06 Kasım 2015, Cuma 20:50:02

Putin'den 'Mısır' emri: "Uçuşları durdurun"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumartesi günü Sina Yarımadası'nda düşen Rus yolcu uçağının bomba ile düşürülmüş olma şüphesi üzerine, Mısır'a uçuşların durdurulması emri verdi.
  • Rusya'nin kulaginin cekildigi kanaatindayim.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hükümete Mısır'a yapılan tüm uçuşların geçici olarak durdurulması talimatı verdi.

Mısır'da düşen Rus yolcu uçağıyla ilgili bugün Moskova'da Ulusal Terörle Mücadele Komisyonu toplandı.

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov'un açıklamalarına göre, toplantıda, Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı Aleksandır Bortnikov, Putin'e, Mısır'ın Sina Yarımadası'nda düşen Rus yolcu uçağıyla ilgili soruşturma tamamlanana kadar bu ülkeye tüm uçuşların durdurulmasını teklif etti.

Bu öneriyi kabul eden Putin, hükümete gerekli çalışmaları yapma talimatı verdi. Rusya Federal Turizm Ajansının, Putin'in emri doğrultusunda, Mısır'da Rus turistlerin tahliye edilmesi için çalışmalara başladığı belirtiliyor.

BBC'nin Moskova Muhabiri Steven Rosenberg, Kremlin'in bu kararının Mısır turizmi için çok kötü bir haber olduğunu, her yıl 2 milyonda fazla Rus turistin ülkeyi ziyaret ettiğini belirtiyor.

Putin'in sözcüsü "Eğer uçak gerçekten bomba nedeniyle düştüyse ve bu Rusya'nın Suriye'de IŞİD'e yönelik hava saldırılarıyla bağlantılı ise, bu durum hava operasyonuna yönelik kamuoyu desteğini azaltacakır" dedi.

Putin'den 'Mısır' emri: "Uçuşları durdurun"

Yorumlar

Bu olayla ~ 8 yıl önce
Rusya'nin kulaginin cekildigi kanaatindayim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000