02 Ocak 2010, Cumartesi 07:11:46

Rekor için GAP Havaalanı'nı seçti

Görme engelli sanatçı Şentürk işadamı Fikret İnan’ın Ferrari’si ile bu ay sonunda Şanlıurfa GAP Havaalanı pistinde 280 kilometre hıza ulaşarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi hedefliyor
  • yav arkadaşım zaten ils çalışmıyor.gidcen vurcan antenlere havaalanı tamamen kapanacak senin yüzünden.git başka piste istemiyoruz.
  • sayin senturk...GApta ILS calismiyor haebriniz yok galiba???? koru korune piste cikmayiniz....

Güney Afrikalı bir görme engellinin 3 yıl önce 248 kilometre, ardından bir İngilizin 268 kilometre hız yaptığını öğrenen Metin Şentürk, “Türkiye’deki engellilerin sesini dünyaya duyurmak için bu rekoru kırmaya kararlıyım” dedi. Şentürk, 280 kilometre  hızla Guinness Rekorlar Kitabı’na gireceğini ve kendi deyimiyle “Gezegenin en hızlı körü” olacağını söyledi. Rekor için birçok otomobil firmasıyla  görüşen Şentürk, görme engellinin yaptığı kaza, sigorta kapsamında olmadığı için hiçbirinden olumlu yanıt alamadı. Şentürk’e iyi haberi Fi-Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan verdi. İnan, 320 bin Euro (yaklaşık 690 bin lira) değerindeki 2008 model F430 Ferrari’sini hiç düşünmeden Şentürk’e teslim etti.

‘HEDEF 280 KM HIZ’

Şentürk, rekor denemesini Şanlıurfa GAP Havaalanı’nın 4 kilometre uzunluğunda, 45 metre genişliğindeki pistinde gerçekleştirecek. HABERTÜRK’e konuşan Şentürk, “Afrikalı, İngiliz yapar da, Türk yapamaz mı’, dedim ve kolları sıvadım. 16 Ocak’ta yola çıkıyoruz. 10 gün çalıştıktan sonra ay sonuna doğru rekor denemesinde bulunacağız. Bu, ‘eğitim her engeli aşar’ kapsamında bir proje. Bu saatten sonra anahtar alıp trafiğe çıkacak halim yok. Hedefim, 280 kilometre hıza ulaşmak. En son Hezarfen Havaalanı pistinde 210 kilometre hıza ulaştım” dedi. Rallici Volkan Işık’la hazırlanan Şentürk, “Ama rekor denemesi sırasında yanımda kimse oturmayacak. Ancak ses sistemi olan özel kaskıma sağ ya da sol şeklinde komutlar verilecek. Önemli olan komutları doğru almak ve doğru uygulamak. ‘Çılgın Türk’ Metin Şentürk rekor kırmaya hazır” diye konuştu.

‘GÖZÜM KAPALI VERDİM’

İşadamı İnan ise, “Metin Bey bana hayalini anlattı. Engellilere mesaj verecek olan bu projeye ben de destek vermek istedim. Ferrari’yi gözüm kapalı Metin’e verdim. Onun bu rekoru kıracağına yürekten inanıyorum” dedi. Öte yandan Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da rekor denemesini izlemek üzere Şanlıurfa’ya gideceği iddia edildi.

(HaberTürk)

Rekor için GAP Havaalanı'nı seçti

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
yav arkadaşım zaten ils çalışmıyor.gidcen vurcan antenlere havaalanı tamamen kapanacak senin yüzünden.git başka piste istemiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sayin senturk...GApta ILS calismiyor haebriniz yok galiba???? koru korune piste cikmayiniz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000