04 Temmuz 2011, Pazartesi 08:15:22

POLİSE 102 HELİKOPTER VE 2 JET ALINACAK

Polis "dev" hava filosunu kurmak için düğmeye bastı...
  • ucak gemisini ne zaman alacaklar ? :)))) daha once aldiklari sikorskylerle ne operasyonlar yaptilar yaaaa...allah akil fikir versin bunkara inanip o helikopterleri alanlara...alacaksiniz madem vip helikopteri alinda bir ise yarasin bakan milletvekili falan filan gezdirirsinizz
  • Sağlık bakanlığı ile ortak kullanım olması çok mantıklı 102 helikopter ço amaçlı olması gerekir ve tüm ülkeye rahat rahat yeter;plois bir helikopteri ayda en fazla 50 saat uçurur;birde her babaknlığa filo kuracak kadar israfa paramız yok..ortak kullanımlı proje çok yerinde olur..50 si sırf emniyet 50 si ortak gerektiğinde emniyete destek:))
  • Teşkilatımıza yakışır da inşallah seçim aracı, arpalık, sahil, boğaz gezilerinde kullanılmak için değildir.
  • Ya poliste jetin işi ne. ne yapacak polis jeti?!! saçmalık ya. bunu bi sorun kendinize. bindi polis jet'e, nereye müdehale edecek?
  • polisin askere karşı silahlandırıldığını iddia eden arkadaş buna ancak gülünür. bu araçlar savaş aracı değil bir kere. ayrıca tüm gelişmiş ülkelerde bu işlemleri (iç güvenliği) polis sağlamaktadır. kaçan bir soyguncunun peşine askeri helikopter düşmemektedir. bu korkunuz ve bu paranoya sağlıklı bir durum değil. bazı muhalefette de sırf halkın akp şeriat getirecek laiklik elden gidiyor diye söylemleri yüzünden %25 lerde dolanıp duruyor. bu sebepten dolayı şeriat gelecek diye korkanları kandırıp oy toplamaktadırlar.
  • iranda polisin orduya karşı silahlandırıldığını iddia eden arkadaş birde iran polisini kimin silahlandıdığını söylesene. orada tüm başbakanları şah tayin ediyordu. ve tüm para şahın elindeydi yoksa şah kendi ordusuna karşı kendi polisinimi silahlandırdı. lütfen birşeyler yazarken güne göre yorum yapmayınız. özellikle geçmişi yorumlarken biraz daha bilgi toplayınız. iran devriminin polis destekli olduğunu iddia etmekle gülünç duruma düşmeyiniz.
  • Irandada aynisi yapildi orduya karsi polis agir silahlandirilip seriat sistemi devreye girdi.Internetten okuyun
  • Yakinda destroyer, denizalti, tank vs.de alinacak. Malum orduya alternatif silahli guc. Imam oyle istiyor.
  • Bunların hiçbirini, sayın başbakanımızın ki hariç hiç bir görev uçuşunda göremiyoruz.Ancak çoluk çocuk gezdiriyorlar.Zihniyet değişmedikten sonra ister tek motorlu almışınız ister çift motorlu başkalarının + toplamaları olduktan sonra neye yarar?????
  • açıkçası bu neyın gostergesı oldugu bellı oluyor bırılerının ordusunu kurdugunu acıkca gosterıyor bana bu olay tarıhten bır olayı hatırllatı iran şahının devirmesı olayını bılmeyenler google dedeye açıp bırkac kelıme yazmaya üşenmesın dıyecegım ama bundan bıle aciz bir milletiz..hayırlı olsun imamın ordusu mıllete...
Emniyet Genel Müdürlüğü, 18 faal helikopterden oluşan hava gücünü büyütmek için harekete geçti. 10 yıl içinde küçük, orta ve genel maksat tipi 102 helikopter ile 2 jet uçak alımı planlanıyor.
 
