14 Mart 2022, Pazartesi 17:01:18

Putin'den yaptırımlara misilleme gecikmedi!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Rus hava yolları tarafından kullanılan yabancı kiralık uçakların bu şirketlerin malı olarak tescil edilmesine izin veren kararnameyi imzaladı.
  • We fly nowhere but Turkey.
  • Bu savaş Rusya-Ukrayna savaşı değildir. Bu savaş Amerika-Rusya savaşıdır. Amaç Zelensky eliyle ABD Rusya'yı Ukrayna batağına çekip ekonomisini, askeri gücünü zayıflatmayı hedefliyor., Daha sonra da Putin'i Rusya'da itibarsızlaştırıp Rusya'yı iç karışıklığa sürükledikten sonra Yugoslavya gibi parçalamak istiyor. ABD nin , Batının, hatta Zelensky'nin umurunda değil Ukrayna'lıların ölmesi ve ülkenin harab olması. ABD başarırsa tek kutuplu dünya emelleri daha da güçlenecek. Rusya pes etmez de ABD ve Batı yaptırımlarını Çin, Hindistan desteğiyle aşarsa Dünya'da süper güçler dengesi sağlanır , ABD, Çin ve Rusya küçük ülkelerle daha az uğraşırlar. Rusya kaybederse Çin ve Hindistan'la beraber bir çok ülkenin işi daha zorlaşacak . ABD daha da agresivleşecek, astığı astık, kestiği kestik olacak. Böyle bir durumda işi en zor ülkelerden biri de Türkiye olacak. Rusya çaresiz kalırsa kaybetmemek , parçalanmamak için taktik nükleer silah bile kullanabilir ve en büyük zararı Ukrayna'dan sonra biz görürüz. Avrupa'ya, Ukrayna'ya ve Rusya'ya ne olacağı umrumda değil. Tek endişem Türkiye'ye ne olacak.
  • putin sen bitmişsin okeye dönüyorsun, tupolevlerini hangardan çıkar takıl onlarla:)
  • Azur un işi zor görünüyor.
  • Diyelim savaş bitti. Bir daha sana uçak kim verecek. Hadi diyelim Rus uçağıyla uçtun ki izin vermezler bitti Rus havacılığı
  • AB VE ABD şerefsizleri kendi istekleri olması için herseyi yapıyor. ABD Irak'ı işgal ettiğinde neden kimse yaptırım uygulamadı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Rus hava yolları tarafından kullanılan yabancı kiralık uçakların bu şirketlerin malı olarak tescil edilmesine izin veren kararnameyi imzaladı.

Rus hava yolu şirketleri tarafından kiralanan yabancı uçakların, söz konusu şirketlerin malı olarak Rusya'da tescil edilebilmesine izin verildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan kararnameyle, Ukrayna savaşı nedeniyle sorunlar yaşayan Rus hava yolu şirketlerine çeşitli haklar tanındı.

EL KOYMA RİSKİ NEDENİYLE UÇUŞLAR DURDURULMUŞTU!

Buna göre, Rus hava yolu şirketleri tarafından kiralanan yabancı uçaklar, söz konusu şirketlerin malı olarak Rusya'da tescil edebilecekler ve Rusya içerisinde kullanılabilecekler.

Batılı şirketlerin Rus uçaklarına el koyma riski nedeniyle Rusya’da bazı hava yolu ve tur şirketleri uluslararası uçuşlarını durdurmuştu.

Öte yandan otomobiller, kamyonlar, hava araçları ve bunların parçalarını içeren ulaşım kategorisi de Rusya'nın en büyük ikinci ithalat kalemi.

UÇAK ÜRETİCİLERİ DE YAPTIRIMLARA DAHİL OLDU

Havacılık sektörünün en büyük aktörlerinden Boeing ve Airbus'ın yanısıra Bombardier da Rusya'ya ihracatı durdurdu.

Ayrıca Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından Rusya'ya yönelik çok sayıda yaptırım gündeme gelirken, Avrupa Birliği, Ukrayna, Moldova, İngiltere, İzlanda, Kuzey Makedonya ve Kanada hava sahalarını Rusya'ya kapattı.

