24 Eylül 2011, Cumartesi 08:36:08

RADYASYONA EN ÇOK ONLAR MARUZ KALIYOR

Pilot ve kabin memurlarının maruz kaldığı kozmik ışınlar, 2004 ile 2009 arasında yüzde 20 oranında arttı.
  • evet work in beğenemedin mi. work for work in it doesnt important. ingilizce anlamıyosan japonca da yazdık şimdi ispanyolcaya başladım istersen 1 2 ay sonra o dilde de yazarım. çekemeyenler please anten taksın.
  • bedavamı diyorsunuz ama kendiniz ne iş yapıyorsunuz?
  • ayrıca özelliksizsiniz diyen bir arkadaş olmuş.. eğer thy insan kaynaklarında çalışan bir tanıdığı varsa, sorsun-araştırsın; thy'de özellikle son 2-3 senedir kabin memuru olarak uçmaya başlamış çoğu kişi 4 yıllık lisans bölümü mezunlarından oluşur. hergün uçtuğum arkadaşlarımdan en azından 4'te 3'ü, 4 yıllık bir üniversite mezunu. boğaziçi üniversitesinden, itü'den, marmara'dan mezun arkadaşlarım da var; anadoludaki diğer üniversitelerden mezun olanlar da. insanlar, daha kısa zamanda daha çok para kazanabilmek için gelmişler buraya. eğer şartlar kötüleşirse, tabiiki de giderler. teklif edilecek düşük rakamlara, dışarda da çalışabilecek yüzlerce-binlerce insan var bu şirkette.
  • özel havayollarında çalışan arkadaşlardan birisi, hakların eşitlenmesi gerektiğini söylemiş.. arkadaşım, hakların eşitlenmesi gerektiğini düşünüyorsan sana verilen hakların iyileştirilmesinden bahsetmelisin; başkalarına verilen hakların kötüleştirilmesi gerektiğinden değil. burada yapılan yorumların birçoğunu, havacılık sektöründe çalışmayan -ya da bi fiil uçmayan diyelim- arkadaşların anlaması imkansız. bizleri anlayabilmeniz için, yolcu olarak değil; uçağın çalışanları, organizasyonu birebir havada yürüten insanlar olarak uçmanız gerekir. herkesin aldığı maaş, kendisine helal olsun.
  • i work in thy.nedir arkadas sen insallah gercekten thy de degilsin bu neki simdi ingilizcemi tarzancami.guldurdun beni
  • aldıkları maaşa saysınlar. yoruma yorum gelirse sonu çok uzar kendileride biliyor.
  • devletin RADAR cısı SEYRÜSEFERCİSİ ve HABERLEŞMECİSİ radyasyonun içinde yüzüyo.okadarki atomlarına ayrılmak üzere ama hala havacılık sektörü ATSEP e gözleri kör kulağı tıkalı.helal !!!
  • yazık ya vallahi..
  • kimsenin kazancında birilerinin gözü olamaz.tabiki hakkıyla alıyorlardır.nasıl haksa bu.türkiye gibi bir ülkede bir ay askeri ücretin 700 tl old düşünülürse.uçucu olan arkadaşlar keyfe göre sevmediği kabin amirleri uçmak istememe gibi nedenlerle sahte rapor alanlar.kimse kusura bakmasın arkadaşlar bu işi yapıyosanız hakkını vermelisiniz.bence birileri onlara yaptıklerı işin değerini anlatmalı.anlamayanlar olursada demicem,çünkü çoğu işinini değerini bilmiyo.neden bilsin ki ne de olsa çiftlik.ama sıra onlara geliyo sanırsam maaşları düşünce napacaklar bakalım.şimdi çoğu dicek biz çalışmayız.istifa ederiz.çook edersiniz kuzu kuzu çalışırsınızz.sanki çok özelliklisiniz yaa hani.4 bin liraya dışarda çok iş var hemen bulursunuz.
  • Ya kim neden baskalarinin maasina gozunu takarki veya neden THY ozel havayollarinin verdigi ucrete geri ceksin... Atlas OHY vb THY memurlari gibi deliler gibi calisiyor mu? Sanmiyorum..Arkadaslar bence sirketler THY seviyesinde maas vermelidir.. Ben yer hizmetlerinde calisiyor bile olsam THY'nin verdigi maasin burunlarindan geldigini biliyorum. Sunu unutmayin Star Alliance THY'e az para veriyorsunuz diye uyari bile verebiliyor anlayin artik ozel sirketlerin maasinin ne kadar cocukca oldugunu.. sizler kendi maasiniza bakin lutfen.. Umarim dahada cok alirlar ve bu ulkede de artik tum meslekler degerli olmaya ve emege saygi duyulmaya baslanir... Bu arada radyasyon konusunda bu durum bulunuyor ve erken emeklilik konusunun tartisilmasi lazim..
Alman Federal Işınlara Karşı Koruma Dairesi tarafından yapılan açıklamada, bu önemli artışın sebebinin, normalde kozmik ışınları engelleyen Güneş`in faaliyetlerinin azalması olduğu bildirildi.

