19 Ağustos 2010, Perşembe 08:20:52

Putin, pilotları tebrik etti...

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, ülkedeki orman yangınlarını söndürme çalışmalarına katılan pilotları ödüllendirdi.
  • bilgilendirme icn tesekkurler
  • Fotoğraftaki uçak Beriev Be-200 dür. Göl, Irmak, Baraj, Deniz gibi su havzalarına kalkış hızında giderken sürtünerek 14 saniyede 12 ton suyu içine almakta ve uçaktaki özel sistemler sayesinde yangının tam istenilen yerine aldığı 12 ton suyu 1 saniyeden az zamanda boşaltabilmektedir. Türkiye'mizde malesef yangın söndürmeye sefer başına para ödediğimiz için bu uçaklar kullanılmamakta ve yangın söndürme işi günlerce sürmekte ve milli servetimiz yok olmaktadır. İnşallah bir gün bu sürece son verecek bir makam çıkar ve hatta bunu soruşturur.

Putin, aralarında 2 Türk'ün de bulunduğu 19 yabancı pilota üzerinde "Rusya Federasyonu Başbakanı'ndan" yazılı saat hediye etti. Rusya'daki yangın söndürme çalışmalarına aralarında Türkiye, Ukrayna, Belarus, Kazakistan, İtalya ve Azerbaycan'ın da olduğu 19 ülkeden itfaiye ekipleri destek verdi.

Putin ödül töreninde yaptığı konuşmada, kendilerine destek veren ekiplere ve hükümetlerine teşekkür ederek, bu dayanışmanın ülkeler arasındaki ilişkileri güçlendirdiğini ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mevkidaşı Putin'i arayarak yangın söndürme çalışmalarına katılmak için yardım önerisinde bulunmuştu. Rusya'daki aşırı sıcakların neden olduğu orman yangınlarında 54 kişi hayatını kaybetmiş, 127 yerleşim yeri yanmıştı. Ülkenin 20 kadar bölgesi acil durum bölgesi olarak ilan edilmişti.
 

Putin, pilotları tebrik etti...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
bilgilendirme icn tesekkurler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Fotoğraftaki uçak Beriev Be-200 dür. Göl, Irmak, Baraj, Deniz gibi su havzalarına kalkış hızında giderken sürtünerek 14 saniyede 12 ton suyu içine almakta ve uçaktaki özel sistemler sayesinde yangının tam istenilen yerine aldığı 12 ton suyu 1 saniyeden az zamanda boşaltabilmektedir. Türkiye'mizde malesef yangın söndürmeye sefer başına para ödediğimiz için bu uçaklar kullanılmamakta ve yangın söndürme işi günlerce sürmekte ve milli servetimiz yok olmaktadır. İnşallah bir gün bu sürece son verecek bir makam çıkar ve hatta bunu soruşturur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000