09 Aralık 2022, Cuma 13:47:56

Polonya KF-21 projesinde ortak olmak istiyor

Polonya’nın devlete ait en büyük savunma sanayii kuruluşu olan PGZ’nin başkanı Sebastian Hwaweck, “(Kore savaş uçağı) KF-21 projesinde yer alabilirsem mutlu olurum” dedi.
  • Polonya’mı istiyor yoksa ABD’mi? Şimdiden savunma sanayi teknolojileri üzerinden küresel network ağı kuruyor, eğer bunu ABD gerçekleştirilirse Çin’in küresel hamlelerini bastırma çabası yatıyor. Müthiş kurnazlık.
  • Kendimizinkink devam ettireduralim gercekten yapiyorsak ama bit yandan da bu ucaga veya japon,italyan ingilizlerin yeni basladigi projeye dahil olmaliyiz.

Polonya’nın devlete ait en büyük savunma sanayii kuruluşu olan PGZ’nin başkanı Sebastian Hwaweck, “(Kore savaş uçağı) KF-21 projesinde yer alabilirsem mutlu olurum” dedi.

Hwaweck, 29 Mart’ta  Polonya’da bir dergiye verdiği özel röportajda, “Polonya’da (KF-21) bileşenleri için bir üretim hattı kurarsak, Avrupa Birliği’nin bir parçası olarak komşularımıza güçlü bir şekilde (satış) sunabileceğiz” dedi. Böylelikle ilk kez üst düzey bir Polonyalı yetkili, Güney Kore’nin KF-21 projesine katılma niyetini resmen açıkladı.

Polonya’nın, Güney Kore üretimi; K2 tankı, K9 kundağı motorlu obüsü, K239 çok namlulu roketatar sistemi ve FA-50 hafif saldırı uçağını satın alma kararının ardından, KF-21’in Avrupa pazarına girişinde önemli bir ortak olma ihtimali var.

Temmuz ayında ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştiren KF-21, Endonezya ile ortaklaşa geliştiriliyor ancak Endonezya, vaat ettiği geliştirme katkılarının yalnızca bir kısmını ödemesi nedeniyle Güney Kore ile tartışma içerisinde bulunuyor. Bünyesinde 31 savunma şirketi bulunan PGZ, Polonya’ya ihraç edilmesine karar verilen silahların yerli üretimi konusunda yerli şirketlerle görüşmeler yapıyor.

Polonya ordusu için silah alımından sorumlu olan Savunma Bakanlığı Silah Politikası Direktörü Tziocki, 28 Mart’ta Polonya Savunma Bakanlığı’nda verdiği röportajda, “Polonya’da Kore silahları için bir konsorsiyum veya ortak girişim oluşturmak, Polonya bölgesel ekonomisini canlandırmaya ve uzun mesafeli ulaşım maliyetini azaltmaya yardımcı olacaktır” dedi.

“Güçlü endüstriyel ortaklıklar ve işbirliği sayesinde Polonya, Kore silahlarının üretimi ve bakımı için bir merkez (merkez) haline gelebilir” diyen Direktör, “Polonya ordusunun Avrupa ve NATO’daki en büyük Kore silahı tüketicisi haline geleceğini” vurgulamıştı.

KF-21 Boramae
Şubat 2019’da ilk parça üretimi başlayan KF-21’in fabrikadan çıkış (roll-out) töreni 9 Nisan 2021’de yapılmıştı. Yaklaşık 2.5 senede tamamlanan ilk prototipin ardından ilk uçuş Temmuz 2022’de yapılmış, başarılı bir uçuşun ardından KF-21 kendisini kanıtlamıştı.

Ayrıca Güney Kore Silahlı Kuvvetleri, KF-21’in bir uçak gemisi modelini de talep etmektedir ve bu kapsamda Kore Havacılık ve Uzay Sanayii (KAI) KF-21N adında yeni bir model üzerinde çalışmaktadır. Katlanır tipteki kanat yapısına ek olarak mancınık ile fırlatma sistemine uygun iniş takımı Kore Deniz Kuvvetleri’nin isterleri bakımından KF-21’e eklenmiş yeni özelliklerden bazılarıdır. Tanıtımında CATOBAR ve STOBAR pistlere uygun olduğu da açıklanan bilgiler arasında bulunmaktadır.

4.5 nesil avcı uçağı olan KF-21’in maksimum Mach 1.81 hızında, 2.900 km menzilde ve 7.700 kg ağırlıkta uçması bekleniyor. Avcı uçağı, füzeler ve yakıt tankları için 10 istasyon içerecek. Ayrıca KF-21, IRIS-T ve Meteor gibi çeşitli havadan havaya füzeleri taşıyabilecek. (savunmasanayist)

Polonya KF-21 projesinde ortak olmak istiyor

Yorumlar

Yorumcu ~ 1 yıl önce
Polonya’mı istiyor yoksa ABD’mi? Şimdiden savunma sanayi teknolojileri üzerinden küresel network ağı kuruyor, eğer bunu ABD gerçekleştirilirse Çin’in küresel hamlelerini bastırma çabası yatıyor. Müthiş kurnazlık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkiye de girmeli ~ 1 yıl önce
Kendimizinkink devam ettireduralim gercekten yapiyorsak ama bit yandan da bu ucaga veya japon,italyan ingilizlerin yeni basladigi projeye dahil olmaliyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000