26 Ocak 2011, Çarşamba 08:04:03

PUTİN: "İNTİKAM KAÇINILMAZ!"

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, hükümet toplantısında Domodedovo Havalimanı'ndaki terör saldırısı hakkında ilk kez konuştu.
  • Putinin sözlerinden Rusyanın hala gaddar ve terörist bir ülke oldugu ifadesi anlaşılıyor. Komuzim yıkılalı 20 seneyi geçti ama Rusyada izleri hala devam ediyor. Putin acaba neyin intikamını kımden alacak ? İntikam dediği yine sivil halkı öldürmek değilmidir ? Bu sivil halkın içinde kendi vatandaşlarınıda öldürmek değilmidir ? *** ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM ***
  • Moscow Lions Tayyip Erdoğan senin gibilerden canını istemez zaten merak etme. benim Başbakamın kimden neyi isteyeceğini iyi bilir. Sen git vereceğini Putin e ver.
  • Terörün her türlüsüne lanet olsun, devlet eli ile yapılanına da. Yıllarca Çeçenleri yok etmek için yaptıklarınızın intikamı bunlar.
  • Yuru be basbakanim..Seninleyim her zaman..Turkiye'de herkese birer Putin lazim,Turkiye'nin ADAM olabilmesi icin....Putin canimi ver dese veririm ama tayyip dese votkami serefine kaldiririm.

Bakanlar kurulu toplantısına saygı duruşu ile başlayan Rusya Başbakanı, 35 kişinin hayatını kaybettiği saldırının arkasında bulunan yapının güvenlik güçleri tarafından çözüleceğine inandığını söyledi. Putin konuşmasında, "Adice, zalimce ve insafsızca bir suç işlendi. Çok sayıda kişi yaşamını yitirdi. İntikamın alınması kaçınılmaz" tehdidinde bulundu.

Putin ve Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, saldırıyı kimlerin gerçekleştirdiği ile ilgili olarak sessizliklerini koruyor. Resmi makamlardan da şu ana kadar bir açıklama gelmedi. Rosbalt haber ajansına açıklamada bulunan güvenlik kaynakları, Karaçay Çerkez Cumhuriyeti'nden Çeçen gruplarla birlikte ayrılıkçı harekette yer alan 'Nogay Taburu' adlı bir örgütün olayı gerçekleştirdiğini iddia ediyor. Daha önce de eşlerini yitiren Çeçen kadınların oluşturduğu 'Kara Dullar' adlı örgüt üyelerinin saldırıyı gerçekleştirmiş olabileceği belirtilmişti.

Rus NTV televizyonunda yayınlanan görüntülerde, saldırıda ölen biri kadın diğeri erkek saldırganlarla ilgili detaylar yer aldı. Saldırıda başı kopan erkek teröristin 30-35 yaşlarında Kuzey Kafkasya'lı ya da Arap görünüşlü bir yüze sahip olduğu belirtiliyor. Rusya Olağanüstü Hal Bakanlığı, 110 kişinin hastanelerde tedavilerinin sürdüğünü belirtti.

Bombanın bir çantanın açılması sonucu patladığı iddia ediliyor. Soruşturma Komisyonu Sözcüsü Vladimir Markin, patlayıcı düzeneğin saldırganın vücuduna bağlı olduğunu söyledi. Markin'e göre, diğer türlü saldırı sonrası zeminde bir çukurun açılması gerekiyordu.

Lifenews.ru haber portalı, güvenlik birimlerinin üç kadın ve bir erkeğin saldırı yapmak için Pakistan'da eğitim aldıkları ve sonrasında Rusya'ya geçtikleri konusunda yetklileri uyardığı iddialarına yer verdi.
 

PUTİN: "İNTİKAM KAÇINILMAZ!"

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Putinin sözlerinden Rusyanın hala gaddar ve terörist bir ülke oldugu ifadesi anlaşılıyor. Komuzim yıkılalı 20 seneyi geçti ama Rusyada izleri hala devam ediyor. Putin acaba neyin intikamını kımden alacak ? İntikam dediği yine sivil halkı öldürmek değilmidir ? Bu sivil halkın içinde kendi vatandaşlarınıda öldürmek değilmidir ? *** ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM ***

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Moscow Lions Tayyip Erdoğan senin gibilerden canını istemez zaten merak etme. benim Başbakamın kimden neyi isteyeceğini iyi bilir. Sen git vereceğini Putin e ver.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Terörün her türlüsüne lanet olsun, devlet eli ile yapılanına da. Yıllarca Çeçenleri yok etmek için yaptıklarınızın intikamı bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yuru be basbakanim..Seninleyim her zaman..Turkiye'de herkese birer Putin lazim,Turkiye'nin ADAM olabilmesi icin....Putin canimi ver dese veririm ama tayyip dese votkami serefine kaldiririm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000