir. 2-Senelik yolcu garantisi 3milyon yolcudur. 3-Her gun %80 kapasite in-out min. 40 ucak gelmesi gereklidir 4-Atil olan havalimanlarinin durumu ortadadir ve devlet denilen tuzel kisiligin geliri halktan alinan vergidir 5-Maalesef yine olan vatandasin vergisine olmus, birilerine de hava atmak, milletin parasiyla show yapmak, siyasal bir partinin pazarlamasini yapmak kalmistir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fatih ~ 2 yıl önce
iyi sallamissiniz bu havalimaninin devlet yapmış devlet işletecek yolcu garantisi diye bir şey yok sıkıntı durun
3 milyon ~ 2 yıl önce
3milyon yolcu garantisi /365gün= 8219yolcu Günde 8219 yolcu ortalama 180 kapasiteli uçak %100 dolulukla icra etse her gün 45 uçak gelmeli demektir. Hayaldi gerçek oldu, aradaki fark vatandaşa girdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Insallah ~ 2 yıl önce
Hayirsiz olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Enn enn enn ~ 2 yıl önce
Boş iş. Yazık paraya yazık bu ülkeye…

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000