13 Haziran 2021, Pazar 09:58:03

Polonya'dan SİHA açıklaması

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Błaszczak, ülkesinin Türkiye'den satın aldığı Bayraktar TB2 SİHA'larla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
  • Ne kadar gereksiz bir açıklama , şimdiye kadar herhangi bir ülkenin F16 almak için Türkiye ile görüştüğünü duydun mu , e ozaman iphonelarda çin malı , burda mühim olan yazılım ve proje sahibi olmak.
  • Zeki O zaman yerli, Milli demeyeceksin. Yerli ithal etsin sana versin adı miili, yerli olsun
  • BUNUN MOTORU YABANCI. SICIL MOTORU ALIP ASKESI IHA YA TAKIYORLAR. ESKISEHIR TEI YATIYOR.
  • Türkiye'de neredeyse 35 yıldır yurtdışından gelen parçalar burada birleştirilip F 16 üretiliyor şimdi de aynı şekilde siha,iha yapılıyor ama eskiden kimse kalkıp da yerli ve milli uçak,jet,motor vs yapıyoruz demiyorlardı demek ki şimdikiler gibi zeki ve uyanık değillermiş.
  • Polonya'ya siha satışı başımızı çok ağrıtacak gibi. Ekonomik ve politik olarak bu kadar kötü durumdayken ticari açıdan parasına ihtiyaç duyduğumuz ama bize her kötülüğü yapan Rusya ile ilişkilerin daha da kötüye gitmesi aleyhimize olur ne yazık ki.
  • Bu tip şeylerin üretiminin,satışının gizli kalması gerekmez mi? Rusya, Polonya ve Gürcistan'a siha satmamızın karşılığını bize turist yollamayarak,Suriye'de askerlerimizi şehit ederek,pkk'ya resmi ofis ve kamp açma izni vererek,Türk şirketlerini ihalelere sokmayarak,bizden ithal ettiği ürünlere kota uygulayarak veriyor ama tribüne oynamak,göz boyamak için hala hava peşindeyiz...
  • Bu gördüğünüz neki ? Siz birde görmedikleriniz düşünün.
  • "ama motoru yerli değil" cilerin gözü yaşlı :)

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Błaszczak, ülkesinin Türkiye'den satın aldığı Bayraktar TB2 SİHA'larla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Polonya Savunma Bakanlığı’nın neden Bayraktar TB2’nin tedarik edilmesine karar verdiği sorusuna Bakan Błaszczak, "Benim amacım Polonya Ordusunu modernize ederek ülke savunmamızı süreklilik içerisinde geliştirmek. Bu anlaşma sayesinde Polonya çatışma alanlarında ve savaşlarda kanıtlanmış çok etkili bir insansız hava aracına sahip olacak." dedi.

"Envanterimize dahil edilecek olan 24 adet insansız hava aracı, 4 grup halinde tedarik edilecek" diyen Błaszczak, 24 uçağın 2022-2024 arası teslim edileceğini söyledi.

STANDART BİR ÜRÜN DEĞİL

"Tedarik edilecek olan Bayraktar TB2’ler ise Polonya Silahlı Kuvvetlerine hem keşif hem de saldırı gücü olarak büyük bir caydırıcılık sağlayacak." diyen Savunma Bakanı Mariusz Błaszczak, "Standart bir ürün değil, ihtiyaçlarımıza özel üretilmiş bir ürün alacağız." dedi.

"TB2 alımı, Polonya Silahlı Kuvvetlerinin mevcut ihtiyaçlarının bir sonucudur" diyen Bakan Błaszczak, "Polonya Savunma Sanayii, halihazırda Polonya Silahlı Kuvvetlerinin İHA filosunun büyümesini sağladı" dedi ve ekledi:

"Fakat şu gerçeği unutmamalıyız ki Polonya Savunma Sanayii firmaları sahip oldukları kapasite itibariyle daha küçük sistemleri, yani mini ve makro insansız hava araçlarıyla gezici mühimmat tedarik ihtiyacımızı karşılamaktadır."

"TÜRK HEYETİ BİZE ÇOK İYİ ŞARTLAR TEKLİF ETTİ"

Polonyalı bakan, bu sınıfta yer alan İHA'lara gerçekten ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Türk heyeti bize çok iyi şartlar teklif etti. Teslim edilecek ilk parti İHA'lar gelecek yılda Polonya semalarında olacak. Tüm sözleşme ise 2024 yılının sonunda tamamlanacak. Bu diğer ülkelerle karşılaştırıldığında çok hızlı bir tedarik süresi." dedi.

Polonya Savunma Bakanı Błaszczak, "Ayrıca Baykar Savunma yer kontrol istasyonları ve yedek malzemeleri olan insansız hava araçlarının yanı sıra, SAR radarları, simülatörler ve bir lojistik ve eğitim paketi de sunacak. Bayraktar hizmeti dahil motorlar, kontrol istasyonları ve kameralar Polonya’da çalıştırılacak. En iyi zaman, teknolojik ve operasyonel seçenekti." ifadelerini kullandı.

ALMANLARDAN İTİRAF

Öte yandan, ABD'li medya kuruluşu Wall Street Journal'ın ardından Alman medyası da Türk SİHA'larını haberleştirdi. Haberde, gittikçe daha fazla ordunun, NATO ülkesi Polonya'nın bile Bayraktar TB2 satın aldığına yer verildi.

