12 Mart 2015, Perşembe 14:16:48

RF-4E UÇAKLARI SON KEZ UÇTU

Malatya 7. Ana Jet Üssü’nde bulunan RF-4E savaş uçakları son kez havalandı.
  • en iyisi 79cb
  • Kral çıplakçıyız ya, böyle zırvalıklara karşı içimizdeki tepkiyi tutamıyoruz işte Komutan bey sahneye inmiş, eşi hanımefendi ile birlikte, uçakların jübilesini yapmış, şehit yakınlarına taziye ziyaretinde bulunmuş, geride kalanlarında gazını almış. Aynı eğitimi, aynı kültürü aldıysak, bize söylenenler, galaksinin yer yüzündeki yansıması bu beyefendiye de söylenmiştir mutlaka. zbir Komutan mahiyetinin yaptığından da yapamadığından dabizzat sorumludur. Yani çıkıp hammasi laflar etmekle, şov yapmakla yetim hakkı ile alınan uçakları hurdaya çıkarmakla olmuyor. Diyarbakır' daki Hava Üssünde tel örgülerden aşıp bayrak indirdiler n'oldu, ne yaptın? Biraz daha üstüne gitseler ikinci kez yapsalar o üssü de kapatacakmıydın? Yaptığınız Komutanlık bu mu? Gerçek Kahraman vatan evlatlarını tenzih ediyorum. Adamlar Kağıt Kaplan derken sizi kastetmişler sizi. Vatana millete hayırlı olsun. boşa çıkan F4 pilotlarını da Havayollarına gönderin bari. Çocukların yüzü bir kez olsun gülsün.
  • RF-4E ile jübileyi gerceklestirmediler. F-4E 2020 ile jübile ucusu yapildi. Yani bu ne demek oluyor. Envarterdeki kendileri icin en emniyetli olani ile yapiliyor ucus ama ötekiler icin de fark etmez motor calismasada ucun deniliyor.
  • Ordulari ordu yapan hv. Kuvvetleridir. Bu gün cevremizdeki bazi devletlerin bu kadar haylaz oluslarin sebebi hv. Kuvvetleridir. Hava kuvvetlerine cok güvenirler. Ayakta kalmak istiyorsak hakkimizi hukukumuzu korumak istiyorsak orduyu bilhassa hv kuvvetlerini kuvvetlendirmemiz gerekir. Savunma sanayii ar-geye yatirim yapmamiz sarttir
  • Şu tayyareler olmasa çok başarılı komutanlık yapılacak.
  • Maalesef F4 efsanesi sona eriyor...
  • Güle güle eski dostum hatıran ölünceye kadar bende kalacaktır . Efsaneler asla ölmez...
  • Komutana iyi yazmış...az yazmış yinede...
  • Özleyeceğim f4 leri.
  • Envanterde 130 küsür F4 var hepsinin uçuşunu durdurun hatta zaten osmanlıda donanmayı haliçe zincirlemişti sonu kurtuluş savaşı oldu şu millet savaşda kazanıp siyasette kaybettiğini bi öğrenemedi yüzyıllardır

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk RF-4E ile uçarak Türk Hava Kuvvetleri’ne uzun yıllardır hizmet veren uçağın jübilesini gerçekleştirdi. Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Hava Org. Abidin Ünal’ın da başka bir RF-4E ile uçması planlanıyordu.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre Org. Ünal da jübilesi yapılacak uçağa bindi ancak yapılan kontrollerin ardından uçuştan vazgeçildi. Orgeneral Abidin Ünal uçaktan indi ve jübile uçuşunu diğer RF-4E ile Org. Akın Öztürk gerçekleştirdi.

"DERSLER ÇIKARACAĞIZ"
Öte yandan Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk,  Eskişehir Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı ve 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığında incelemelerde bulundu. Orgeneral Öztürk, ayrıca şehit ailesine taziye ziyaretinde bulundu  ve F-4E 2020 uçağında havadan yere taarruz görevini bizzat uçarak denetledi. Orgeneral Öztürk, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Hava Orgeneral Abidin Ünal’a makam ziyaretinin ardından 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığında görevli uçucu ve hat bakım personeline hitap etti. Orgeneral Öztürk, "Türk milletinin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Türk Hava Kuvvetlerinin başı sağ olsun. Bu kazalardan dersler çıkaracağız. Her biriniz, uçaktan çok daha değerlisiniz. Hepiniz çok özel eğitimler aldınız" ifadeleriyle yetişmiş insan gücünün önemine dikkat çekti.

Bakım personeline emeklerinin son derece kıymetli olduğunu vurgulayarak uçaklarımızın bakımlarının en iyi şekilde yapıldığına inancını yenileyen Orgeneral Öztürk, "Eski uçak yoktur, bakımsız uçak vardır. Türk Hava Kuvvetlerinde uçakların bakımsız olması söz konusu değildir. Yaptığınız işlerin karşılığı maddiyatla ölçülemez. İşiniz çok zor ve hayati. Allah size güç versin" dedi.

UÇARAK DENETLEDİ
Ardından Orgeneral Öztürk, 112’nci Filo K.lığına ait F-4E 2020 uçağı ile Datça Radar taarruzu görevini bizzat uçarak denetledi.  Bu görev esnasında, milli olarak geliştirilen ve hedefe 250 kilometre mesafeden atılabilen Stand Off Missile (SOM) silahının atışı, simüle olarak gerçekleştirdi. Orgeneral ÖZtürk, tekrar F-4E uçağı ile uçmuş olmaktan son derece mutlu olduğunu, yaklaşık 2000 saat boyunca her zaman güvenerek uçtuğu bu uçağa halen güveninin tam olduğunu ve ayrıca modernize edilen uçaklarımızın kavuştuğu caydırıcı yeteneklerin, Hava Kuvvetlerinin gücüne güç kattığını vurguladı.

