09 Haziran 2023, Cuma 22:33:07

PİLVAK Havacılık Tıbbı Çalıştayı yapıldı

Pilotlar Vakfı Havacılık Tıbbı Kardiyoloji Çalıştayı gerçekleştirildi.
  • TUS için hevesi kursağında kalan pratisyenlerin 15 günde elde ettiği sözde uzmanlık ile yılların kaptanlarına ve hava trafik kontrolörlerine nasıl artistlik yapılır konulu çalıştay

Pilotlar Vakfı Havacılık Tıbbı Kardiyoloji Çalıştayı gerçekleştirildi.

PİLVAK'tan çalıştayla ilgili şu açıklama yapıldı:

Pilotlar Vakfı ev sahipliğinde ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün onayı ile 6 Haziran 2023 Salı günü, Türk Sivil Havacılık Akademisi'nde, PİLVAK sağlık danışmanı Dr. Kadir Eren'in koordinasyonunda, itiraz ve kontrol muayene merkezlerinde çalışan kardiyoloji, havacılık tıbbı ve mevzuatı konularında yetkin ve alanlarında tecrübeli değerli bilim insanlarının sunumları ve Pilotlar Vakfı’nın kıymetli üyelerinin katılımı ile, pilotların mesleklerini icra ederken karşılaştıkları çeşitli mağduriyetlerin çözümüne katkı sağlanması maksadı ile Havacılık Tıbbı Kardiyoloji Çalıştayı gerçekleştirildi.

Pilotlar Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kpt. Pilot. Aykut Işıkoğlu’nun açılış konuşması ile başlayan, Prof. Dr. Hasan Fehmi Töre’nin oturum başkanlığı ile gerçekleşen çalıştayda Medikal Asesör Ahmet Murat Özer, Dr. Öğretim Üyesi Engin Demir, Prof. Dr. Aycan Fahri Erken, Doç Dr. Murat Yalçın, Prof Dr. Berkay Ekici, Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, Prof. Dr. Mustafa Özkan, Uzm. Dr. Vedat Ertunç, Dr. Kadir Eren, Uzm. Dr. Tayfun Üşenmez, Uzm. Dr. Ali Saib Engin ve Dr. Öğr. Cem Başaran uzmanlık alanlarındaki güncel gelişmeleri de içeren konularındaki sunumlarını ve moderasyonlarını  oturumlar halinde gerçekleştirdi. Çalıştay Sonuç raporu hocaların imzası ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile paylaşılacak.

Her oturumda, havacılık tıbbında yaşanan gelişmelerin mevcut mevzuata olan etkileri tartışılmış ve yapılacak güncellemeler için kararlar alındı.

Bir ay içerisinde yayınlanacak çalıştay sonuç raporu ile algoritmalar güncellenecektir. Böylelikle birçok mağduriyetin çözümüne katkı sağlanacağı ön görülmektedir.

Çalıştaya ERAH Uçuş Okulu, Port Clinic, Tez Medikal, Air Act, Medicana Bahçelievler, Havacılık ve Uzay Tıbbı Platformu sponsorlukları ile destekte bulunmuştur. 


PİLVAK Havacılık Tıbbı Çalıştayı yapıldı

Yorumlar

Pratisyen ~ 10 ay önce
TUS için hevesi kursağında kalan pratisyenlerin 15 günde elde ettiği sözde uzmanlık ile yılların kaptanlarına ve hava trafik kontrolörlerine nasıl artistlik yapılır konulu çalıştay

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzman ~ 10 ay önce
Çalıştaya katılan sunum yapanların çoğunluğu uzman hekim ve öğretim üyesi

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000