08 Haziran 2017, Perşembe 09:24:04

Qatar Airways'in rota değişimi böyle gerçekleşti

Suudi Arabistan hava sahasını yoğun olarak kullanan Katar Havayolları, hava sahasının yasaklanmasıyla rotasını İran üzerine kırdı.
  • QatarAirways'e 10-15 sektorde 2 saat ucus suresi uzamasi koyar mi ya :) Bu olaydan basta Saudi olmak uzere butun GCC etkilenecek. Ozellikle kukla UAE. Hedeflerine ulasamayacaklar.

Özellikle Afrika'ya yapılan uçuşlarda Suudi Arabistan hava sahasını kullanarak zamandan tasarruf sağlayan Katar Havayolları, yasak sonrası İran üzerini kullanmaya başladığı için tüm rotalarını değiştirmek zorunda kalmıştı.

Katar Havayolları'nın bazı noktalarda uçuş sürelerinin iki saate kadar uzarken, bunun da ciddi yakıt masrafına ve ekip mesaileri açısından ciddi soruna yol açabileceği belirtilmişti.

Katar Havayolları'nın uçuş rotalarında 24 saat içerisinde yaşanan değişim uçuş rotalarını gösteren FlightRadar'da da ilginç bir görüntü oluşturdu.

İşte o görüntüler

Qatar Airways'in rota değişimi böyle gerçekleşti

Yorumlar

QR ~ 7 yıl önce
QatarAirways'e 10-15 sektorde 2 saat ucus suresi uzamasi koyar mi ya :) Bu olaydan basta Saudi olmak uzere butun GCC etkilenecek. Ozellikle kukla UAE. Hedeflerine ulasamayacaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
banane ~ 7 yıl önce
banane kardeş yeterki ülkem zarar görmesin!
QRciya ~ 7 yıl önce
o iki saat oyle koyar ki akli sasar adamin

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000