Daha sonra Orgeneral Öztürk, eşi Tülay Öztürk  ile Orgeneral Abidin Ünal ve eşi Leyla Ünal, 24 Şubat 2015 tarihinde Malatya’da meydana gelen kazada hayatını kaybeden Şehit Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih SEzer’in Eskişehir’de bulunan baba evine gelerek taziye ziyaretinde bulundu. Burada şehidin babası Mehmet Sezer, annesi Ayşe Sezer ve eşi Hatice Sezer’e baş sağlığı dileklerini iletti. Orgeneral Öztürk, tüm şehitlerimizle birlikte, Binbaşı Sezer’i de rahmet ve minnetle andığını belirterek "Şehit olan tüm pilotlarımız benim de evladımdır. Şehitlerimizin aileleri, eşleri ve çocukları, artık bizim çocuklarımızdır. Hava Kuvvetleri, onların ailesidir. Her zaman sizlerin yanında olacağız, varlığımızı hissettireceğiz. Şehitlerimizin emanetlerine en iyi biçimde sahip çıkacağız" dedi.

RF-4E UÇAKLARI SON KEZ UÇTU

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
en iyisi 79cb

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tutamıyorum ~ 9 yıl önce
Kral çıplakçıyız ya, böyle zırvalıklara karşı içimizdeki tepkiyi tutamıyoruz işte Komutan bey sahneye inmiş, eşi hanımefendi ile birlikte, uçakların jübilesini yapmış, şehit yakınlarına taziye ziyaretinde bulunmuş, geride kalanlarında gazını almış. Aynı eğitimi, aynı kültürü aldıysak, bize söylenenler, galaksinin yer yüzündeki yansıması bu beyefendiye de söylenmiştir mutlaka. zbir Komutan mahiyetinin yaptığından da yapamadığından dabizzat sorumludur. Yani çıkıp hammasi laflar etmekle, şov yapmakla yetim hakkı ile alınan uçakları hurdaya çıkarmakla olmuyor. Diyarbakır' daki Hava Üssünde tel örgülerden aşıp bayrak indirdiler n'oldu, ne yaptın? Biraz daha üstüne gitseler ikinci kez yapsalar o üssü de kapatacakmıydın? Yaptığınız Komutanlık bu mu? Gerçek Kahraman vatan evlatlarını tenzih ediyorum. Adamlar Kağıt Kaplan derken sizi kastetmişler sizi. Vatana millete hayırlı olsun. boşa çıkan F4 pilotlarını da Havayollarına gönderin bari. Çocukların yüzü bir kez olsun gülsün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a ~ 9 yıl önce
RF-4E ile jübileyi gerceklestirmediler. F-4E 2020 ile jübile ucusu yapildi. Yani bu ne demek oluyor. Envarterdeki kendileri icin en emniyetli olani ile yapiliyor ucus ama ötekiler icin de fark etmez motor calismasada ucun deniliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ordulari ordu yapan hv. Kuvvetleridir. Bu gün cevremizdeki bazi devletlerin bu kadar haylaz oluslarin sebebi hv. Kuvvetleridir. Hava kuvvetlerine cok güvenirler. Ayakta kalmak istiyorsak hakkimizi hukukumuzu korumak istiyorsak orduyu bilhassa hv kuvvetlerini kuvvetlendirmemiz gerekir. Savunma sanayii ar-geye yatirim yapmamiz sarttir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Okullar ~ 9 yıl önce
Şu tayyareler olmasa çok başarılı komutanlık yapılacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Maalesef F4 efsanesi sona eriyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Güle güle eski dostum hatıran ölünceye kadar bende kalacaktır . Efsaneler asla ölmez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Komutana iyi yazmış...az yazmış yinede...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Özleyeceğim f4 leri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık sana ~ 9 yıl önce
eskiyi özleyen garipleride ilk defa görüyorum ... gösteri ucagı değil bunlr vatan kavramı olmayan bırı oldugun belli.. ülke savunmasına yetersiz donanımla anca haram para yersiniz..
Vatansızkalanadam ~ 9 yıl önce
Envanterde 130 küsür F4 var hepsinin uçuşunu durdurun hatta zaten osmanlıda donanmayı haliçe zincirlemişti sonu kurtuluş savaşı oldu şu millet savaşda kazanıp siyasette kaybettiğini bi öğrenemedi yüzyıllardır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kom - Utan ~ 9 yıl önce
Kesinlikle katılıyorum. Bu uçakları uçuştan çekmek komutanlık değil, zoru görünce tırıs tırıs kaçmaktır. Bir talihsizlik olmuş. Sebebini iyi araştırmak lazım gelirken, sen tutup onca elektronik kabiliyeti olan uçakları görevden alıyorsun. Peki o zaman 2 hatalı karar verince sen de istifayı basıyormusun komutan? Bak orduda hiç bir subayın sadakat göstermesine sebep bir şey kalmadı. Arkdaşına, bayrağa ve silaha sarılarak and içtiğiniz arkadaşlarınız haksız yere suçlanırken makamınızı koruma derdine düştünüz. Herkes bu gün de benim evi mi basacaklar diye tir tir titredi. Bileziği olan çocuklar uçurduğu uçağın maharetini öğrenmeye çalışacaklarına, hangi havayolu o yıl kaç pilot alacak fizibilitesi yaptılar. Uçakların, milli sevetin ne suçu var? Sözüm ona komutansınız işte. Kom bir çamaşır markası, kalan tarihi utanç ta bu yorum da size yeter.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000