28 Şubat 2022, Pazartesi 09:29:57

Pobeda uçağına İstanbul'da el konuldu!

Avrupa’nın yaptırımları nedeniyle, Rus hava yolu şirketi Pobeda’nın yolcu uçağına İstanbul’da el konulduğu öğrenildi.
  • tüm rus havayolları battı, zaten sigorta gidince iş bitmişti!!! ruhuna fatiha!

Avrupa’nın yaptırımları nedeniyle, Rus hava yolu şirketi Pobeda’nın yolcu uçağına İstanbul’da el konulduğu öğrenildi.

Batılı devletlerin Rusya’ya dönük yaptırımları başladı. Avrupa hava sahasının Rus hava yolu şirketlerine kapatılmasının ardından, Rus hava yolu şirketlerinin elindeki kiralık uçaklar da alınmaya başlandı.

Haberrus’ta yer alan habere göre, Mineralnye Vody'den İstanbul'a uçan Rus hava yolu şirketi Pobeda’ya ait Boeing 737 yolcu uçağına İstanbul’a el konuldu. El koyma işleminin, AB yaptırımları kapsamında kiraya veren şirketin talebiyle gerçekleştiği bildirildi. Yolcular şirketin başka bir uçağıyla Rusya’ya gönderilecek.

Rus havayolu şirketlerinden birinin yetkilisi RBK'ye verdiği demeçte, 27 Şubat Pazar günü İrlandalı bir şirket tarafından leasing yoluyla Pobeda hava yollarına kiralanan 10 adet Boeing 737 yolcu uçağını İrlanda geri istemişti. Bu kapsamda Pobeda uçağının İstanbul’dan Rusya'ya uçması engelledi.

Mineralnye Vody'den gelen ve dönüş seferine hazırlanan Pobeda uçağının İstanbul Uluslararası Havalimanı'ndan kalkışına yasak getirdi. İrlanda, Rus havayolu şirketi Pobeda'ya leasing ile verdiği 10 Boeing 737 uçağını geri istedi. Amerikalı Jeppesen firması da Pobeda'ya sağladığı navigasyon hizmetini artık vermeyeceğini açıkladı.

26 Şubat'ta Avrupa Birliği, Rus havayollarına uçak, yedek parça ve ekipman satışını yasaklayan yaptırımlar getirdi. Sivil hava araçları için ayrıca sigorta ve bakım hizmeti veremezler.

Rus havayollarına tüm uçak, yedek parça ve ekipmanın satışına ilişkin bu yasak, Rusya'nın mevcut ticari hava filosunun dörtte üçünün AB'de inşa edilmesinden bu yana, Rus ekonomisinin kilit sektörlerinden birinin ve yurt içi seyahatin durumunu daha da kötüleştirecek.

Pobeda uçağına İstanbul'da el konuldu!

Yorumlar

batırdı ~ 2 yıl önce
tüm rus havayolları battı, zaten sigorta gidince iş bitmişti!!! ruhuna fatiha!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kına ~ 2 yıl önce
Yak
Darisi ~ 2 yıl önce
Antalya'daki charterlara
Votandaş ~ 2 yıl önce
So what? Sen kimsin bu arada

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000