13 Eylül 2021, Pazartesi 17:25:49

Pilotun başvurusuna CİMER'den yanıt geldi

Covid-19 pandemisi sürecinden en çok etkilenen sektörlerin başında gelen sivil havacılıkta işsiz kalan pilotlar yetkili mercilere başvurarak sorunlarına çare arıyor.
  • Baska yapacak basvuracak yer kalmadi mi? Biz Qatar a gelirken guzel guzel kuruldunuz yerinize, arkamizdan bir de zam aldiniz gitmeyin kalin diye, iyice cila oldi degil mi? Bunlar guzel gunleriniz gencler. Cektiniz, daha da cekeceksiniz :))
  • parami aliyoruz sikinti yok
  • Herkes ole deil kardes,ama aramizda ole karaktersizlerde var,yatida disarida yemek yerken 1 liranin hesabini yapar ama maasini kesince ses cikaramaz korkaklar
  • Kocaman bir yalan. Tecrübeli olanlar haydi neyse de tipsiz ve tecrübesiz olanlar da işe başladı. Ona ne denilecek peki?
  • Cimer böyle bi şikayete ne yapabilir ?
  • Cevaba bak yabancıları tuttukları bahaneye bak tip ve kaptanlık peki hangi tip kaptan arıyorsunuz A330 A320 ?? Yeni kapanan iki güzide havayolumuzda bolca mevcut alın kullanın yerli İstidham diye diye bir hal oluyorsunuz icraate gelince tık yok yazıktır günahtır onca işsiz Türk evladı dururken şu yabancılara verilen ayrıcaklık bu düpedüz hainlik bir an önce şu zırvalığa son verin yettiniz….
  • Cimer napsin hvayolumu kursun
  • Diyememişler mi, biz ülke yöneticileri olarak krizi fırsata çevirip her şeye zam yaptık yapmaya devam edeceğiz.. Sizlerin alım gücünü düşürmek için çaba harcıyoruz diye..
  • Ama uçuş okulları maşallah öğrenci almaya devam ediyor,La bi gidin ya
  • TK da yabancı pilotların hepsi geri geldi.. nerde gönderilmiş ücretsiz izne çıkarılmışşşş?????????

Covid-19 pandemisi sürecinden en çok etkilenen sektörlerin başında gelen sivil havacılıkta işsiz kalan pilotlar yetkili mercilere başvurarak sorunlarına çare arıyor.

Bir pilot tarafından CİMER'e yapılan başvuru sonrasında gelen yanıtta, "Yaklaşık 2 yıl gibi bir süreçte tüm havayolu işletmeleri dünyada ve Avrupa da olduğu gibi seyahat kısıtlamaları, seferlerin azaltılması, karantina tedbirleri gibi sebeplerle ekonomik kriz yaşamaktadır. Süreç boyunca aynı zamanda iflas eden işletmelerin bulunması tecrübeli pilotların da işsiz kalmalarına sebep olmuştur" ifadeleri yer aldı.

Pilotun başvurusu sonucu CİMER'den gelen şu şekilde:

"T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)' ne **.**.2021 tarihinde yapmış olduğunuz 21*******0 sayılı başvurunuz 13.09.2021 tarihinde UÇUŞ OPERASYON DAİRE BAŞKANLIĞI tarafından cevaplanmıştır:

