10 Nisan 2009, Cuma 08:02:31

Rasmussen'in uçağı tartışma konusu oldu

Anders Fogh Rasmussen, Medeniyetler İttifakı konferansına katılmak üzere İstanbul’a orduya ait Challenger tipi uçakla seyahat edince beraberinde bulunan Eğitim Bakanı Bertel Haarder’in başını ağrıttı.
  • Bizim makam uçağıyla uçmaya meraklı bakan va basbakan ve Cumhurbaşkanına. Görün de ibret alın. Dünyanın en varsıl ülkelerden birinin uygulamalarına bakın da örnek alın.
  • Yollayın bana ben öderim.. Ya Türkiye'de lafı bile olmaz böyle şeylerin bizde ki siyasetçiler özel araç gibi kullandıkları için arkasına dönüp ödeme nezaketinde bulunmazlar..

Rasmussen, Türkiye’ye seyahat etmeden önce Kraliçe Margrethe’ye çıkarak istifasını verdiği ve başbakanlık makamını Lars Lökke Rasmussen’e teslim ettiği için uçağın faturasını kimse ödemek istemedi. Anders Fogh Rasmussen’in askeri uçak masrafı 180 bin kron aynı uçakta bulanan Eğitim Bakanı Bertel Haarder’e gönderildi. Bertel Haarder de faturayı başbakanlık makamına gönderdi.

Başbakanlık makamı ise, uçaktan yararlanan Anders Fogh Rasmussen’in başbakan olmadığını öne sürerek faturayı ödemek istemedi. Eğitim Bakanı Bertel Haarder “Ben İstanbul’daki konferansa katılmak için normal tarifeli uçakla seyahat edecektim. Ancak Anders Fogh Rasmussen kendisinin askeri bir uçakla İstanbul’a gideceğini ve uçakta yeterince yer olduğunu belirterek birlikte seyahat etme teklifinde bulundu. Onun için ücretini de onun ödemesi gerekir“ dedi. Başbakanlık ve Eğitim Bakanlığı arasında gidip gelen faturayı kimin ödeyeceği tartışılırken, hava kuvvetleri bu kez faturayı Liberal partiye gönderdi. Liberal parti de uçağı kendilerinin tutmadığını belirterek faturaya ödemedi. Liberal Partili Peter Chrisiansen “Uçağın faturasını ya Savunma Bakanlığı ya da Eğitim Bakanlığı ödemelidir. Çünkü aynı uçakla Eğitim Bakanı da seyahat etti" dedi. Şimdi yılan hikayesine dönen faturayı kimin ödeyeceği merakla bekleniyor.

Rasmussen'in uçağı tartışma konusu oldu

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Bizim makam uçağıyla uçmaya meraklı bakan va basbakan ve Cumhurbaşkanına. Görün de ibret alın. Dünyanın en varsıl ülkelerden birinin uygulamalarına bakın da örnek alın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yollayın bana ben öderim.. Ya Türkiye'de lafı bile olmaz böyle şeylerin bizde ki siyasetçiler özel araç gibi kullandıkları için arkasına dönüp ödeme nezaketinde bulunmazlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000