27 Haziran 2011, Pazartesi 08:23:49

PİYASANIN YÜZDE YİRMİSİNE HAKİM OLACAKLAR

Ortadoğu ülkelerinde faaliyet gösteren ucuz maliyetli havayollarının önümüzdeki birkaç yıl içinde havacılık piyasasının yüzde 20’sine hakim olabileceği bildirildi.
  • BEN YABANCILARIN HEPSİ ORAYA KAÇACAK DİYORDUM AMA BENCE BİZDE ORALARDA ÇALIŞICAZ. EŞŞEK YÜKÜYLE PARA VERDİKLERİ YETMİYORMUŞ GİBİ BİR SÜRÜ DE İMKAN SAĞLIYOR. BABA GİDERRRRRR!
Bölgenin en büyük iki ucuz maliyetli havayolu ise Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Air Arabia ile flydubai.

İngiliz Resmi Havayolu Rehberi (OAG) adlı havacılık araştırma şirketi tarafından yayınlanan rapora göre, Ortadoğu ülkeleri halen ucuz maliyetli taşıyıcı piyasasının yüzde 10’undan az bir paya sahip. Asyalı havayollarının payı da bu yıl yüzde 20’ye ulaşacak.

Ucuz maliyetli havayolları artan talep neticesinde filolarını genişletirken, yeni uçak siparişi vermeye devam ediyor. Dubai merkezli flydubai 17 uçak ile hizmet veriyor ve şirketin 50 adet Boeing 737 siparişi bulunuyor. flydubai üst düzey yöneticisi Gait El Gait, ucuz maliyetleri havayollarının piyasa payının yüzde 35’e kadar çıkmasını hedeflediklerini söyledi.

Şarja emirliği merkezli Air Arabia ise üç merkezden (BAE, Fas ve Mısır) 67 noktaya 27 adet Airbus 320 ile uçuyor. Havayolu, 2015’e kadar uçak sayısını 55’e çıkarmayı hedefliyor. Bölgede ucuz maliyetli hava taşımacılığını başlatan Air Arabia bu yıl dört adet daha Airbus 320 teslim alacak. Firmanın Airbus’tan 44 adet siparişi var.

Bunun yanı sıra uzmanlar, ucuz maliyetli havayollarının yeni pazarlar araması gerektiğini vurguladı. Büyük potansiyele sahip pazarlar arasında Suudi Arabistan’ın iç hatlarını serbest bırakması halinde Medine’nin olabileceği ifade ediliyor.

(Star Gündem)
PİYASANIN YÜZDE YİRMİSİNE HAKİM OLACAKLAR

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
BEN YABANCILARIN HEPSİ ORAYA KAÇACAK DİYORDUM AMA BENCE BİZDE ORALARDA ÇALIŞICAZ. EŞŞEK YÜKÜYLE PARA VERDİKLERİ YETMİYORMUŞ GİBİ BİR SÜRÜ DE İMKAN SAĞLIYOR. BABA GİDERRRRRR!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000