11 Ağustos 2011, Perşembe 08:21:23

PROTESTONUN BÖYLESİ

ABD’nin kredi notunun inmesine sinirlendi... Kiralık uçakla protesto uçuşu yaptı.
ABD'li iki çocuk annesi bankacı Lucy Nobbe, kiraladığı uçakla kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor’s’un (S&P) kredi notunu düşürmesine neden oldukları için ABD’li politikacıları protesto etti.

Kiraladığı uçağın arkasına astığı pankartla ‘Not indirimi için teşekkürler, hepiniz işten kovulmalısınız’ mesajını iletmek isteyen Nobbe, S&P’nin New York’taki merkez binasının üstünde tur atmak istedi. Uçağın New York semalarında da bir tur atmasını istemeyi ihmal etmeyen protestocu Nobbe, eyleminde ilk etapta sanıldığı gibi S&P’yi değil ABD’li politikacıları protesto ettiğini söyledi.

İlgi cesaretlendirdi
Nobbe, eylemi için finans sektörü çalışanlarının öğle yemeği sonrasında binanın dışında vakit geçirdikleri bir zamanı seçti. Kendisi de bir bankacı olan Nobbe özel sermaye şirketi Wedbush Morgan Securities’in Başkan Yardımcısı olarak evden çalışıyor. Nobbe’nin S&P’nin not indiriminin üzerinden bir hafta geçmeden gerçekleştirdiği eylemi aynı gün sosyal paylaşım sitelerinin en popüler konusu haline geldi. Başlangıçta finans sektöründeki işini kaybetme korkusu ile medyadan gelen röportaj tekliflerini geri çeviren Nobbe, sonrasında gördüğü ilgi ve desteğin verdiği cesaretle medya mensuplarına konuşmaya karar verdi. Politikacılara, borç limitinin yükseltilmesi sürecindeki tavırlarından dolayı çok kızgın olduğunu belirten Nobbe, not indiriminden sonraki pazar akşamı da bir uçak kiralayıp bu eylemi gerçekleştirme kararı aldığını kaydetti. 51 yaşındaki bankacı, politikacılara yönelik olarak, “Yaptıklarına inanamıyorum. Hepsi çok saçma ve sorumsuz davrandılar. ‘Birşeyler yaparsam nasılsa milyonlarca dolara mal olmayacak ancak belki beni dinleyen olur’ diye düşündüm” dedi.

Sürekli portesto eylemleri yapan biri olmadığını kaydeden Nobbe, “Ama 11 ve 15 yaşındaki kızlarıma iyi örnek vermek istedim” diye konuştu. Nobbe’nin kızları da anneleriyle gurur duyduklarını kaydetti.

895 dolara kiraladı
Tüm eylem Nobbe’ye 895 dolara mal oldu. Uçağı kiralayan flysigns.com şirketi, “Bayan Nobbe’nin fikrini beğendiğimiz için kendisine indirim yaptık” açıklaması yaptı. Nobbe ise, öncelikli olarak Washington’a uçak uçurmayı istediğini belirterek, “Ancak öğrendim ki bu mümkün değilmiş. Ben de finans piyasalarının simgesi Wall Street’i seçtim. S&P’yi hedef seçmemiştim. Ama uçak orada farkedildi ve S&P’yi protesto ediyorum zannedildi” dedi.
PROTESTONUN BÖYLESİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000