Türk SİHA'larının ABD ekipmanından daha ucuz olduğunun ve giderek daha fazla savaş alanında kullanıldığının altını çizen haberde, sadece askeri çatışmalarda değil, ülkeler arasındaki stratejik denge üzerinde de doğrudan bir etkiye sahip olacağı ifade edildi.

Haberde ayrıca Türk SİHA'larının Suriye ve Libya gibi ülkelerde tank ve uçaksavar mevzilerini imha ettiği yazıldı. Bayraktar TB2'nin Dağlık Karabağ'da ise Ermeni silahlı kuvvetlerinin aleyhine olacak şekilde kesin olarak değiştirdiği ifade edildi.

Alman medyasındaki haberde, Bayraktar TB2'nin teknik özelliklerine de değinildi. "Bayraktar TB2 adı verilen insansız, silahlı uçak 6,5 metre uzunluğunda, 400 kilogramın üzerinde ağırlığa ve on iki metre kanat açıklığına sahip." ifadeleri kullanıldı.

Haberde ayrıca "Drone, yaklaşık bir gün boyunca havada kalabiliyor ve standart olarak lazer güdümlü füzelerle donatılıyor." denildi. Türk Bayraktar TB2'nin küçük ama yine de “etkili” olduğuna değinen haberde, gelecekteki çatışmalarda giderek daha önemli bir rol oynayacağının altı çizildi.

Haberde, Polonya'nın Türkiye'den 24 adet SİHA aldığı hatırlatılırken, ABD gazetesi Wall Street Journal'dan alıntı yapılarak birkaç NATO ülkesinin daha Türk SİHA'larıyla ilgilendiği ifade edildi.

Polonya'dan SİHA açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Daha zeki ~ 3 yıl önce
Ne kadar gereksiz bir açıklama , şimdiye kadar herhangi bir ülkenin F16 almak için Türkiye ile görüştüğünü duydun mu , e ozaman iphonelarda çin malı , burda mühim olan yazılım ve proje sahibi olmak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yürrüüü ~ 3 yıl önce
Zeki O zaman yerli, Milli demeyeceksin. Yerli ithal etsin sana versin adı miili, yerli olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MOTOR ~ 3 yıl önce
BUNUN MOTORU YABANCI. SICIL MOTORU ALIP ASKESI IHA YA TAKIYORLAR. ESKISEHIR TEI YATIYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zeki ~ 3 yıl önce
Türkiye'de neredeyse 35 yıldır yurtdışından gelen parçalar burada birleştirilip F 16 üretiliyor şimdi de aynı şekilde siha,iha yapılıyor ama eskiden kimse kalkıp da yerli ve milli uçak,jet,motor vs yapıyoruz demiyorlardı demek ki şimdikiler gibi zeki ve uyanık değillermiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ruski ~ 3 yıl önce
Polonya'ya siha satışı başımızı çok ağrıtacak gibi. Ekonomik ve politik olarak bu kadar kötü durumdayken ticari açıdan parasına ihtiyaç duyduğumuz ama bize her kötülüğü yapan Rusya ile ilişkilerin daha da kötüye gitmesi aleyhimize olur ne yazık ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
restinerest ~ 3 yıl önce
mantıklı yorum. Rusya bundan memnun olmadığını söyledi, bir koz mu evet ama sonucuna katlanmak zorundayız
siha ~ 3 yıl önce
Bu tip şeylerin üretiminin,satışının gizli kalması gerekmez mi? Rusya, Polonya ve Gürcistan'a siha satmamızın karşılığını bize turist yollamayarak,Suriye'de askerlerimizi şehit ederek,pkk'ya resmi ofis ve kamp açma izni vererek,Türk şirketlerini ihalelere sokmayarak,bizden ithal ettiği ürünlere kota uygulayarak veriyor ama tribüne oynamak,göz boyamak için hala hava peşindeyiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bizi takip edin ~ 3 yıl önce
Bu gördüğünüz neki ? Siz birde görmedikleriniz düşünün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aciz muhalifler ~ 3 yıl önce
"ama motoru yerli değil" cilerin gözü yaşlı :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aciz muhalifler'e ~ 3 yıl önce
Her tarafı yerli olsa ne yazar,devletin kendisinin yapması gereken şey damada yaptırılıp daha da zenginleşmesi sağlanıyor,rekor dış borç var,döviz durmadan yükseliyor,eski kuruna dönemiyor,bize turist yollasınlar diye milletin ayağına gidecek kadar muhtaç hale gelmişiz,ekonomi abd başkanının sözlerine,tavırlarına göre şekilleniyor,en ufak bir krizde ülke yaprak gibi sallanıyor. Sen muhaliflere laf söyleyeceğine bizi bu hale düşüren,yedikleri haltlar bir bir ortaya çıkan iktidara laf söyle.
şok & iptal ~ 3 yıl önce
bu yorumunuzu editöreler nasıl olmuş da yayınlamış göz yaşartıcı bir durum.
bir soru ~ 3 yıl önce
Yerli ve milli siha yapıyoruz deyip motor,kamera gibi en önemli parçaların,teknolojik aletlerin ithal edilmesi yalan söylemek değil mi peki?
Heykel ~ 3 yıl önce
Ama heykellerimizin tamamı yerli :D
Başarı ~ 3 yıl önce
Başarımızla gurur duyalım ama hiç bir şeyi de abartmayalım. Motor bloğu Mercedes!
Makine mühendisi ~ 3 yıl önce
Motoruu yerli değilll hüloğğğğğ :D

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000