23 Mayıs 2012, Çarşamba 11:37:18

PROFESÖR PİLOTLAR GELİYOR

THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, katıldığı bir televizyon programında THK Üniversitesi'nin yeni tip pilot yetiştirmesinden bahsetti.
  • KAÇIIIIIINNNNNN PROFESÖR GELİYORRRRRR
  • Sayın okuyucular, bu ingilizce meselesi gercekten önemli bir konu. bırakın Kaptan pilotunuz Profesör konuşuyoruda Sivil havacılığa bu ingilizcesi anlaşılmayan Kaptanlar bildirilsin. Ben bir defasında değil her defasında ucakla seyahat ettiğim zaman Kaptanların İngilizcesinin çok ama çok kötü derecede olduğunu anonslardan duydum. Uzun lafın kısası Türkiyedeki Pilotlarımızın % 70 inin ingilizcesi malesef yok yok yok. İngilizce olmayınca uçakların sistem bilgileride okunamıyor ve Pilotlar uçaklarını tanıyamamakta. Takdir sizin Sayın Okuyucular
  • Pilotlar için ingilizce sınavı zaten hikaye , sorular her seferinde aynı . Soruları alıp cevapları ezberleyin tamam. Bu şekilde geçiyorlar sınavı. Yani eski tas eski hamam. Güzel iş SHGM.
  • Tum sirketlerde (THY) haric var ve aliniyor.İCAO ve Sivil Havacilik Yonetmeligi...
  • Torpilin varsa lise mezunu olmak bile çok ; torpilin yoksa masterlı olman bile azdır.
  • Arkadaslar gercekden bilen varsa yazsin lutfen , suan Turkiyede THY haricinden UNIVERSITE kriteri olmazsa olmaz diyen sirket varmi . TIP ve ucusu olupda , Lise mezunu pilot almayan sirket ? Mesela SUN EXPRESS , THY ortakli bir sirket ama ise alim sartlarinda LISE mezunu yeterli diyor . SAGA , ONUR ayni sekilde . Bilgisi olan varmi lutfen ... SKY , PEGASUS , IZAIR , CORENDON , MNG , ATLAS hakkinda bilgisi olan var mi ? He bu arada THY , Turk pilotlari almiyoum desede , halihazirda ucan pilotlarda var , yabanci hepsi high school zaten .
  • Profesör, "Yükseköğretim kuruluşlarında en üst aşamada olan unvan" demek. Dekan veya rektör olsa kaç yazar. Bize "KAPTAN PİLOT" lazım. Kaptan olmak için de, önce pilot, sonra 10 yıl uçuş tecrübesi ve uçuş saati, sonra liyakat gerekli. Masa başında Kaptan olunmaz. Kaptan olabilmek için profesörden daha fazla kitap okuman ve sürekli sınavlara girmen ve uçarak deneyimini artırman lazım. Profosör bir "öğretmenlik" ünvanıdır, birden fazla doktora yapınca kazanılır, akademik ünvandır ve akademilerde kullanılılır. Pilottan profesör olur belki ama, profesörden kaptan pilot olmaz. Pilotluk sadece okunarak gelişmez, uçularak gelişir. Bize yeni CEBECİ'ler lazım değil. Asker olmasına rağmen, sivil pilot yetiştiriyor, bunu da sivil yorumcular kınıyor, askerler kınasa neyse, size de bir dokunduralım dedik.
  • universite hazırlık asamasında olan birisiyim ve şimdi bu açıklamalarla ve reklamlarla uçağa bir adım bile atmamış, fiilen uçmamış, yakından uçak görmemiş hemen hemen herkesin okulu bitir 10 bin lirayla işe başla söylemlerine kapıldıklarını görüyorum. bu mesleğin gönül işi olduğunu görememek nasıl bir iştir. yetenek işi olduğunu anlamamak nasıl bir olaydır. yetenek sınavı yok. yani okula girdi birisi belki uçmaktan korkuyor bile olabilir ama adamın haberi yok tek derdi okulu bitirdiğinde 10 bin lira kazanacağını düşünmesi. bazı meslekler vardır tutku işidir. 30 bin feetten aşağıya baktığınızda hissettikleriniz paradan çok daha fazlasıdır. üniversitelerde pilotaj eğitimi adı altında bazı insanların rant yapması için gelişen havacılık sektörü ateşe atılmaktadır. bundan cok değil 5-6 yıl sonra pilotaj hataları yüzünden bir uçak düştüğünde herkes dönüp ne yaptık biz diyecek ama artık çok geç olmuş olacak. bu iş akedemik olduğu kadar yetenek işidir. para için yazmayın şu bölümü.
  • Pilotun profesoru degil , tecrubelisini istiyor havayollari . Ucus saatin olacak , tecruben olacak , teknolojik gelismelere ve yeniliklere acik olacak .
  • profesör pilotu bırkında önce uçuş okullarınıza adam gibi türkçe konuşabilen öğretmenler alın. ingilizceyi bırakın bi tarafa kendini ifade edemeyen bir sürü bilgisiz insanla profesör yetiştirecekmiş.. hala hayal görüyor bu zavallı asker...kendi devrelerine arpalık yönetmekten başka hiçbir işe yaramayan bir yönetici... yazık...profesör yapacağınıza istanbul okulundan ilk mezunlarınızı verin... 2 sene oldu hala süründürüyorsunuz bir dünya para veren kursiyerleri...

