24 Haziran 2009, Çarşamba 08:12:48

Pilotun anonsu yolcuları kaçırdı!

İspanya'nın tatil cenneti Mayorka'dan (Mallorca) İngiltere'ye giden 71 turist, uçağa binip de koltuklarda yerlerini alınca, pilot kabininden yapılan anonsu duyunca dehşete kapıldı.
  • burda yapılan anonsta bir sorun var bence.ara sıra bizimde balans sorunumuz oluyor ama birkac yolcudan rica edip yer degişimi yapıyoruz.bu arada belkide ucagın yolcular yuzunden kalkmamasıda iyi olmuştur bir çok uçak bagaj kapaklarının arızası yuzunden kaza yapabiliyor.özellikle boeingler.kazasız ucuslar dilerim.
  • çok güzel ya hala müşahitler dc 9 dan örneklerle bu müştekil durumu açıklıyorlar.çok aydınlandık.ama bi fark siz dc9 larla balkaymak yerken burda millet en modern uçaklarda çalışıp askerlik yapıyo bunuda biliniz.askerlik en çok 18 ay ama biz 5 sene üniversite okuyup hala askerlik yapıyoruz.bide lale yazsın tam olsun.bilmem ne valisinden fazla kazanırım ama işimide yaparım.siz gibi ingilizceye gavurca deyip dc9 dan örnek verenlerin bu günleri görememesi de enterasan.ama gene sizin hatanız
  • yazıyı biraz dikkatli oku lütfen havacılıkta dikkat esastır,yaptıgın yorumda trim out olmus yolcuları arka sectiona almak istiyorlar
  • uçağın dengesini bozan o yolcular yüzünden, seferinden kalan uçak TCX'in şuan en çok oprt ettiği DLM'da seferlerin aksamasına uzun gecikmelerin yaşanmasına sebep oluyor. Olayın ispanya sınırlarında yaşanmasıda Türk turizmine olan bakış açılarını da ayrıca ortaya koyuyor. Kabin içi yolcu değişimlerinin sık yaşanabilecek bir olay olmasına rağmen böyle bir tepki çok enteresan.... düşündürücü..
  • ucagın denge hesabı icin bu onlemin alınması gayet dogal bi uygulamadır..sıkışmış ve açılmayan bi kargo kapagından dolayı harekat memuru nasıl suclanır ki..harekatçı ekibe durumu iletir.arkadan yolcu alıp öne gecirmek en basitidir.ama anonsla yapılıp bu kadar izahat verilmesi panik yaratmış..kabin ekibi yolculardan rica edebilirdi..her yolcu önde ucmayı zaten ister..gereksiz panik olmuş.
  • Hakkaten enteresan, yani bir yandan adamlar ne yapsın kardeşim denge kurmak için bu anonsu yapmak zorundalar! Öte yandan uçak yolcularıda her durumdan nem kapma özelliğine sahip bir ruh haline giriyorlar! Yadırgamamak lazım :) Acaba yolcu sayısını az bulan havayolu şirketi uçmamak için bir hinlik yapmış olabilir mi? :))
  • TECRÜBESİZ HAREKAT MEMURU BU YANLIŞLIĞI YAPAR
  • Bunlar ana kuzucu cancazım Tr de havacılık nedir daha çözememişler hehe
  • Korkulacak birşey yok yükleme sorunu.THY nin DC-9 ( MD-) ları hatırlayın.O zamanlar boardingde yer No da verilmezdi.Yolcu istediği yere otururdu.Hostesler ön taraflara buyrun uçağın dengesi açısından öntaraflara oturmanız gerekiyor diye yolcuları ön taraftan arkaya doğru oturturlardı. Kimsede korkmaz endişelenmezdi.

Uçak henüz havalanmadan yapılan anonsta "Sayın yolcular, uçağın bagaj kısmında küçük bir problem nedeniyle bagajlarınız sadece ön kısımdaki bölüme yerleştirilebildi. Bu nedenle, uçağın ufak bir denge sorunu var. Burun kısmındaki ağırlığı dengelemek için lütfen arka koltuklara geçiniz" denildi.

