12 Şubat 2015, Perşembe 11:45:06

PTT KRİZİNİ THY ÇÖZDÜ

Yeni binası yapılmadığı için taşınamayan Atatürk Havalimanı’ndaki PTT kargo binasına yer gösterildi, ek terminal inşaatının başlamasının önünde hiçbir engel kalmadı.
  • Amma guldum thy once kendi problemlerini çözsün...
  • Akıllı yatırımlar PTT gibi zihniyetlerle engellenmemeli. Kamu kurum yöneticileri iş bitirici kararlara imza atabilmeli. THY yönetimini kutluyorum.
  • Yeni havalimanı açılınca AHL nını kapatıp yerine dev bir yeşil alan yapmak kimin aklına gelicek acaba
  • Şu kapı değişikliği işleride biraz azalır inşallah havalimanında çok büyük sorun teşkil ediyor. Hem çalışanlara hem misafirlerimize
  • Ek terminali yakıt hidrant hattının üzerine mi yapacaksınız, yoksa deplase edecek misiniz? Deplase edecekseniz bu proje zaman kaybeder, etmezseniz bomba üzerinde terminal yapmış olursunuz. Uluslararası standartlara aykırı.
  • 3. havaalaninin zamaninda yetismemesi durumu senaryosu her gecen gun daha gercekci hale geliyor. Neyse durumun farkinda olanlar var, ortaya cikacak problemin etkisini azaltmak icin simdiden tedbiri aliyorlar. Bu havaalani 3 milyar dolar harcama ile 2027'ye kadar hizmet verir.
  • PTT kargo değil o kargo alanı tamamen yeni terminal olacak ama çıkmak istemeyenleri de duyduk. Üstelik a kapısınin yeri de değişecek. Giriş Kum çakıl ocağınin yani uls cargo teknik tarafindan yapılacak

Yeni binası yapılmadığı için taşınamayan Atatürk Havalimanı’ndaki PTT kargo binasına yer gösterildi, ek terminal inşaatının başlamasının önünde hiçbir engel kalmadı.

Atatürk Havalimanı işletmecisi TAV ile DHMİ, Kasım ayında dış hatlar terminalinin uzatılması ve ek körük yapılması için sözleşme imzaladı. 26 olan uçak köprü sayısını 34’e çıkaracak proje kapsamında terminal 27 bin metrekare, açık otopark da 17 bin metrekare büyütülecek.

2021’e kadar Atatürk Havalimanı’nı işletme hakkı bulunan TAV, 75 milyon euro’luk yatırımla havalimanını genişletecek.

TAV, ek terminal inşaatına başlamak için hazırlıklarını sürdürürken halen kargo binası olarak faaliyet gösteren binadaki firmalar da teker teker yerlerini boşalttı.  Sözkonusu bölgede yeri bulunan PTT Kargo ise, Atatürk Havalimanı’na inşa ettireceği yeni binanın ihalesini henüz yapamadığı için sıkıntı ortaya çıktı. Bir an önce bulunduğu yeri boşaltması gereken PTT kargo, yeni binası hazır olmadığı için boşaltma konusunda ağırdan alırken krizi THY çözdü. Bayrak taşıyıcı havayolu THY, yeni binası hazır olana dek PTT kargoya kendi kargo binasında 600 metrekarelik yer verdi.  Böylelikle yeni terminal binası inşaatının önündeki kriz de aşılmış oldu.

TAV İLE DHMİ GELİRİ PAYLAŞACAK

DHMİ ve TAV’ın imzaladığı sözleşmeye göre dış hatlar terminalinde 26 olan uçak köprü sayısı 34’e çıkacak. Proje kapsamında terminal 27 bin metrekare, açık otopark da 17 bin metrekare büyütülecek. TAV’ın İstanbul Atatürk Havalimanı’nı 2021’e kadar işletme hakkı bulunuyor. Ek sözleşme konusu ilave tesis bünyesindeki ticari alanlar ve reklam alanlarının tüm gelirleri işletim süresince TAV’a ait olacak; yeni otoparktan elde edilecek gelirler DHMİ ile paylaşılacak.

©AirportHaber Özel

PTT KRİZİNİ THY ÇÖZDÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Amma guldum thy once kendi problemlerini çözsün...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Akıllı yatırımlar PTT gibi zihniyetlerle engellenmemeli. Kamu kurum yöneticileri iş bitirici kararlara imza atabilmeli. THY yönetimini kutluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yeni havalimanı açılınca AHL nını kapatıp yerine dev bir yeşil alan yapmak kimin aklına gelicek acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Şu kapı değişikliği işleride biraz azalır inşallah havalimanında çok büyük sorun teşkil ediyor. Hem çalışanlara hem misafirlerimize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ek terminal ~ 9 yıl önce
Ek terminali yakıt hidrant hattının üzerine mi yapacaksınız, yoksa deplase edecek misiniz? Deplase edecekseniz bu proje zaman kaybeder, etmezseniz bomba üzerinde terminal yapmış olursunuz. Uluslararası standartlara aykırı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neyse ~ 9 yıl önce
3. havaalaninin zamaninda yetismemesi durumu senaryosu her gecen gun daha gercekci hale geliyor. Neyse durumun farkinda olanlar var, ortaya cikacak problemin etkisini azaltmak icin simdiden tedbiri aliyorlar. Bu havaalani 3 milyar dolar harcama ile 2027'ye kadar hizmet verir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
PTT kargo değil o kargo alanı tamamen yeni terminal olacak ama çıkmak istemeyenleri de duyduk. Üstelik a kapısınin yeri de değişecek. Giriş Kum çakıl ocağınin yani uls cargo teknik tarafindan yapılacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000