550 MİLYONLUK MEGA PROJE
 
Mega projeye ilk etepta 396 milyon lira aktarılacak. Bu rakam genel bütçe, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Başbakanlık'tan sağlanacak kaynakla 550 milyon TL'ye çıkartılacak. Emniyetin Gölbaşı Tuluntaş'ta bulunan 537 dönümlük arazisi TOKİ'nin aynı bölgedeki bin 200 dönümlük arsası ile takas edilecek.
 
HAVA HAREKAT MERKEZİ
TOKİ'nin devredeceği bin 200 dönümlük arsaya Emniyet Hava Harekat Merkezi kurulacak. Ana üs'te açılacak olan Havacılık Okulu'nda polis kendi pilot adayları ile uçuş ekibini yetiştirecek. İlerleyen süreçte dost, müttefik ve komşu ülkelerin polis teşkilatlarında görevli pilot adaylarının da yetiştirilmesi öngörülüyor. Havacılık Okulu'nun hizmete girmesiyle birlikte pilot sayısı 45'den 200'e yükseltilecek.
 
DEV FİLO KURULUYOR
 Emniyet Genel Müdürlüğü, asayiş, terör, istihbarat, toplumsal olaylar, trafik, keşif ve gözetleme gibi alanlarda hava desteğinden daha çok faydalanmak amacıyla hava filosunu büyütme kararı aldı. Havacılık Daire Başkanlığı bünyesine; 15 adet küçük tip (5-6 kişi kapasiteli), 80 adet orta tip, 5 adet genel maksat (12-17 kişi kapasiteli) helikopter ile iki adet Sikorsky S-92A helikopter katmayı düşünüyor. Projede iki jet uçak alımı da öngörülüyor.
 
OBA'YA İKİ KARDEŞ GELİYOR
 
TOBB tarafından 2005'deBaşbakan Erdoğaniçin satın alınan ve "Oba" ismi verilen Sikorsky S-92A helikopterine iki "kardeş" gelecek. VIP dizaynlı helikopterler Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı ve hükümet üyelerine tahsis edilecek.
 
TEK MOTOR DEVRİ KAPANIYOR
 10 yıl içinde alımı hedeflenen 102 helikopterin tamamı çift motorlu olacak. Halen hava filosunda görev yapan tek motorlu helikopterler ise tasfiye edilecek. İstanbul, Diyarbakır, İzmir,Adanave Antalya'daki hava filolarının sayısı kademeli olarak artırılacak. İlk etepta Van, Şırnak, Hakkari, Samsun, Trabszon, Rize, Mersin gibi 15 ile yeni hava filoları kurulacak.
 
81 İLDE HELİKOPTER OLACAK
 Proje ile 15 yıl içinde 81 ilde hava filosu kurulması öngörülüyor. Her ilde en az bir helikopter görev yapacak. Daha sonraki süreçte ise büyük ilçelere de helikopter tahsis edilecek. Emniyet, gece görüş ve kızıl ötesi görüş sağlayan termal kameralar monte edeceği helikopterler ile asayiş, terör, güvenlik, trafik ve istihbarat hizmetlerinde önleyiciliğini ve caydırıcılığını arttırmayı amaçlıyor.
 
ÇOK AMAÇLI KULLANILACAK
 12-17 yolcu kapasiteli Sikorsky genel maksat helikopterleri; özel harekat timlerinin sevki, yaralı, muhimmat, lojistik malzeme nakli, deprem, sel ve yangın gibi felaketlerde vatandaşların tahliyesi gibi işler için çok amaçlı kullanılacak. Gölbaşı'nda kurulacak Hava Harekat Merkezi'nde filodaki tüm helikopterlerin P-4 dahil tüm bakımları yapılabilecek.
 
