06 Ocak 2019, Pazar 17:14:32

Rize-Artvin Havalimanı çalışanları: 'Bizi işten çıkaracaklar'

Rize-Artvin Havalimanı'nda çalışan işçiler, taşeron firmanın işten çekilmesi nedeniyle kendilerinin işten çıkarılacaklarını öne sürdü.
  • Karadenizliler Türkiye'nin gerçek elitleridir. Her birinin cebinde bir bakan, milletvekili, belediye başkanı vs.'nin telefonu kayıtlıdır; normal yollardan olmayan işlerini yaptırmak için sürekli isteklerde bulunurlar. Bu işçiler de kesin telefonlarda ağlamaya başlamıştır, merak etmeyin reis hazretleri hemşehrilerini mağdur etmez.
  • Siz de oy verirken bir kere daha düşünün.
  • Bu işin fıtratında kovulmak da var işsiz kalmak da var. Çaresine bakın kendiniz.
  • Yıllardır sizi sömürenlere oy verip duruyorsunuz,örgütlü tepki vermiyorsunuz şimdi ağlamayın emekçi ve emekliler...
  • Yok öyle kuyruk sıkışınca tayyip babamız demek
  • Yapmayın etmeyin Silivri çok soğuktur bu aralar.
  • Panik yapmasınlar giden firmanın sözleşmesi fesh oldu. İşveren haklı Yerine işi devam edecek fima bu hafta belli olur
  • Hani, Rize Artvin Havaalani insaati tam gaz devam ediyordu.. Milyonlarca ton tas döseniyordu .. Hatta gemiler ile tas dösüyorlardi.. Kamyon sayilari arttirilmisti.. Bu iste bir terslik var isler iyi gitmiyor dedigimizde gayri milli hain fetöcü chp zihniyeti diye saldiran milliciler nerede. ""Tayyip Erdoğan babamız, tüm yetkililere sesleniyoruz; bizim mağdur olmamızı engellesinler"
  • Maalesef bu dükkanı yönetenler bu durumlara ses çıkarmıyorlar. İga dan binlerce kişi çıkarıldı ama gündeme getiren yok. Gündeme getirebilecek medya da yok
  • Para bitti para,değirmende su kalmadı.Firmalar hakedişlerini alamıyorlar.Birçok bakanlıkta aynı durum söz konusu.Merkez bankası karını bir an önce hazineye aktarmak için bile normalde nisanda yapılacak genel kurul 18 Ocak tarihine alındı.Olsun Almanya bizi kiskaniyi.

Rize-Artvin Havalimanı'nda çalışan işçiler, taşeron firmanın işten çekilmesi nedeniyle kendilerinin işten çıkarılacaklarını öne sürdü.

Havalimanına taş taşıyan firmanın çalışanları Rize Artvin Havalimanı şantiyesi önünde basın açıklaması yaptı. İşçilerden Ali Kemal Kesici, 2 yıldır bu firmada çalıştığını ifade ederek, “Yöre halkı olarak burada 500-600 kişi çalışıyoruz. Bu insanların aileleri var, ihtiyaçları var. Önemli olan bizim mağdur edilmememiz. Şirketin gitmesi, yenisinin gelmesi bizim tasarrufumuzda değil. Bu şirket gidip yenisi geldiğinde bizim akıbetimiz ne olacak? Bu konuda bütün arkadaşlarımızın Sayın Cumhurbaşkanımızdan isteği bu saatten sonra mağdur edilmememizdir" dedi.

Bir başka işçi Mehmet Ali Basa da 9 aydır bu şirkette çalıştığını belirterek, “Buradaki işçilerin ailelerini de sayarsak 3-4 bin kişiyi ilgilendiriyor. Bu ani karar sonrası hepimiz mağdur olacağız. Borca giren var, kredi çeken, kiralık ev tutanlar var. Bizim Sayın Cumhurbaşkanımızdan isteğimiz buradaki insanların mağdur olmaması. Gelecek şirket bizim sorunumuz değil. Bizim sıkıntımız biziz. Kışın ortasında bir anda işsiz kalmak istemiyoruz" diye konuştu.

Yılmaz Oğuz isimli işçi de 4 çocuk sahibi olduğunu ve işini tazminat almadan bırakıp Rize’ye geldiğini ifade ederek, “9 aydır buradayım. Memleketimdir, kapı dibidir diye işimi bırakıp buraya geldim. Hiç haber vermeden şimdi bir anda kışın ortasında şirket gidiyorum diye bizi işsiz mi bırakacak? Bizim siyasi olarak bir şeyimiz yoktur. Biz ekmek parası için 15 gün gece, 15 gün gündüz vardiyalı çalışan işçileriz. Tayyip Erdoğan babamız, tüm yetkililere sesleniyoruz; bizim mağdur olmamızı engellesinler" şeklinde konuştu.

15 yıl gurbette yaşadığını ve anne babasının yanında olmak için havalimanında çalışmaya geldiğini söyleyen Mustafa Ocakçı ise “Sırf memleketimde çalışmak için geldim ve 19 ay oldu burada mesaim. Kirada oturuyorum ve bu olaydan sonra kömür paramı nasıl vereceğimi düşünmeye başladım. Çünkü gerçekten çok mağdur durumdayız. Birçoğu arkadaşımızın dediği gibi gurbeti bırakıp memleketimize geldik. Biz şirketlerin karı veya zararını tartışamayız. Ancak burada en büyük zararı edecek olan buradaki çalışanlardır. Bu aylarda başka çalışacak alternatif bir iş de yok. Yetkililerden bizim mağduriyetimizi görüp çare olmalarını istiyoruz” dedi.
Sultan Bayrak adlı işçi ise 2 hafta sonra eşinin doğum yapacağını belirterek, mağduriyetlerini herkesin anlamasını istedi.

