16 Eylül 2018, Pazar 11:12:26

PTT drone ile taşımacılığa başlıyor

Drone ile kargo taşımacılığına hazırlanan PTT, Teknofest’te düzenleyeceği gösteri uçuşunun ardından ilk taşıma amaçlı denemesini Bostancı-Adalar arasında yapacak.
  • Cuma günü normal posta ile gönderdiğim kartpostal, 3 günde Malta ya ulaştı beyler.
  • SİZ ÖNCE KARADAN TESLİMATLARI DÜZGÜN YAPIN HAVADAN EKSİK OLSUN
  • Bu PTT genel müdürü DHMİ ve TSK dan izin almışmı..? O işi oyuncak uçurma sanıyor galiba daha doğru dürüst mania planı belirsiz ortalık garip garip bina dolu İHA üreticisi firmalar bu işe girmeye cesaret edeniyor PTT deki cesarete bak !!!! Abi sen basit mektubu ulaştır gerisini bırak boşa haber olma iş yap.
  • 5 gunde cinden gelen paketi 10 gun gecmesine ragmen ulastiramadilar. 3 gundurde dagitima cikip teslim edilemedi gozukmekte. Pendigi ben gezmedim o kadar.
  • Ve ersele aleyhim tayran ebâbîl - Kuranda bunların hepsi yazıyor, batılının teknoloji diye hayatımıza soktuğu dronelar insansız silahlı uçaklara döndü. yakında ateşten tuğlalar başımıza indiğinde iş işten çoktan geçmiş olacak. Kanmayın bu oyunlara, postacı ne güne duruyor, milletin ekmeğiyle oynamaya gerek yok!
  • Yazları adada kalıyorum ve ada kedilerini tanıyorsam indirirler bu dronu..Kuş bırakmadılar adalarda..
  • Altınay firmasının ürettiği drone.lar yerli ve milli miymiş :) motoru mu yerli yoksa pervaneleri mi :) Getir Çin'den burada topla, üzerine Altınay yaz, olsun sana yerli ve milli, güldürmeyin adamı :(
  • Ya siz daha mektup teslimatı yapamıyorsunuz. Telefonlara cevap bile veremiyorsunuz. Ne drone’u... az gelişmiş ülkenin çok gelişmiş posta servisi
  • Herkes aynı düşüncede sanırım. Daha iadeli taahhütlü postamızı bile zamanında getirmeyi beceremeyen şirket drone'la taşımacılığa başlıyor. Şu Show Business'tan vazgeçin artık, içinizi doldurmaya uğraşın.
  • Daha elden teslimatı beceremiyorlar.

Drone ile kargo taşımacılığına hazırlanan PTT, Teknofest’te düzenleyeceği gösteri uçuşunun ardından ilk taşıma amaçlı denemesini Bostancı-Adalar arasında yapacak.

Sapanca Gölü üzerinde de deneme uçuşu yapılması planlanırken, her iki uçuş için de izin süreçlerinin devam ettiği öğrenildi. PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik’in geçtiğimiz yıl ilk kez duyurduğu, drone iletaşımacılık projesinde son aşamaya gelindi. Bir süredir PTT ile birlikte çalışan drone üreticisi Altınay firması, taşımacılıkta kullanılacak drone’u ilk kez SAHA EXPO 2018’de görücüye çıkartırken, PTT de 20 Eylül’de Teknofest’e katılarak, bu drone’u ilk kez gösteri amaçlı uçuracak.

İLK DENEME SU ÜSTÜNDE

PTT’nin ilk kez kargo taşımacılığını ise su üstünde yapacağı öğrenildi. Önümüzdeki günlerde Bostancı’dan drone’a yüklenecek zarf, havalandıktan sonra Adalar’da belirlenen bir adrese ulaşacak. PTT, aynı zamanda Sapanca Gölü üzerinde de drone’la kargo taşıyacak. Her iki uçuşla ilgili izin süreçlerinin devam ettiği öğrenilirken, ilk denemelerde su üstünün, güvenlik amacıyla tercih edildiği öğrenildi.

