12 Şubat 2016, Cuma 09:05:19

Polonya'dan Rusya'ya enkaz suçlaması

Polonya Dışişleri Bakanı, 2010 yılında Polonya Devlet Başkanı Kaczynski'nin de öldüğü Rusya'daki uçak kazası ile ilgili bu ülkeyi bilgi saklamakla suçladı
  • emarike kirli defterleri açıyor...
  • Polonya hakli ama guclu devlet olmadigi icin dis gecireniyor Rusya ya.. Polonya da biliyor ucagi Rusya nin dusurdugunu
  • Unu suyu şekeri depolama zamani gelmis..

Polonya Dışişleri Bakanı, 2010 yılında Polonya Devlet Başkanı Kaczynski'nin de öldüğü Rusya'daki uçak kazası ile ilgili bu ülkeyi bilgi saklamakla suçladı

Polska Radyo’ya konuşan Waszczykowski, 2010 yılında Rusya'nın Smolensk Havaalanı yakınında Devlet Başkanı Lech Kaczynski ile 95 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazası ile ilgili soruşturmaya yeniden başlandığını ancak, Rusya’nın Polonya ile işbirliği yapmadığını bildirdi.

Uçağın enkazı ve kara kutuları iade etmeyen Rusya’yı eleştiren Waszczykowski, “Rusya, uçağın enkazını Polonya ile ilişkilerinde bir perde arkası oyunu gibi kullanıyor. Bizi rahatsız edecek bir uyarıcı olarak tutuyorlar. Belki de Kremlin, gerçekleri saklamak için enkazı bize vermiyor” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanını taşıyan uçağın enkazın sahibinin Polonya olduğunu belirten Waszczykowski, Rusya’ya enkazı iade etmemesi durumunda uluslararası mahkemelere başvuracaklarını kaydetti.

Waszczykowski, “Rus hükümetiyle ilişki kurmak çok zor. Kremlin, Avrupa ile ilişkileri inşa etmek değil yok etmek istiyor. Rus yetkililer, dünya ile özellikle de Avrupa ve Avrupa Birliği ile siyasi oyun oynuyor. Bu hükümetin emperyalist ve agresif iddiaları var. Zaten Gürcistan ve Ukrayna’dan sonra Suriye’de üçüncü savaşa yürüdüler. Böyle bir ortamda işbirliği atmosferi, karşılıklı güven ortamı yaratmak ve bir şeyleri inşa etmek çok zor” diye konuştu.

Ukrayna’da barışın, uluslararası sınırlarının ihlal eylemlerinin cezasız kalmaması gerektiğini savunan Waszczykowski, “Rusya’ya karşı yaptırımların devam etmesini destekliyoruz. Kırım ve Donbas’taki sorunlar çözülene kadar yaptırımların kaldırılması için hiçbir sebep yok” ifadelerini kullandı.

Polonya'dan Rusya'ya enkaz suçlaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

amariga ~ 8 yıl önce
emarike kirli defterleri açıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
leh ~ 8 yıl önce
Polonya hakli ama guclu devlet olmadigi icin dis gecireniyor Rusya ya.. Polonya da biliyor ucagi Rusya nin dusurdugunu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kadir ~ 8 yıl önce
polonya neye göre haklı affedersiniz. bir zahmet konuyu araştırsanız inişe müsait olmayan hava alanına kontrolör iniş için uygun değil demesine rağmen inmeye çalışan ve cihazları iyi çalışmayan polonya uçağı suçsuz öylemi? kaptan kabininde olmaması gereken insanlar var ve kaptana baskı uyguluyorlar. işini kaybetmekten korkan kaptan gözü karartıyor. çünkü benzer durumda azerbaycana uçuş yapan ekibin kaptanı iniş müsait değil diyerek direniyor ve işine son veriyorlar. polonyalılar ve ruslar birbirine çok benzer.
Husnu ~ 8 yıl önce
Unu suyu şekeri depolama zamani gelmis..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000