Kozmik ışınların oranı, yaklaşık 11 yılda bir, Güneş`in faaliyetleri doğrultusunda değişim gösteriyor.

Açıklamada, 2004 ile 2009 arasındaki yüzde 20`lik artışla bir çalışanın maruz kaldığı ortalama radyasyonun 2,35 milisieverte yükseldiği belirtildi.

Uçak personeli, mesleki olarak en fazla radyasyona maruz kalan gruplar arasında yer alıyor.


RADYASYONA EN ÇOK ONLAR MARUZ KALIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

Misafir ~ 13 yıl önce
evet work in beğenemedin mi. work for work in it doesnt important. ingilizce anlamıyosan japonca da yazdık şimdi ispanyolcaya başladım istersen 1 2 ay sonra o dilde de yazarım. çekemeyenler please anten taksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bedavamı diyorsunuz ama kendiniz ne iş yapıyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ayrıca özelliksizsiniz diyen bir arkadaş olmuş.. eğer thy insan kaynaklarında çalışan bir tanıdığı varsa, sorsun-araştırsın; thy'de özellikle son 2-3 senedir kabin memuru olarak uçmaya başlamış çoğu kişi 4 yıllık lisans bölümü mezunlarından oluşur. hergün uçtuğum arkadaşlarımdan en azından 4'te 3'ü, 4 yıllık bir üniversite mezunu. boğaziçi üniversitesinden, itü'den, marmara'dan mezun arkadaşlarım da var; anadoludaki diğer üniversitelerden mezun olanlar da. insanlar, daha kısa zamanda daha çok para kazanabilmek için gelmişler buraya. eğer şartlar kötüleşirse, tabiiki de giderler. teklif edilecek düşük rakamlara, dışarda da çalışabilecek yüzlerce-binlerce insan var bu şirkette.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
özel havayollarında çalışan arkadaşlardan birisi, hakların eşitlenmesi gerektiğini söylemiş.. arkadaşım, hakların eşitlenmesi gerektiğini düşünüyorsan sana verilen hakların iyileştirilmesinden bahsetmelisin; başkalarına verilen hakların kötüleştirilmesi gerektiğinden değil. burada yapılan yorumların birçoğunu, havacılık sektöründe çalışmayan -ya da bi fiil uçmayan diyelim- arkadaşların anlaması imkansız. bizleri anlayabilmeniz için, yolcu olarak değil; uçağın çalışanları, organizasyonu birebir havada yürüten insanlar olarak uçmanız gerekir. herkesin aldığı maaş, kendisine helal olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
i work in thy.nedir arkadas sen insallah gercekten thy de degilsin bu neki simdi ingilizcemi tarzancami.guldurdun beni

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
aldıkları maaşa saysınlar. yoruma yorum gelirse sonu çok uzar kendileride biliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
devletin RADAR cısı SEYRÜSEFERCİSİ ve HABERLEŞMECİSİ radyasyonun içinde yüzüyo.okadarki atomlarına ayrılmak üzere ama hala havacılık sektörü ATSEP e gözleri kör kulağı tıkalı.helal !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yazık ya vallahi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kimsenin kazancında birilerinin gözü olamaz.tabiki hakkıyla alıyorlardır.nasıl haksa bu.türkiye gibi bir ülkede bir ay askeri ücretin 700 tl old düşünülürse.uçucu olan arkadaşlar keyfe göre sevmediği kabin amirleri uçmak istememe gibi nedenlerle sahte rapor alanlar.kimse kusura bakmasın arkadaşlar bu işi yapıyosanız hakkını vermelisiniz.bence birileri onlara yaptıklerı işin değerini anlatmalı.anlamayanlar olursada demicem,çünkü çoğu işinini değerini bilmiyo.neden bilsin ki ne de olsa çiftlik.ama sıra onlara geliyo sanırsam maaşları düşünce napacaklar bakalım.şimdi çoğu dicek biz çalışmayız.istifa ederiz.çook edersiniz kuzu kuzu çalışırsınızz.sanki çok özelliklisiniz yaa hani.4 bin liraya dışarda çok iş var hemen bulursunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ya kim neden baskalarinin maasina gozunu takarki veya neden THY ozel havayollarinin verdigi ucrete geri ceksin... Atlas OHY vb THY memurlari gibi deliler gibi calisiyor mu? Sanmiyorum..Arkadaslar bence sirketler THY seviyesinde maas vermelidir.. Ben yer hizmetlerinde calisiyor bile olsam THY'nin verdigi maasin burunlarindan geldigini biliyorum. Sunu unutmayin Star Alliance THY'e az para veriyorsunuz diye uyari bile verebiliyor anlayin artik ozel sirketlerin maasinin ne kadar cocukca oldugunu.. sizler kendi maasiniza bakin lutfen.. Umarim dahada cok alirlar ve bu ulkede de artik tum meslekler degerli olmaya ve emege saygi duyulmaya baslanir... Bu arada radyasyon konusunda bu durum bulunuyor ve erken emeklilik konusunun tartisilmasi lazim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000