05 Ağustos 2016, Cuma 15:01:34

Push back sırasında ön dikmesi çöktü

ABD ve dünyanın en büyük low cost havayolu şirketlerinden biri olan Southwest Airlines'in Atlanta seferini yapacağı uçağın, push back sırasında ön dikmesi çöktü...
  • Ya bu MD-83 uçakları hep böyle arıza yapıyor. Bu hava yolu bence Boeing 330 kullanmalı. Hem daha yeni hemde 8 motoru var 4 ön dikmesi var çok daha güvenli.
  • Insan faktoru olan her işde hata olabiliyor malesef burda nerde kimin neyi tanliş yaptiği tespit edilir vr sonucuna göre hareket edilir ve bu eğitim kurslarinda anlatilir gösterilir..
  • bu tamamen bir algı operasyonudur. Şirket tüm birimleri ile faal olarak bilfiil hizmet vermektedir.
  • Bu hadisenin bor benzeri antalyada oldu ve ne hakaretler edildi hatirlarsaniz..şimdi amerikada bir havalimaninda olunca bakiyorum da amerika olunca fazla hakaret yok..sigortta hasar bedelini öder ve tamir yapilir..yapilacak kontrollerde kimin nerde neti yanliş yaptiği ortaya çikar..ve bununda bedelini ödetirler..
  • OLAYIN SORUMLUSU PUSHBACK OPERATÖRÜ, HAREKATÇI VEYA KAPTANDA OLABİLİR. UÇAK FRENDEYKEN İTTİRME İŞLEMİ BAŞLATILMIŞ DOĞAL OLARAK ÖN DİKME ÇÖKMÜŞTÜR. OPERATÖR KÖR, HAREKATÇI SAĞIR, KAPTAN DA KONUŞMA ÖZÜRLÜ OLABİLİR.
  • Olayın pushback sirasinda olduğu söyleniyor, bu durumda tug ın dikmeye bağlı ve uçağın altında kalmış olması gerekmiyor mu?
  • Bu olayi bir uzman olarak inceledim. Tum suc kabin amirine aittir
  • var kardeşim
  • Niye FO oldugun anlasılıyor :D
  • 737-700 gormuyormusunz kivrik kanat ucu 737-300-400-500-600 serisinde yok kivrik kanat

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) en büyük low cost taşıyıcılardan biri olan Southwest Airlines'ın Atlanta seferini yapacak uçağının push back sırasında ön dikmesi çöktü.

Southwest Havayolları'nın Boeing B737-300 tipi uçağı, Baltimore-Atlanta seferini yapmak üzere yolcu alımını tamamladıktan sonra kalkış için hazırlanmaya başladı. Push back aracı ile hareket ettirilen uçağın ön dikmesi bir anda çöktü. Uçak burun üzerine çökerkeni uçakta bulunan 126 yolcu ve 5 mürettebattan yaralanan olmadığı belirtildi.

Yolcular uçaktan tahliye edilirken, Atlanta seferi için başka bir uçak tahsis edildi. Sefer yaklaşık 4 saat gecikme ile gerçekleştirildi.



Push back sırasında ön dikmesi çöktü

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Md ~ 8 yıl önce
Ya bu MD-83 uçakları hep böyle arıza yapıyor. Bu hava yolu bence Boeing 330 kullanmalı. Hem daha yeni hemde 8 motoru var 4 ön dikmesi var çok daha güvenli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camarithy ~ 8 yıl önce
Insan faktoru olan her işde hata olabiliyor malesef burda nerde kimin neyi tanliş yaptiği tespit edilir vr sonucuna göre hareket edilir ve bu eğitim kurslarinda anlatilir gösterilir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
böyle bir olay yok ~ 8 yıl önce
bu tamamen bir algı operasyonudur. Şirket tüm birimleri ile faal olarak bilfiil hizmet vermektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camarothy ~ 8 yıl önce
Bu hadisenin bor benzeri antalyada oldu ve ne hakaretler edildi hatirlarsaniz..şimdi amerikada bir havalimaninda olunca bakiyorum da amerika olunca fazla hakaret yok..sigortta hasar bedelini öder ve tamir yapilir..yapilacak kontrollerde kimin nerde neti yanliş yaptiği ortaya çikar..ve bununda bedelini ödetirler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BEYZA ~ 8 yıl önce
OLAYIN SORUMLUSU PUSHBACK OPERATÖRÜ, HAREKATÇI VEYA KAPTANDA OLABİLİR. UÇAK FRENDEYKEN İTTİRME İŞLEMİ BAŞLATILMIŞ DOĞAL OLARAK ÖN DİKME ÇÖKMÜŞTÜR. OPERATÖR KÖR, HAREKATÇI SAĞIR, KAPTAN DA KONUŞMA ÖZÜRLÜ OLABİLİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Threegreen ~ 8 yıl önce
Olayın pushback sirasinda olduğu söyleniyor, bu durumda tug ın dikmeye bağlı ve uçağın altında kalmış olması gerekmiyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
remzi ~ 8 yıl önce
Bu olayi bir uzman olarak inceledim. Tum suc kabin amirine aittir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
wng ~ 8 yıl önce
var kardeşim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Niye FO'sun ~ 8 yıl önce
Niye FO oldugun anlasılıyor :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucak ~ 8 yıl önce
737-700 gormuyormusunz kivrik kanat ucu 737-300-400-500-600 serisinde yok kivrik kanat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
m ~ 8 yıl önce
soutwest kendi modifiye etti
kıvrık kanat var ~ 8 yıl önce
uçak 737-300.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000