Basın açıklamasının ardından işçiler alandan olaysız şekilde ayrıldı. 

 

Rize-Artvin Havalimanı çalışanları: 'Bizi işten çıkaracaklar'

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Karadenizliler ~ 5 yıl önce
Karadenizliler Türkiye'nin gerçek elitleridir. Her birinin cebinde bir bakan, milletvekili, belediye başkanı vs.'nin telefonu kayıtlıdır; normal yollardan olmayan işlerini yaptırmak için sürekli isteklerde bulunurlar. Bu işçiler de kesin telefonlarda ağlamaya başlamıştır, merak etmeyin reis hazretleri hemşehrilerini mağdur etmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KA. ~ 5 yıl önce
Aynen öyle GM de çalışıyorsun ve olayları iyi biliyorsun. Tebrikler
taşeron ~ 5 yıl önce
yok merak etmeyın cıkarmazlar... bızım yılımız bıtıyor cıkarsalardı bızı cıkarırlardı sen yıne taseron olarak calısmaya devam edeceksın
Oy ~ 5 yıl önce
Siz de oy verirken bir kere daha düşünün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oy Oy ~ 5 yıl önce
Aylarca ac susuz kalsalar gider yine verirler. Sonsuz itaat ve biat böyle birseydir. Ya da aklini kiraya vermek.
TaşErol ~ 5 yıl önce
Oyunu taşerona vermiş.
Oyoy ~ 5 yıl önce
Rizeliler mi bir defa daha düsünecek.?
taşeron ~ 5 yıl önce
oy oy ısımlı arkadas bu ısın oyla alakası yok sız de chp yı devamlı ıtaat ederek sız de onlara ıtaat ederek chp ye verıyorsunuz lutfen sıyasetle alakası yok sıstem degısse bıle taşeron degısmeyecek bu ulkede ne yazık ki
Fıtrat ~ 5 yıl önce
Bu işin fıtratında kovulmak da var işsiz kalmak da var. Çaresine bakın kendiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 5 yıl önce
Reis oyle demedi mi dedi. O yuzden her seferinde reisin degerli vaktini calmayin
aynen ~ 5 yıl önce
birazda işssiz yaşamayı öğrensinler!
Emekçi ~ 5 yıl önce
Yıllardır sizi sömürenlere oy verip duruyorsunuz,örgütlü tepki vermiyorsunuz şimdi ağlamayın emekçi ve emekliler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hülooooo ~ 5 yıl önce
Yok öyle kuyruk sıkışınca tayyip babamız demek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Silivri ~ 5 yıl önce
Yapmayın etmeyin Silivri çok soğuktur bu aralar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oldu ~ 5 yıl önce
Ne sahane bir telkin ! Herkes sussun ,bir tane bile catlak ses cikmasin. Bunu mu diyorsunuz?
Birisi ~ 5 yıl önce
Baska haber sitelerine gore ; Artik Islama inanmadigini beyan etmis hanim kizimiz. Suudlara iade edilirse kesin oldurulur. Tayland ne diye iade etmek istiyor anlamak mumkun degil. Budistler muslumanlardan pek haz etmez. Bu kiza neden sahip cikmiyorlar madem ?! Dusunceyi aciklama hurriyeti tabi ki yok Suudi Arabistan 'da.Haa bizim ulkemizde de var Suudlarla ayni kafada olanlar. Fakat anasayaya gore dinsizlik suc kapsamina girmiyor bizde.Arabistan laik bir ulke olsaydi sayet sosyal medyadan kufur ve kuru tehdit yerdi ama canindan endise etmezdi en azindan. Evet " laikligin kiymetini bilelim'e" baglayacagim dogal olarak.
Kcolak ~ 5 yıl önce
Panik yapmasınlar giden firmanın sözleşmesi fesh oldu. İşveren haklı Yerine işi devam edecek fima bu hafta belli olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hüloog ~ 5 yıl önce
Hani, Rize Artvin Havaalani insaati tam gaz devam ediyordu.. Milyonlarca ton tas döseniyordu .. Hatta gemiler ile tas dösüyorlardi.. Kamyon sayilari arttirilmisti.. Bu iste bir terslik var isler iyi gitmiyor dedigimizde gayri milli hain fetöcü chp zihniyeti diye saldiran milliciler nerede. ""Tayyip Erdoğan babamız, tüm yetkililere sesleniyoruz; bizim mağdur olmamızı engellesinler"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 5 yıl önce
Maalesef bu dükkanı yönetenler bu durumlara ses çıkarmıyorlar. İga dan binlerce kişi çıkarıldı ama gündeme getiren yok. Gündeme getirebilecek medya da yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK ~ 5 yıl önce
Para bitti para,değirmende su kalmadı.Firmalar hakedişlerini alamıyorlar.Birçok bakanlıkta aynı durum söz konusu.Merkez bankası karını bir an önce hazineye aktarmak için bile normalde nisanda yapılacak genel kurul 18 Ocak tarihine alındı.Olsun Almanya bizi kiskaniyi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000