22 Mayıs 2013, Çarşamba 08:01:01

PROJE BAŞARISIZ OLUNCA KOLTUK SALLANMAYA BAŞLADI!

Almanya’nın insansız hava aracı projesi Euro Hawk’un başarısızlıkla sonuçlanması Federal Savunma Bakanı Thomas de Maiziere’i zor durumda bıraktı.
  • Orada da para varsa pislikler var :)

Proje için ayrılan 508 milyon Euro’nun heba olmasının yanısıra Savunma Bakanlığı’nın Federal Sayıştay’ı doğru bilgilendirmediğinin ortaya çıkması Federal Meclis üyelerini kızdırdı.

Muhalefetteki partiler başta olmak üzere hükümet ortağı Hür Demokrat Partili (FDP) milletvekilleri bakanlığın tavrını eleştirdi.

Yeşiller Federal Meclis Grubu Eşbaşkanı Jürgen Trittin birinci devlet kanalı ARD’ye yaptığı açıklamada Federal Sayıştay’a doğru bilgileri göndermeme kararı verenlerin ortaya çıkartılması gerektiğini vurguladı. Trittin, “Bakan de Maiziere parlamentoya bunu hızlı bir şekilde açıklamalı” dedi.

FDP’li Jürgen Koppelin ise bakanlığın üstü karalanmış değil, tüm bilgileri Sayıştay’a aktardığını düşündüklerini söyledi.

Yeşiller’den Omid Nouripour, Rhein-Neckar gazetesine yaptığı açıklamada Bakan de Maiziere’den sorumluların tespit edilip hesap sorulmasını talep etti.

Sosyal Demokrat Partili Thomas Oppermann ise bakanı gerçekleri yıllarca gizlemekle suçladı.

Federal Savunma Bakanı Thomas de Maiziere’nin ise haziran ayında yapılacak meclis oturumunda konuyla ilgili bilgi vermesi ve soruları cevaplaması bekleniyor.

Federal Savunma Bakanlığı, Federal Sayıştay’a bazı bilgilerin üzerini karalanmış olarak göndermiş, bunun sebebini ise insansız hava uçaklar konusunda Amerikan şirketi ile yaptığı anlaşmadan kaynaklandığını savunmuştu.

Bild’de çıkan habere göre Federal Meclis Akademik Hizmetler Bölümü’nün Ocak ayında hazırladığı analizde Federal Sayıştay’ın eksik bilgilendirilmesi ele alınmış. Raporda, “Federal Sayıştay’a belli bilgilerin verilmemesi yönde yapılan anlaşmalar yanlıştır” ifadesi yer aldı. (Zaman)

PROJE BAŞARISIZ OLUNCA KOLTUK SALLANMAYA BAŞLADI!

Yorumlar

Orada da ~ 11 yıl önce
Orada da para varsa pislikler var :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000