CİMER e yapmış olduğunuz başvuru incelenmiştir. Bu kapsamda, yaklaşık 2 yıl gibi bir süreçte tüm havayolu işletmeleri dünyada ve Avrupa da olduğu gibi seyahat kısıtlamaları, seferlerin azaltılması, karantina tedbirleri gibi sebeplerle ekonomik kriz yaşamaktadır. Süreç boyunca aynı zamanda iflas eden işletmelerin bulunması tecrübeli pilotların da işsiz kalmalarına sebep olmuştur. Ya da işletmeler uçuş ekiplerini ücretsiz izne çıkarak bu krizi yönetmeye çalışmaktadır. Bakanlığımız tarafından yabancı pilot istihdamının takvime bağlı olarak azaltılması konusunda bir proje yürütülmekte olup, bir çok yabancı pilot ya ücretsiz izne çıkarılmış ya da sözleşmeleri fesh edilerek ülkelerine geri dönmek zorunda kalmışlardır. Ancak sadece pilot lisansının mevcut olması yeterli olmamakta, kaptan eğitimine duyulan ihtiyaç, tip eğitimine sahip pilotlara duyulan ihtiyaç, ilgili tipte tecrübeli pilotların mevcut olması gibi gereklilikler işletmeler tarafından aranmakta olup bunlar hem uçuş emniyetini artırmakta hem de maliyeti ve pilotun operasyon için hazır olma sürecini azaltmakta ve işletmeler tarafından tercih edilmektedir. EASA tarafından havayolu taşımacılığının eski haline dönüş tarihinin 2024 olacağı öngörülmektedir.

Bilgilerinize sunarız."

Pilotun başvurusuna CİMER'den yanıt geldi

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Son care he :) ~ 3 yıl önce
Baska yapacak basvuracak yer kalmadi mi? Biz Qatar a gelirken guzel guzel kuruldunuz yerinize, arkamizdan bir de zam aldiniz gitmeyin kalin diye, iyice cila oldi degil mi? Bunlar guzel gunleriniz gencler. Cektiniz, daha da cekeceksiniz :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
x ~ 3 yıl önce
parami aliyoruz sikinti yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onur ~ 3 yıl önce
Arkadaşlar bu yazı cimer yazısı değil çünkü cimer bu tarz bir öngörü veremez.sirket tarafından şikayetleri engellemek için yayinlatilmis yazıdır.cimer şahsa ismen cevap verir ve bir belgeye dayanmadan şirket agziyle yapılmış bir yazıdır.bu gerçek yazı ise şahıs isminde mevcut olurdu.sazan gibi atlamayın bu kadar algiyle oyalandiniz uyanın artik
777 fo ~ 3 yıl önce
Herkes ole deil kardes,ama aramizda ole karaktersizlerde var,yatida disarida yemek yerken 1 liranin hesabini yapar ama maasini kesince ses cikaramaz korkaklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YALAAAAAAAAAAAAAAN ~ 3 yıl önce
Kocaman bir yalan. Tecrübeli olanlar haydi neyse de tipsiz ve tecrübesiz olanlar da işe başladı. Ona ne denilecek peki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Senin ~ 3 yıl önce
Senin karakterin tipsiz
Sorun şu ki ~ 3 yıl önce
Cimer böyle bi şikayete ne yapabilir ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 3 yıl önce
Cimer dediğin varlık fonu ve thy nin sahibi.
Külahıma anlat !!! ~ 3 yıl önce
Cevaba bak yabancıları tuttukları bahaneye bak tip ve kaptanlık peki hangi tip kaptan arıyorsunuz A330 A320 ?? Yeni kapanan iki güzide havayolumuzda bolca mevcut alın kullanın yerli İstidham diye diye bir hal oluyorsunuz icraate gelince tık yok yazıktır günahtır onca işsiz Türk evladı dururken şu yabancılara verilen ayrıcaklık bu düpedüz hainlik bir an önce şu zırvalığa son verin yettiniz….

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Efo ~ 3 yıl önce
Cimer napsin hvayolumu kursun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YAzık ~ 3 yıl önce
Diyememişler mi, biz ülke yöneticileri olarak krizi fırsata çevirip her şeye zam yaptık yapmaya devam edeceğiz.. Sizlerin alım gücünü düşürmek için çaba harcıyoruz diye..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 3 yıl önce
Ama uçuş okulları maşallah öğrenci almaya devam ediyor,La bi gidin ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalan dolan ! ~ 3 yıl önce
TK da yabancı pilotların hepsi geri geldi.. nerde gönderilmiş ücretsiz izne çıkarılmışşşş?????????

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000