19 Ocak 2020, Pazar 11:25:51

Piyango ile B787-8 Dreamliner verilecek

Meksika Devlet Başkanı Obrabor’un seçilmesinin hemen ardından “Halkım fakirken binemem” diyerek satışa çıkardığı başkanlık uçağı için piyango düzenlenmesi kararı alındı.
  • Milyonlarca dolara alınan bir uçak piyangoyla verilir mi kardeşim. Daha akılcı bir yöntemle değerlendirilmeli. İçi modifiye edilerek AeroMexico’ya verilmeli. Zaten filosunda bu tip uçaklar bulunuyor.
  • Sayın Burhan kuzunun bir sözü aklıma geldi "devlette öyle israflar varmı anam anam"..Bu israf kalemlerinin önünu kessek güzel olurdu
  • Bizim dünya lideri hakiki müslümandır gözünün yaşına bakmaz daha iyilerini alır...3 günlük dünya yemeyen keriz hesabı

Meksika Devlet Başkanı Obrabor’un seçilmesinin hemen ardından “Halkım fakirken binemem” diyerek satışa çıkardığı başkanlık uçağı için piyango düzenlenmesi kararı alındı.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador’un aldığı ekonomik tedbirler kapsamında satışa çıkardığı uçağı ABD’de görücüye çıkmış, ancak uçağının ABD'de alıcı bulamaması üzerine uçak Meksika’ya iade edilmişti. Satışı gerçekleşmeyen uçakla ilgili çare çekiliş yapmakta bulundu.

BİLETLER 27 DOLAR

Lopez Obrador, günlük basın toplantısında konuya ilişkin yaptığı açıklamada, söz konusu uçağın ülkelerindeki piyango idaresi tarafından yapılacak bir çekilişle kazanan kişiye verileceğini söyledi. Biletlerin 27 dolardan satılacağını dile getiren Lopez Obrador, 6 milyon biletin satılmasını hedeflediklerini ifade etti.

GELİR 160 MİLYON DOLAR

Lopez Obrador, biletlerin satışından elde edilecek paranın yaklaşık 160 milyon dolar olmasının öngörüldüğünü, böylelikle başkanlık uçağının elden çıkarılacağını belirtti. 2018'den bu yana ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bir hangarda bekletilen başkanlık uçağının bu süreçte satılamaması üzerine, Meksika'ya getirilmesi kararı alınmıştı. Uçağın bu süre zarfındaki bakım masrafları 1,6 milyon doları bulmuştu.

İLK İCRAATI OLMUŞTU

Lopez Obrador, geçen salı günlük basın toplantısında, yerel basında "Beyaz Fil" benzetmesi yapılan başkanlık uçağının yeniden satışa çıkarılması ya da kiraya verilmesi olasılıklarının masada olduğunu açıklamıştı. Obrador'un, 1 Aralık 2018'de yemin ederek görevine başlamasının ardından, ilk icraatı, eski devlet başkanının lüks uçağını satışa çıkarmak olmuştu. (Yeniçağ)

Piyango ile B787-8 Dreamliner verilecek

Yorumlar

İsrafın böylesi ~ 4 yıl önce
Milyonlarca dolara alınan bir uçak piyangoyla verilir mi kardeşim. Daha akılcı bir yöntemle değerlendirilmeli. İçi modifiye edilerek AeroMexico’ya verilmeli. Zaten filosunda bu tip uçaklar bulunuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boş yapma ~ 4 yıl önce
bi sen akıllısın deme kimsenin aklına gelmemişti bi sen akıl ettin bir bak bakalım bu usülle satılan mülklerin satış fiyatlarına cahil cahil konuşma
Burhan bey hakli ~ 4 yıl önce
Sayın Burhan kuzunun bir sözü aklıma geldi "devlette öyle israflar varmı anam anam"..Bu israf kalemlerinin önünu kessek güzel olurdu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 4 yıl önce
Bizim dünya lideri hakiki müslümandır gözünün yaşına bakmaz daha iyilerini alır...3 günlük dünya yemeyen keriz hesabı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000