22 Eylül 2011, Perşembe 08:28:24

"RESMİ ÜNİFORMALI BİRİYDİ"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “keçiler söküp götürmedi” dediği, Muhsin Yazıcıoğlu’nun öldüğü düşen helikopterin beynini resmi üniformalı bir görevlinin söktüğünü söyledi.
  • Borda panelinde alındığı söylenen parça olmadan kaza kırım heyetinin kaza raporunu yazacağını sanmam.Yazdı ise asıl terslik buradadır.Borda paneline malzeme takma yetkisi hangi uzmandaysa ,sökende aynı yetkiye sahip bir uzman olmalıdır.Bu nedenledir ki,bir hava aracına arıza/bakım yapıp parça değiştiren her personellerin bir ihtisas numarası olması bundandır.Birinci Dünya savaşındaki gibi uçak uçurmuyoruz.Teknoloji ileride biz geridemiyiz ne!.
Destici, “O cihazı sökenler özel vidasına kadar onu sökmek için gerekli aletleriyle oraya hazırlıklı gelen uzman kişiler. Birileri bunu al demiş, öyle görünüyor. O cihazı alanın niye aldığını söylemesi gerekir” dedi. “Orası jandarma bölgesi” diyerek adres de veren Destici, o görüntülerin kazayı soruşturan Malatya Özel Yetkili Savcılığı’nda olduğunu söyledi. “Savcılığın bu konuda önemli tespitleri var” diyen Destici, artık soruşturmada sona gelindiği, önümüzdeki ay dava açılabileceği bilgisini verdi ve şöyle dedi:
 
Gül, “O bir şehit” dedi
 
“Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu kazaya ilişkin tavrının da süreç içinde ortaya çıkan yeni belge ve bilgiler karşısında yüzde yüz değiştiğini gördüm. İlk görüşmelerimizde, ‘bu bir kaza, takdiri ilahi’ noktasındaydı. Başta Devlet Denetleme Kurulu’nu (DDK) da herhalde gönlümüze su serpmek için devreye soktu, biz öyle bir izlenim aldık. Ama sonra tavrı değişti, son görüşmemizde merhum liderimiz için ‘O bir şehit. Bu işin takipçisi olacağım’ dedi. 
 
Helikopterin uçuş bilgilerinden rotasına kadar bütün bilgilerini kaydeden, uçaklardaki kara kutunun işlevini gören bu cihaz için önce ‘Yok’ denildi. Sonra üç tane olduğu ortaya çıktı, ama sonra baktık elde sadece bunların içinde en az özelliğe sahip, en zayıf var, diğer ikisi yok. Helikopter uçarken, kazanın ardından sonra çekilen fotoğraflarda gözüküyor. Ama sonraki fotoğraflarda gözükmüyor. Enkazı koruyamadılar. Enkazdan sorumlu olan kaza soruşturma komisyonudur.” 

Hürriyet
"RESMİ ÜNİFORMALI BİRİYDİ"

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Borda panelinde alındığı söylenen parça olmadan kaza kırım heyetinin kaza raporunu yazacağını sanmam.Yazdı ise asıl terslik buradadır.Borda paneline malzeme takma yetkisi hangi uzmandaysa ,sökende aynı yetkiye sahip bir uzman olmalıdır.Bu nedenledir ki,bir hava aracına arıza/bakım yapıp parça değiştiren her personellerin bir ihtisas numarası olması bundandır.Birinci Dünya savaşındaki gibi uçak uçurmuyoruz.Teknoloji ileride biz geridemiyiz ne!.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000