Bagaj kısmında bir kapının sıkışması sonucu, bagajlar uçağın burun kısmına yakın bölüme yerleştirilmiş ve burun kısmındaki ağırlık nedeniyle kuyruk kısmının dengelenmesi gerektiğini söyleyen pilot, korkulacak bir durum olmadığını da belirtti.

İngiliz gazetelerinde geniş yer alan haberde, uçakta bulunan 71 yolcunun da anonsu duyar duymaz uçaktan indikleri ve Thomas Cook Havayolları'na ait uçağın bir anda boşaldığı belirtildi.

Yolcular ise böylesine sorumsuz davranan havayoluna dava açmaya hazırlanıyor.

17 yaşındaki Rowen Leybourne, olayı şöyle anlattı:

"Anonsu duyar duymaz annemi aradım ve ne yapmam gerektiğini sordum. Derhal uçaktan inmemi ve başka bir uçakla dönmemi söyledi. Zaten tüm yolcular aynı şeyi yaptı ama o anons hepimizi çok korkuttu ve şaşırttı" dedi.

Pilotun anonsu yolcuları kaçırdı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 15 yıl önce
burda yapılan anonsta bir sorun var bence.ara sıra bizimde balans sorunumuz oluyor ama birkac yolcudan rica edip yer degişimi yapıyoruz.bu arada belkide ucagın yolcular yuzunden kalkmamasıda iyi olmuştur bir çok uçak bagaj kapaklarının arızası yuzunden kaza yapabiliyor.özellikle boeingler.kazasız ucuslar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
çok güzel ya hala müşahitler dc 9 dan örneklerle bu müştekil durumu açıklıyorlar.çok aydınlandık.ama bi fark siz dc9 larla balkaymak yerken burda millet en modern uçaklarda çalışıp askerlik yapıyo bunuda biliniz.askerlik en çok 18 ay ama biz 5 sene üniversite okuyup hala askerlik yapıyoruz.bide lale yazsın tam olsun.bilmem ne valisinden fazla kazanırım ama işimide yaparım.siz gibi ingilizceye gavurca deyip dc9 dan örnek verenlerin bu günleri görememesi de enterasan.ama gene sizin hatanız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yazıyı biraz dikkatli oku lütfen havacılıkta dikkat esastır,yaptıgın yorumda trim out olmus yolcuları arka sectiona almak istiyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
uçağın dengesini bozan o yolcular yüzünden, seferinden kalan uçak TCX'in şuan en çok oprt ettiği DLM'da seferlerin aksamasına uzun gecikmelerin yaşanmasına sebep oluyor. Olayın ispanya sınırlarında yaşanmasıda Türk turizmine olan bakış açılarını da ayrıca ortaya koyuyor. Kabin içi yolcu değişimlerinin sık yaşanabilecek bir olay olmasına rağmen böyle bir tepki çok enteresan.... düşündürücü..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ucagın denge hesabı icin bu onlemin alınması gayet dogal bi uygulamadır..sıkışmış ve açılmayan bi kargo kapagından dolayı harekat memuru nasıl suclanır ki..harekatçı ekibe durumu iletir.arkadan yolcu alıp öne gecirmek en basitidir.ama anonsla yapılıp bu kadar izahat verilmesi panik yaratmış..kabin ekibi yolculardan rica edebilirdi..her yolcu önde ucmayı zaten ister..gereksiz panik olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hakkaten enteresan, yani bir yandan adamlar ne yapsın kardeşim denge kurmak için bu anonsu yapmak zorundalar! Öte yandan uçak yolcularıda her durumdan nem kapma özelliğine sahip bir ruh haline giriyorlar! Yadırgamamak lazım :) Acaba yolcu sayısını az bulan havayolu şirketi uçmamak için bir hinlik yapmış olabilir mi? :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
TECRÜBESİZ HAREKAT MEMURU BU YANLIŞLIĞI YAPAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bunlar ana kuzucu cancazım Tr de havacılık nedir daha çözememişler hehe

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Korkulacak birşey yok yükleme sorunu.THY nin DC-9 ( MD-) ları hatırlayın.O zamanlar boardingde yer No da verilmezdi.Yolcu istediği yere otururdu.Hostesler ön taraflara buyrun uçağın dengesi açısından öntaraflara oturmanız gerekiyor diye yolcuları ön taraftan arkaya doğru oturturlardı. Kimsede korkmaz endişelenmezdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000