23 Kasım 2020, Pazartesi 09:55:57

Qatar Airways FIFA 2022 için uçuşlara başladı

FIFA'nın resmi ortağı ve resmi havayolu olan Qatar Airways, 21 Kasım 2022'de düzenlenecek FIFA Dünya Kupası, Katar 2022TM için kendi renklerinde boyanan Boeing 777 uçağını tanıtmaya başladı.

FIFA'nın resmi ortağı ve resmi havayolu olan Qatar Airways, 21 Kasım 2022'de düzenlenecek FIFA Dünya Kupası, Katar 2022TM için kendi renklerinde boyanan Boeing 777 uçağını tanıtmaya başladı.

Kendine özgü özellikleriyle FIFA Dünya Kupası, Katar 2022TM için özel olarak sipariş edilen uçak, havayolunun FIFA ile olan ortaklığını kutlamak amacıyla elle boyandı. Tanıtımı yapılan uçak dışında, Qatar Airways filosunda bulunan daha fazla uçak da FIFA Dünya Kupası, Katar 2022TM renklerine boyanacak ve havayolunun birçok farklı uçuş noktasını ziyaret edecek.

Boeing 777-300ER, Doha ile Zürih arasında 21 Kasım'da QR095 ve QR096 numaralı uçuşları gerçekleştirdi. Uçağın açılış rotası, böylesine önemli bir tarihte FIFA'nın İsviçre'deki evine uçan havayolunun FIFA ortaklığına olan bağlılığını vurguladı.

Qatar Airways CEO’su Akbar Al Baker: “Katar’ın, FIFA Dünya Kupası 2022TM ‘ye ev sahipliği yapacak olmasından ve filomuza kattığımız bu eşsiz uçak vesilesiyle FIFA ile yaptığımız iş birliğini güçlendirmekten büyük heyecan duyuyoruz. FIFA'nın resmi ortağı ve resmi havayolu olarak, turnuvaya henüz iki yıl varken bile dünyayı güzel ülkemizde ağırlayacak olmanın heyecanını hissedebiliyoruz.”

“Katar’ın FIFA Dünya Kupası, Katar 2022TM ‘ye ev sahipliği yapmaya hazır olduğu kanıtlanmıştır. Qatar Airways’in uçuş ağı, kısa süre önce 100 noktaya ulaştı. Mart 2021'e kadar uçuş ağımızı 125'ten fazla noktaya genişlemeye devam edecek ve yolcularımızın dünyanın her yerine istedikleri zaman güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlayacağız. FIFA Dünya Kupası 2022TM ‘nin resmi havalimanı ortağı olan Hamad Uluslararası Havalimanı'nda oluşabilecek trafik artışı için de hazırlıklar devam ediyor. Havalimanı genişletme projesi, 2022 yılına kadar havalimanının kapasitesini yılda 58 milyon yolcuya çıkaracak.” şeklinde konuştu.

Qatar Airways Pazarlama ve Kurumsal İletişim Kıdemli Başkan Yardımcısı Salam Al Shawa: “Qatar Airways olarak, FIFA turnuvalarını destekleyen yolculuğumuza devam etmekten gurur duyuyoruz. Iki yıl sonra düzenlenecek FIFA Dünya Kupası, Katar 2022TM‘nin şerefine bu güzel uçağı tanıtmaktan da ayrı bir heyecan duyuyoruz.” dedi.

Teslimat ve Miras Yüksek Komitesi Genel Sekreteri ve FIFA Dünya Kupası, Katar 2022™ LLC Başkanı Hassan Al Thawadi ise şunları ekledi: “21 Kasım 2022’de başlayacak turnuvaya adım adım yaklaşırken, Qatar Airways gibi diğer önemli turnuva ortaklarının da Katar’ın 2022 hedeflerine ulaştıklarını görmek müthiş. Uçağımızın FIFA Dünya Kupası, Katar 2022TM boyaması, bu tarihi turnuva için bir araya gelen herkes adına heyecan verici bir an ve 2022'ye giden yolda önemli bir tanıtım adımı. Orta Doğu ve Arap Dünyasındaki bu ilk FIFA Dünya Kupası tanıtımının, sporseverleri sadece iki yıl içinde bu uçaklardan birinde uçma hayaliyle heyecanlandırmaya yardımcı olacağını umuyoruz ve Katar'a gelen herkesi ağırlamayı dört gözle bekliyoruz.”

FIFA Pazarlama Direktörü Jean-François Pathy: “Resmi ortağımız Qatar Airways'in FIFA Dünya Kupası, Katar 2022TM boyamasına sahip bu çarpıcı ve ikonik uçağı uçurmaya başlaması önemli bir kilometre taşı. FIFA Dünya KupasıTM'nı deneyimlemek ve iki yıl içinde Katar'ı keşfetmek için dünyanın dört bir yanından gelecek sporseverleri ağırlamayı dört gözle bekliyoruz.” dedi.

Qatar Airways yakın zamanda, Qatar Airways Holidays işbirliği ile FIFA Dünya Kupası, Katar 2022TM ve Katar'ı ziyaret etmek için kişiye özel paket seyahat programları başlatacak.

Qatar Airways FIFA 2022 için uçuşlara başladı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000