Hava sahasını Rusya'ya kapatma kararında Moldova'yı, Polonya, İngiltere, Estonya, Çekya, Romanya, Letonya, Litvanya, Polonya, Bulgaristan, İzlanda, Finlandiya, Danimarka, İsveç, Hollanda, İtalya ve Fransa izledi.

Saldırının 4'üncü gününde ise AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in, AB hava sahasının da Rusya'ya kapatıldığını açıklamasının ardından Avrupa'da hava sahası Rusya'ya kapalı ülke sayısı 30'u aştı.

Von der Leyen, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, AB hava sahasını Rusya'nın hava yollarına kapatma kararı aldıklarını belirterek "Bu, oligarkların özel jetlerini de kapsayacak." diye konuşmuştu.

Putin'den yaptırımlara misilleme gecikmedi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Air Rasputin ~ 2 yıl önce
We fly nowhere but Turkey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kel Ali ~ 2 yıl önce
Bu savaş Rusya-Ukrayna savaşı değildir. Bu savaş Amerika-Rusya savaşıdır. Amaç Zelensky eliyle ABD Rusya'yı Ukrayna batağına çekip ekonomisini, askeri gücünü zayıflatmayı hedefliyor., Daha sonra da Putin'i Rusya'da itibarsızlaştırıp Rusya'yı iç karışıklığa sürükledikten sonra Yugoslavya gibi parçalamak istiyor. ABD nin , Batının, hatta Zelensky'nin umurunda değil Ukrayna'lıların ölmesi ve ülkenin harab olması. ABD başarırsa tek kutuplu dünya emelleri daha da güçlenecek. Rusya pes etmez de ABD ve Batı yaptırımlarını Çin, Hindistan desteğiyle aşarsa Dünya'da süper güçler dengesi sağlanır , ABD, Çin ve Rusya küçük ülkelerle daha az uğraşırlar. Rusya kaybederse Çin ve Hindistan'la beraber bir çok ülkenin işi daha zorlaşacak . ABD daha da agresivleşecek, astığı astık, kestiği kestik olacak. Böyle bir durumda işi en zor ülkelerden biri de Türkiye olacak. Rusya çaresiz kalırsa kaybetmemek , parçalanmamak için taktik nükleer silah bile kullanabilir ve en büyük zararı Ukrayna'dan sonra biz görürüz. Avrupa'ya, Ukrayna'ya ve Rusya'ya ne olacağı umrumda değil. Tek endişem Türkiye'ye ne olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rusya ~ 2 yıl önce
rusya hiçbir zaman süper güç oladı sadece bölgesel güç oldu birde Putin'in hatası satrançı sadece kendisinin bildiğini sanıyor ama 2 hamlede şah-mat oldu!!! rusya battı ekonomik olarak hiç umrumda değil ama olan bizim turizme oldu:(
bitik ~ 2 yıl önce
putin sen bitmişsin okeye dönüyorsun, tupolevlerini hangardan çıkar takıl onlarla:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 2 yıl önce
Azur un işi zor görünüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ert ~ 2 yıl önce
Diyelim savaş bitti. Bir daha sana uçak kim verecek. Hadi diyelim Rus uçağıyla uçtun ki izin vermezler bitti Rus havacılığı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ab ~ 2 yıl önce
AB VE ABD şerefsizleri kendi istekleri olması için herseyi yapıyor. ABD Irak'ı işgal ettiğinde neden kimse yaptırım uygulamadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kılıf ~ 2 yıl önce
Onlar kılıfı güzel hazırlamıştı da ondan .
37ci ~ 2 yıl önce
Doğru yazıyorsun ama o yüzden rusya da aynısını mı yapabilsin, ruslar yüzünden on binlerce insan ölüyor
Danisikli ~ 2 yıl önce
Doğu suklu işler bunlar.......
.... ~ 2 yıl önce
Ukrayna işgali ile Irak işgali ayni emperyal zihniyetin ürünü yani biri iyi öbürü kötü diyemeyiz.olan her zaman günahsızlara oluyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000