TEK MERKEZDEN KONTROL

Test uçuşlarının başarılı bir şekilde sonuçlanması halinde birden fazla drone, coğrafi şartları uygun olan yerlerde ya da özellikle ürünlerde veya ulaşımda sorun olan yerlerde kullanılacak. Türk mühendislerin geliştirdiği yerli ve milli olma özelliğini taşıyan drone’lar otonom sürüş özelliğiyle tek bir merkezden kontrol edilebilecek. Böylece taşımacılıkta kullanılacak drone’lar hedefe ulaştıktan sonra kalkış yaptıkları bölgeye kumanda edilmeye gerek kalmadan dönebilecek.

PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, drone’la kargo taşımacılığı projesini ilk kez geçen yıl Kasım ayında uluslararası e-ticaret konferansında duyurmuştu. Bozgeyik, “Biz bu teknolojiyi biliyoruz. İstanbul trafiğini düşündüğünüzde iki saatte ulaşamadığınız yere yarım saatte ulaşabilir hale geleceğiz” demişti. (Hürriyet)

PTT drone ile taşımacılığa başlıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

O Kadar da Değil ~ 6 yıl önce
Cuma günü normal posta ile gönderdiğim kartpostal, 3 günde Malta ya ulaştı beyler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HADİ ORDAN! ~ 6 yıl önce
SİZ ÖNCE KARADAN TESLİMATLARI DÜZGÜN YAPIN HAVADAN EKSİK OLSUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Genel müdür ~ 6 yıl önce
Bu PTT genel müdürü DHMİ ve TSK dan izin almışmı..? O işi oyuncak uçurma sanıyor galiba daha doğru dürüst mania planı belirsiz ortalık garip garip bina dolu İHA üreticisi firmalar bu işe girmeye cesaret edeniyor PTT deki cesarete bak !!!! Abi sen basit mektubu ulaştır gerisini bırak boşa haber olma iş yap.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Perisan ~ 6 yıl önce
5 gunde cinden gelen paketi 10 gun gecmesine ragmen ulastiramadilar. 3 gundurde dagitima cikip teslim edilemedi gozukmekte. Pendigi ben gezmedim o kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kevser ~ 6 yıl önce
Ve ersele aleyhim tayran ebâbîl - Kuranda bunların hepsi yazıyor, batılının teknoloji diye hayatımıza soktuğu dronelar insansız silahlı uçaklara döndü. yakında ateşten tuğlalar başımıza indiğinde iş işten çoktan geçmiş olacak. Kanmayın bu oyunlara, postacı ne güne duruyor, milletin ekmeğiyle oynamaya gerek yok!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
delicevat ~ 6 yıl önce
Yazları adada kalıyorum ve ada kedilerini tanıyorsam indirirler bu dronu..Kuş bırakmadılar adalarda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yerli ve milli mi :) ~ 6 yıl önce
Altınay firmasının ürettiği drone.lar yerli ve milli miymiş :) motoru mu yerli yoksa pervaneleri mi :) Getir Çin'den burada topla, üzerine Altınay yaz, olsun sana yerli ve milli, güldürmeyin adamı :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Petete ~ 6 yıl önce
Ya siz daha mektup teslimatı yapamıyorsunuz. Telefonlara cevap bile veremiyorsunuz. Ne drone’u... az gelişmiş ülkenin çok gelişmiş posta servisi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herkes ~ 6 yıl önce
Herkes aynı düşüncede sanırım. Daha iadeli taahhütlü postamızı bile zamanında getirmeyi beceremeyen şirket drone'la taşımacılığa başlıyor. Şu Show Business'tan vazgeçin artık, içinizi doldurmaya uğraşın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dıron? ~ 6 yıl önce
Daha elden teslimatı beceremiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000