Türk Hava Kurumu Genel Başkanı ve THK Üniversitesi MütevelliHeyet Başkanı, geçtiğimiz Pazartesi günü katıldığı bir televozyon programında Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin yeni tip pilot eğitiminin nasıl olacağını anlattı.

Programda Türkiye'deki yabancı pilot sayısının fazla olmasının pilot açığından kaynaklandığına da değinen Yıldırım, önümüzdeki yıllarda pilotların 'Kaptan pilotunuz profesör...' diyerek anons yapacağını da ifade etti.

İŞTE YILDIRIM'IM ANLATTIĞI YENİ TİP PİLOT MODELİ



İŞTE ARANAN KOŞULLAR

PROFESÖR PİLOTLAR GELİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

HE HE ~ 12 yıl önce
KAÇIIIIIINNNNNN PROFESÖR GELİYORRRRRR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gözlemci ~ 12 yıl önce
Sayın okuyucular, bu ingilizce meselesi gercekten önemli bir konu. bırakın Kaptan pilotunuz Profesör konuşuyoruda Sivil havacılığa bu ingilizcesi anlaşılmayan Kaptanlar bildirilsin. Ben bir defasında değil her defasında ucakla seyahat ettiğim zaman Kaptanların İngilizcesinin çok ama çok kötü derecede olduğunu anonslardan duydum. Uzun lafın kısası Türkiyedeki Pilotlarımızın % 70 inin ingilizcesi malesef yok yok yok. İngilizce olmayınca uçakların sistem bilgileride okunamıyor ve Pilotlar uçaklarını tanıyamamakta. Takdir sizin Sayın Okuyucular

