10 Mayıs 2022, Salı 11:08:29

Rize-Artvin Havalimanı Cumartesi açılıyor

Yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışı 14 Mayıs Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak.
  • Havalimanı adında Artvin olması saçma.Sınırda olmadı ilk düşündüğümüz gibi...Rize havalimanı yeterdi..yine Trabzon'dan yakın Artvin'e buna da şükür. Atıl olur mu olmaz mı yorum yapmak için erken bence. Ama elli küsur havalimanı içinde ilk 20 de olacağına eminim. Zonguldak, Gökçeada, Zafer havalimanı vb. gibi boş olmaz. hayırlısı bakalım. Bursa'dan da sefer başlatırsalar iyi olur.
  • Yazıklar olsun kendi memleketi olunca 5 senede bitirdi açıyor zavallı adanalkilar Mersinli ler burda gün sayıyor günde en az 40 uçağın indiği yerde
  • Bir kac ay sonra cay festivalleri duzenlenir burda. Az ilerde ve beride zaten havaalani var, neden milletin parasini 3-5 kisiye yedirirsiniz ki ? Israf israf. Tarih bunlari yazacak ilerde.
  • hayırlı olsun
  • Yazık çok yazık. Bir atıl havalimanı daha sisteme giriyor

Yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışı 14 Mayıs Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak.

Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci pisti olan Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışı, 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in katılımıyla yapılacak.

Rize'ye 34, Hopa'ya 54, Artvin'e 125 kilometre uzaklıkta olan Pazar ilçesindeki havalimanına ilk inişi Erdoğan ve Aliyev'in uçakları yapacak.

İlk inişi Erdoğan ve Aliyev'in uçakları yapacak

İki Cumhurbaşkanını taşıyan uçakların piste inişinin ardından tören alanına geçilerek Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışı gerçekleştirilecek. Açılışın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ve diğer davetliler onuruna yemek verecek.

Rize-Artvin Havalimanı'nın yılda yaklaşık 3 milyon yolcuya hizmet vermesi planlanıyor. Havalimanının çay yaprağı şeklindeki giriş takı ile çay bardağı şeklindeki hava trafik kontrol kulesi, yöresel mimariyi yansıtıyor.

Havalimanı içinde Türk çayının tanıtımının yapılacağı Çaykur Müzesi ve mini çay fabrikası da yer alacak. Havalimanında toplam 47 bin 133 metrekare kapalı alan bulunuyor. Açılış töreninin ardından Rize-Artvin Havalimanı'na seferler başlayacak.

Rize-Artvin Havalimanı Cumartesi açılıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Artvinli ~ 2 yıl önce
Havalimanı adında Artvin olması saçma.Sınırda olmadı ilk düşündüğümüz gibi...Rize havalimanı yeterdi..yine Trabzon'dan yakın Artvin'e buna da şükür. Atıl olur mu olmaz mı yorum yapmak için erken bence. Ama elli küsur havalimanı içinde ilk 20 de olacağına eminim. Zonguldak, Gökçeada, Zafer havalimanı vb. gibi boş olmaz. hayırlısı bakalım. Bursa'dan da sefer başlatırsalar iyi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Artvinli ~ 2 yıl önce
Bence tam tersi. Artvin özellikle yerli turistler için en önemli destinasyon. Ama rizede böyle bir şey yok. Belki bir kaç arap geliyordur. Bu durumda artvin çok daha önem kazanıyor. Rizeye kim neden gidecek ki
Yanlış anlamışsın ~ 2 yıl önce
Kardeş ben isim olarak yeterdi dedim, sitemde bulundum...
Hasan Keskin ~ 2 yıl önce
Yazıklar olsun kendi memleketi olunca 5 senede bitirdi açıyor zavallı adanalkilar Mersinli ler burda gün sayıyor günde en az 40 uçağın indiği yerde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Skandal otesi ~ 2 yıl önce
Bir kac ay sonra cay festivalleri duzenlenir burda. Az ilerde ve beride zaten havaalani var, neden milletin parasini 3-5 kisiye yedirirsiniz ki ? Israf israf. Tarih bunlari yazacak ilerde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
clock ~ 2 yıl önce
hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 2 yıl önce
Yazık çok yazık. Bir atıl havalimanı daha sisteme giriyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atilla ~ 2 yıl önce
Atılmış ekspertizmisin sen.yapılan neyden memnun oldunuzki bundan olasınız. Günlük kaç sefer konmuş gel 3 ay sonra konuşalım konuşmak için konuşmayın bence mide bulandırıcı oluyorsunuz
Yorum ~ 2 yıl önce
Neye dayanarak söylüyorsunuz, bence yapılan güzel hizletleri karalama yapmayalım, trabzon hava alanını yolcu sayısı olarak geçecek bir liman olucak bölgeyi ok iyi bilen birisi olarak söylüyorum, zaten yazdığınız yazı siyasi amaçlı
Yazık ~ 2 yıl önce
Göz göre göre şu havaalanlarını açıyorlar. Ya insan azıcık akıllanır değil mi? Hakikaten çok yazık
Attila ~ 2 yıl önce
Önce bilgi sahibi olacaksın. Okuyacaksın öğreneceksin sonra burada taraf tutacaksın. Biraz olsun bilim ve ilime inanmış olsaydınız Türkiye bugün farklı yerlerde olurdu. Şimdi ise atıl havalimanını savunanları okuyoruz. Sizin işinizde zor

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000