10 Temmuz 2018, Salı 12:50:45

‘Rent a car’cılar uçuş ekiplerinin yerine çöktü!

Atatürk Havalimanı’ndan uçuşa gitmek için gelen ekipler kendileri için tahsis edilen otoparkta yer bulamıyor. Rent A Car şirketlerinin şoförleri tarafından otopark alanlarının işgal edildiğini belirten uçuş ekipleri, kural tanımayan rent a car personelleri nedeniyle seferlere geç kaldıklarını iddia ediyor.
  • Kiralık araç firmalarının şoförleri AHL taksicilerinden daha berbat. Ne kural tanırlar, ne de kuralları bilirler. Piyasadaki en ucuz adamı işe alıp altına araba verirsen olacağı budur. Burada en büyük görev polise düşmektedir ancak polisi de görmek pek mümkün değildir.
  • Foto cekilip rapor edilmeli
  • Saçma bir yorum olmuş. Kimse doğal hakkı gasp edildiği için uçuşa 3 saat önce gelmek zorunda değil.
  • Ben de bu konuda talpaya birkaç kelime söylemek istiyorum. 1-Neden tekrar otopark girişlerinde TALPA YERLER DOLU diye beklemeye başladık. (Talpa yerim yok diye milleti açık otoparka alıyor, demekki kapalıda da sattığından-"sattı diyorum ve nedenini ikinci mesajımda bulacaksınız" eksik yer tahsis ediyorsun üyelerine. Eğer yerler bizimse neden TAV'a hesap sorulmuyor? 2- Talpaya üye olmadan 110 TL olan otopark üye olunca 70 TL 'ye düşüyor. Acaba talpa bu park yeri için TAV'a ne ödüyor? Ticari bir kuruluş gibi %100 kâr ile park yeri mi satıyor? 3-TALPA'ya üye olmayanları otoparktan çıkarmakla tehdit eden dernek yeni havalimanda üyeleri elinde tutmak için hangi B planını devreye alacak?
  • Gercekten beyunsizler ordusu
  • Allah cezalarini versin ,bir taksiciler iki bunlar, belalar ya para oduyoruz biz buraya, parkedemiyoruz ustelik tabela bile var ,guvenlik. Tav buna izin vermemeli ,emri verecek guvenlik izin vermeye ek ve hatta orasi guvenligin kati ,okadar kolayki cozumu
  • Arkadaslar yogunlugun farkindaysak niye daha erken gelmiyorsunuz ucusa ben imzamdan 3 saat oncesinden geliyorum yer bulma konusunda sikinti yasadigim icin hem ucusumu aksatmiyorum hem de panik yapip olasi bir kazayi engelliyorum. Hemen yer bulursam da launch a gecip keyifle kahvemi cayimi iciyorUm. Bu sirkette herseyin cozumu var bu kadar basit sorunlari dert etmeyelim. Son dakika Imzadan 1 saat once gelip kostura kostura ucusa gelenlere sesleniyorum. Isinize sahip cikin problemleri kendiniz cozmeye calisin.
  • Cuma günü bir tanesi ile çok fena kavga ettim paket yaptım duyulmuştur rent a car cılar tarafından. Geçerken tip tip bakıyorsunuz zaten
  • acaba hem iç hatlarda hem de dış hatlarda yola paralel ilk yan yol (bu iş için yapılmıştır) trafiğe kapalı tutulması yerine bu servis araçlarına açık tutulamaz mı? Servis araçları zaten telefon edilince geliyorlar, ekipleri alıp hemen hareket ediyorlar. Bunlara 5 dakikalık (mesela) kısa süreli park değil, duraklama hakkı verilirse yollarda 2 nci sıra park yerine, trafik akar. Sarı ve Kırmızıda yaya girişinin önünde, oraları tıkayan siyah araçlara 2 şer araçlık yer açılırsa otoparktaki tıkamalar da engellenir. Hiç bir şey yapılmaz ise, hiç bir şey de düzelmez.
  • Bıktık bu magandalardan. Güvenliğin gözü önünde adam dövmeyr kalkıyorlar

Atatürk Havalimanı’ndan uçuşa gitmek için gelen ekipler kendileri için tahsis edilen otoparkta yer bulamıyor. Rent A Car şirketlerinin şoförleri tarafından otopark alanlarının işgal edildiğini belirten uçuş ekipleri, kural tanımayan rent a car personelleri nedeniyle seferlere geç kaldıklarını iddia ediyor.