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İngilizce ~ 12 yıl önce
Pilotlar için ingilizce sınavı zaten hikaye , sorular her seferinde aynı . Soruları alıp cevapları ezberleyin tamam. Bu şekilde geçiyorlar sınavı. Yani eski tas eski hamam. Güzel iş SHGM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Tum sirketlerde (THY) haric var ve aliniyor.İCAO ve Sivil Havacilik Yonetmeligi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
18:24 ~ 12 yıl önce
Torpilin varsa lise mezunu olmak bile çok ; torpilin yoksa masterlı olman bile azdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SORU ~ 12 yıl önce
Arkadaslar gercekden bilen varsa yazsin lutfen , suan Turkiyede THY haricinden UNIVERSITE kriteri olmazsa olmaz diyen sirket varmi . TIP ve ucusu olupda , Lise mezunu pilot almayan sirket ? Mesela SUN EXPRESS , THY ortakli bir sirket ama ise alim sartlarinda LISE mezunu yeterli diyor . SAGA , ONUR ayni sekilde . Bilgisi olan varmi lutfen ... SKY , PEGASUS , IZAIR , CORENDON , MNG , ATLAS hakkinda bilgisi olan var mi ? He bu arada THY , Turk pilotlari almiyoum desede , halihazirda ucan pilotlarda var , yabanci hepsi high school zaten .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Profesör kaptan olur mu? ~ 12 yıl önce
Profesör, "Yükseköğretim kuruluşlarında en üst aşamada olan unvan" demek. Dekan veya rektör olsa kaç yazar. Bize "KAPTAN PİLOT" lazım. Kaptan olmak için de, önce pilot, sonra 10 yıl uçuş tecrübesi ve uçuş saati, sonra liyakat gerekli. Masa başında Kaptan olunmaz. Kaptan olabilmek için profesörden daha fazla kitap okuman ve sürekli sınavlara girmen ve uçarak deneyimini artırman lazım. Profosör bir "öğretmenlik" ünvanıdır, birden fazla doktora yapınca kazanılır, akademik ünvandır ve akademilerde kullanılılır. Pilottan profesör olur belki ama, profesörden kaptan pilot olmaz. Pilotluk sadece okunarak gelişmez, uçularak gelişir. Bize yeni CEBECİ'ler lazım değil. Asker olmasına rağmen, sivil pilot yetiştiriyor, bunu da sivil yorumcular kınıyor, askerler kınasa neyse, size de bir dokunduralım dedik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilotaj bölüm adayı ~ 12 yıl önce
universite hazırlık asamasında olan birisiyim ve şimdi bu açıklamalarla ve reklamlarla uçağa bir adım bile atmamış, fiilen uçmamış, yakından uçak görmemiş hemen hemen herkesin okulu bitir 10 bin lirayla işe başla söylemlerine kapıldıklarını görüyorum. bu mesleğin gönül işi olduğunu görememek nasıl bir iştir. yetenek işi olduğunu anlamamak nasıl bir olaydır. yetenek sınavı yok. yani okula girdi birisi belki uçmaktan korkuyor bile olabilir ama adamın haberi yok tek derdi okulu bitirdiğinde 10 bin lira kazanacağını düşünmesi. bazı meslekler vardır tutku işidir. 30 bin feetten aşağıya baktığınızda hissettikleriniz paradan çok daha fazlasıdır. üniversitelerde pilotaj eğitimi adı altında bazı insanların rant yapması için gelişen havacılık sektörü ateşe atılmaktadır. bundan cok değil 5-6 yıl sonra pilotaj hataları yüzünden bir uçak düştüğünde herkes dönüp ne yaptık biz diyecek ama artık çok geç olmuş olacak. bu iş akedemik olduğu kadar yetenek işidir. para için yazmayın şu bölümü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tecrube ~ 12 yıl önce
Pilotun profesoru degil , tecrubelisini istiyor havayollari . Ucus saatin olacak , tecruben olacak , teknolojik gelismelere ve yeniliklere acik olacak .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komik osman ~ 12 yıl önce
profesör pilotu bırkında önce uçuş okullarınıza adam gibi türkçe konuşabilen öğretmenler alın. ingilizceyi bırakın bi tarafa kendini ifade edemeyen bir sürü bilgisiz insanla profesör yetiştirecekmiş.. hala hayal görüyor bu zavallı asker...kendi devrelerine arpalık yönetmekten başka hiçbir işe yaramayan bir yönetici... yazık...profesör yapacağınıza istanbul okulundan ilk mezunlarınızı verin... 2 sene oldu hala süründürüyorsunuz bir dünya para veren kursiyerleri...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000