21 Haziran 2010, Pazartesi 10:14:20

"RED BULL AIR RACE" YİNE NEFES KESTİ

Formula1'e benzetilen uçak yarışları Amerikalıların nefesini kesti.
  • Türkiye'de niye yapılmıyor artık?
  • Peter Besenyei Amerikalı değil Macaristanlıdır

Red Bull Air Race World Series'in 5. ayak yarışı New York ile New Jersey eyaletleri arasındaki Hudson nehri üzerinde yapıldı. Yarışta pilotlar akrobasi uçaklarıyla kıyasıya mücadele ederken izleyenler de nefeslerini tutarak yarışmayı izledi.

Dünyanın en yetenekli pilotlarının, hız, mükemmeliyet ve yeteneğe dayalı bir yarışta boy ölçüştüğü heyecan dolu etkinlik Özgürlük Heykeli'nin gölgesinde yapıldı. Gökyüzündeki engelli parkuru mümkün olan en kısa sürede geçmeye çalışan pilotlar zamana karşı da yarıştı. 'Hava geçitleri olarak bilinen özel tasarlanmış 19 metre yüksekliğindeki şişme kulelerden oluşan parkuru manevralarla tamamlamak zorunda olan pilotların yarıştığı etkinlik hızın yanı sıra mükemmel kontrol da istiyor.

Saatte 400 kilometre'yi aşabilen hızlarda yere yakın uçarken, bir yandan da engellerden geçmek için büyük bir yetenek gerektiren yarış. seyircilerin de büyük ilgisini çekiyor. Saniyenin yüzde biri kadar bir sürenin sonucu belirlediği yarışlarda kıyasıya bir mücadele yaşandı. Yarışı, İngiltere?denn Paul Bonhomme birinci ve Nigel Lamb ikinci, Amerikalı Peter Besenyei de üçüncü olarak bitirdi.
 

"RED BULL AIR RACE" YİNE NEFES KESTİ

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Türkiye'de niye yapılmıyor artık?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Peter Besenyei Amerikalı değil Macaristanlıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000