TAV Havalimanları İşletmesi ile yapılan anlaşma gereği Türkiye Havayolları Pilotları Derneği TALPA ile Kabin Memurları Derneği TASSA üyelerine sunulan açık ve kapalı otopark alanlarında ‘rent a car’cılar çöktü! Özellikle kapalı otopark alanında pilot ve kabin memurlarına tahsis edilen bölgelere araç kiralama şirketlerinde görev yapan şoförlerin müşteri araçlarını çekmesi nedeniyle uçuş ekipleri araçlarını park edecek yer bulamıyor. Yüzlerce rent a car aracı uçuş ekiplerine ayrılan otopark alanlarını işgal ederken zaman zaman ekiplerle bu araçların şoförleri arasında tartışmalar da yaşanıyor.  Dakikalarca otoparkta yer arayan uçuş ekipleri görev sürelerine geç kalıyor. Rent a car araçlarını kullanan şoförlerin hız sınırlarını aşmaları da otopark içerisinde adeta tehlikeye davetiye çıkarıyor.

AirportHaber’in edindiği bilgiye göre, Atatürk Havalimanı’nda kendilerine tahsis edilen alanlarda park yeri bulamayan TALPA ve TASSA üyeleri söz konusu mağduriyetin bir an önce giderilmesini bekliyor.

UYGULAMA SONA ERDİ... 'RENT A CAR’CILAR İŞGALCİ OLDU!

Geçtiğimiz dönemlerde TAV Güvenlik tarafından ID kart kontrolü yapılarak TALPA ve TASSA üyelerine tahsis edilen alana geçiş izni veriliyordu. Bu uygulamanın sona ermesiyle birlikte söz konusu alanın rent a car sürücüleri tarafından işgal edildiği iddia edildi.

TRANSFER ARAÇLARI TRAFİĞİ KİLİTLİYOR!

Öte yandan Atatürk Havalimanı’nda yolcu transferi için gelen araçlar da trafiği kilitleyerek sorun olmaya devam ediyor.

Atatürk Havalimanı’na yolcu ve bagaj transferi için gelen minibüs şoförleri yolcu indirip bindirmek için peron ya da yol kenarına yaşanamayarak yol ortasında duruyor. Özellikle otopark çıkışlarından yolcuları alan araç sürücüleri otopark içerisinde trafiği adeta kilitliyor.

Kural tanımaz sürücüler nedeniyle Atatürk Havalimanı’na gelen diğer yolcu ve yolcu yakınları arasında sık sık tartışma yaşanıyor.

Atatürk Havalimanı’nda görevli trafik polislerinin sık sık uyarmasına ve kesilen trafik cezalarına rağmen kural tanımaz sürücüler aynı şekilde yolcu indirip bindirmeye devam ediyor.

©AirportHaber.com ÖZEL

İşte o görüntüler



























‘Rent a car’cılar uçuş ekiplerinin yerine çöktü!

Yorumlar Tüm Yorumlar (54)