18 FAAL HELİKOPTER VAR
 19 Ekim 1981'de kurulan Emniyet Havacılık Daire Başkanlığı'nda 13'ü gayri faal 18'i faal toplam 32 helikopter bulunuyor. En sonİstanbulHavacılık Şubesi'nde görevli Alouette marka keşif- gözetleme helikopterin boğaza düşmesiyle bu sayı 31'e düştü. Hava filosunun envanterinde; 9 adet Alouette SA 318 C, 2 adet Schweizer H-300 C, 9 adet MD-600 N, 1'i VIP dizaynlı 5 adet Sikorsky S-70A, bir Sikorsky S-92A ile 3 adet Puma SA 330 L marka helikopter yeralıyor.

Bugün
POLİSE 102 HELİKOPTER VE 2 JET ALINACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 13 yıl önce
ucak gemisini ne zaman alacaklar ? :)))) daha once aldiklari sikorskylerle ne operasyonlar yaptilar yaaaa...allah akil fikir versin bunkara inanip o helikopterleri alanlara...alacaksiniz madem vip helikopteri alinda bir ise yarasin bakan milletvekili falan filan gezdirirsinizz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sağlık bakanlığı ile ortak kullanım olması çok mantıklı 102 helikopter ço amaçlı olması gerekir ve tüm ülkeye rahat rahat yeter;plois bir helikopteri ayda en fazla 50 saat uçurur;birde her babaknlığa filo kuracak kadar israfa paramız yok..ortak kullanımlı proje çok yerinde olur..50 si sırf emniyet 50 si ortak gerektiğinde emniyete destek:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Teşkilatımıza yakışır da inşallah seçim aracı, arpalık, sahil, boğaz gezilerinde kullanılmak için değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ya poliste jetin işi ne. ne yapacak polis jeti?!! saçmalık ya. bunu bi sorun kendinize. bindi polis jet'e, nereye müdehale edecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
polisin askere karşı silahlandırıldığını iddia eden arkadaş buna ancak gülünür. bu araçlar savaş aracı değil bir kere. ayrıca tüm gelişmiş ülkelerde bu işlemleri (iç güvenliği) polis sağlamaktadır. kaçan bir soyguncunun peşine askeri helikopter düşmemektedir. bu korkunuz ve bu paranoya sağlıklı bir durum değil. bazı muhalefette de sırf halkın akp şeriat getirecek laiklik elden gidiyor diye söylemleri yüzünden %25 lerde dolanıp duruyor. bu sebepten dolayı şeriat gelecek diye korkanları kandırıp oy toplamaktadırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
iranda polisin orduya karşı silahlandırıldığını iddia eden arkadaş birde iran polisini kimin silahlandıdığını söylesene. orada tüm başbakanları şah tayin ediyordu. ve tüm para şahın elindeydi yoksa şah kendi ordusuna karşı kendi polisinimi silahlandırdı. lütfen birşeyler yazarken güne göre yorum yapmayınız. özellikle geçmişi yorumlarken biraz daha bilgi toplayınız. iran devriminin polis destekli olduğunu iddia etmekle gülünç duruma düşmeyiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Irandada aynisi yapildi orduya karsi polis agir silahlandirilip seriat sistemi devreye girdi.Internetten okuyun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yakinda destroyer, denizalti, tank vs.de alinacak. Malum orduya alternatif silahli guc. Imam oyle istiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bunların hiçbirini, sayın başbakanımızın ki hariç hiç bir görev uçuşunda göremiyoruz.Ancak çoluk çocuk gezdiriyorlar.Zihniyet değişmedikten sonra ister tek motorlu almışınız ister çift motorlu başkalarının + toplamaları olduktan sonra neye yarar?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
açıkçası bu neyın gostergesı oldugu bellı oluyor bırılerının ordusunu kurdugunu acıkca gosterıyor bana bu olay tarıhten bır olayı hatırllatı iran şahının devirmesı olayını bılmeyenler google dedeye açıp bırkac kelıme yazmaya üşenmesın dıyecegım ama bundan bıle aciz bir milletiz..hayırlı olsun imamın ordusu mıllete...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000