Rent A Car ~ 6 yıl önce
Kiralık araç firmalarının şoförleri AHL taksicilerinden daha berbat. Ne kural tanırlar, ne de kuralları bilirler. Piyasadaki en ucuz adamı işe alıp altına araba verirsen olacağı budur. Burada en büyük görev polise düşmektedir ancak polisi de görmek pek mümkün değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 6 yıl önce
Foto cekilip rapor edilmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Burçin Yılmaz ~ 6 yıl önce
Saçma bir yorum olmuş. Kimse doğal hakkı gasp edildiği için uçuşa 3 saat önce gelmek zorunda değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Konu açılmışken ~ 6 yıl önce
Ben de bu konuda talpaya birkaç kelime söylemek istiyorum. 1-Neden tekrar otopark girişlerinde TALPA YERLER DOLU diye beklemeye başladık. (Talpa yerim yok diye milleti açık otoparka alıyor, demekki kapalıda da sattığından-"sattı diyorum ve nedenini ikinci mesajımda bulacaksınız" eksik yer tahsis ediyorsun üyelerine. Eğer yerler bizimse neden TAV'a hesap sorulmuyor? 2- Talpaya üye olmadan 110 TL olan otopark üye olunca 70 TL 'ye düşüyor. Acaba talpa bu park yeri için TAV'a ne ödüyor? Ticari bir kuruluş gibi %100 kâr ile park yeri mi satıyor? 3-TALPA'ya üye olmayanları otoparktan çıkarmakla tehdit eden dernek yeni havalimanda üyeleri elinde tutmak için hangi B planını devreye alacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin ~ 6 yıl önce
Gercekten beyunsizler ordusu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin ~ 6 yıl önce
Allah cezalarini versin ,bir taksiciler iki bunlar, belalar ya para oduyoruz biz buraya, parkedemiyoruz ustelik tabela bile var ,guvenlik. Tav buna izin vermemeli ,emri verecek guvenlik izin vermeye ek ve hatta orasi guvenligin kati ,okadar kolayki cozumu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KA1 ~ 6 yıl önce
Arkadaslar yogunlugun farkindaysak niye daha erken gelmiyorsunuz ucusa ben imzamdan 3 saat oncesinden geliyorum yer bulma konusunda sikinti yasadigim icin hem ucusumu aksatmiyorum hem de panik yapip olasi bir kazayi engelliyorum. Hemen yer bulursam da launch a gecip keyifle kahvemi cayimi iciyorUm. Bu sirkette herseyin cozumu var bu kadar basit sorunlari dert etmeyelim. Son dakika Imzadan 1 saat once gelip kostura kostura ucusa gelenlere sesleniyorum. Isinize sahip cikin problemleri kendiniz cozmeye calisin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abooo ~ 6 yıl önce
LAUNCH diyorsun ve kabin ekibi olduğunu iddia ediyorum ilginc
Ka ~ 6 yıl önce
Konunun.bununla.ilgisi yok, erken de gelsen bunlar orada , ne munasebet ,
TK teknik ~ 6 yıl önce
Launch dediğin yer fırlatma odası mı.? Astronot musun?
Cpt ~ 6 yıl önce
Erken gelmek zorunda mıyım? Hiç eve gitmeyelim o zaman. Lunch yazmayı öğren, ondan sonra konuşalım.
Necmi ~ 6 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
KA 1 e ~ 6 yıl önce
muhtemelen kabinden değilsindir ama yine öyle varsayalım. şirket bana imza saatine şu kadar saat kala geleceksin diyor mu ? hayır. o zaman imzama 1 dk kala gelirim kimseyi de ilgilendirmez. seve seve o brifingi yapacaksın. ben senin ne niyetle neyi söylediğini çok iyi anladım egolu pisicik.
İngilicce ~ 6 yıl önce
Kabin amirlerinin ingiliccce seviyesine örnek bir yorum. Çok da şa'apmamak lazım. 5 sa önce gel sen 3 sa çok geç kardeş. Hatta limanda yat, lunchta( :)) ) da 3 öğün yemeğini ye.
Yalancı ~ 6 yıl önce
Hay ben senin yalanını yiyim 3 saat önce geliyormuşmuş, en erken gelen 1 saat 10 dk önce geliyor daha erken gelenini görmedim hele ki amirsen, genellikle amirler son yarım saat kala geliyor, yeme bizi launch yazışından belli senin bizden olmadığın
Launch degil lunch da degil lanc hic degil ~ 6 yıl önce
Lounge dogrusu. Hay sizin ingilizcenize......
Kabin ~ 6 yıl önce
Cuma günü bir tanesi ile çok fena kavga ettim paket yaptım duyulmuştur rent a car cılar tarafından. Geçerken tip tip bakıyorsunuz zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acaba ~ 6 yıl önce
acaba hem iç hatlarda hem de dış hatlarda yola paralel ilk yan yol (bu iş için yapılmıştır) trafiğe kapalı tutulması yerine bu servis araçlarına açık tutulamaz mı? Servis araçları zaten telefon edilince geliyorlar, ekipleri alıp hemen hareket ediyorlar. Bunlara 5 dakikalık (mesela) kısa süreli park değil, duraklama hakkı verilirse yollarda 2 nci sıra park yerine, trafik akar. Sarı ve Kırmızıda yaya girişinin önünde, oraları tıkayan siyah araçlara 2 şer araçlık yer açılırsa otoparktaki tıkamalar da engellenir. Hiç bir şey yapılmaz ise, hiç bir şey de düzelmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bıktık ~ 6 yıl önce
Bıktık bu magandalardan. Güvenliğin gözü önünde adam dövmeyr kalkıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000