20 Ağustos 2008, Çarşamba 17:00:10

Pilotun anonsu şok etti: "Ya siz ya bavullarınız"

Kraliyet Havayolları’nda komediyi aratmayacak olay yaşandı. Yolcular uçağa alındıktan sonra yapılan anons herkesi şok etti: ‘Ya siz ya da bavullarınız’...
  • İşte Kaptan Farkı, yanlış hatırlamıyorsam geçenlerde AtlasJet'in CRJ'lerinden birisi bir uçuşta bu sorunu yaşadı ama kaptan önceden ne yapılacağına / ne yapacağına karar vermiş olduğundan yolcularla bagajları tarttırıp alabileceği maksimum yolcuyu bagajıyla beraber aldı.
  • bu durumu biz de cok yasadik md80 zamanlarinda. bir aralar md 80 charter seferleri yani asr-ada- almanya bu ucak seferlerinde eger md 80 yüksek sezonda geldiginde garanti bavullarin yüzde 90 ni gelmiyordu neden olarakta performans kayibi deniliyordu.o rezillikler allahtan simdi daha yok bavullarin gelmesi haftalar sürüyordu ve geldiginde de o kokular cekilmez hale giriyordu
  • Tatilinin parasini aldigi gibi,ek tazminatda alabilir.Tatillerinin organizatör tarafindan,bir kaosa döndügünü belgelerse.Orasi AB ve AB deki Tüketici koruma kanunlari bu konuda cok agirdir.
  • Ya bunu herhangi bir Türk havayolu firması yapsaydı ? Nasıl da "Havada rezalet" başlıklarıyla velveleye verilirdi ortalık, nasıl da "Türk firmalarıya tatile çıkmayın" diye bağırırlardı öyle değil mi ? İki yüzlü Avrupa işte...

Holiday jet yolcularının başına gelen, deyim yerinde ise pişmiş tavuğun başına gelmedi. Onların amacı sadece tatil yapmaktı. Ama başlarına öyle işler geldi ki; kendileri de bu durum karşısında fazlasıyla şok oldu.

“Siz ya da bavullarınız…”

Bir tatil için tüm hazırlıklar tamamlayan yolcular bu anonsla şok oldular: “Siz ya da bavullarınız…”

Olay şöyle gelişti: Holiday Jet pilotu yolcularına uçağın aşırı yüklü olduğunu bir anonsla duyuruyor. Uçak Crete’ya havalanmadan dakikalar önce yönetimden gelen bir ültimatomla pilot yolculara bu anonsu yapıyor: “Siz ya da bavullarınız…”

Uçağın kaptanı yolcuları ve bavulları taşıyacak kadar yakıtlarının olmadığını; eğer yolcular çantaları ile uçmakta ısrar ederlerse 151 yolcudan 70’inin indirilmesi gerektiğini açıklıyordu. Ve sözlerini şöyle tamamlıyor ve eğer yolcuların tamamı uçmak isterse bavullarını pistte bırakmaları gerektiğini şart koşuyor…

Yolculardan Sandra Kendall olayı şöyle aktarıyor: “ Bu bütün tatilimizi mahvetti… Hostes kalkmak üzereyken bir anons yaptı ve tüm bavulların beraberlerinde gelemeyeceğini anons etti . Kısıtlı yakıtımızda bavullarımızı bırakıp uçacaktık Verona’da yeniden depoyu dolduracaktık ya da  70 yolcu kalacak biz bavullarımızla uçacaktık. Kimse inmek istemedi ve kaos çıktı.

Pilot süpervizörlerine danışırken yolcular uçağı terk etmeyi ve bavul bölümüne dönüp dönemeyeceklerini sordular… Sonunda pilot ve danışmanlar karar verdi tüm yolcular uçacak, bavullar ise başka bir uçuşla gelecek dediler.”

Problem bununla sınırlı değildi

3 saatlik bir gecikmenin ardından Newcastle Havaalanına ulaşan Kendall çifti tatillerine gece 01:00’dan sonra  başlayabildiler. Ama onların problemleri orada bitmedi. Crete Resort’a vardıklarında bavulları ortalıkta yoktu.

3 gün sonra yüzlerce pound harcayarak aldıkları elbiseler kıyafetler dolu bavullardan birinci sonunda göründü. Çift diğer ikinci bavulları için ise 24 saat beklemek zorunda kaldı.

Bayan Kendel “ bazı yolcuların bavullarında ilaçları veya paraları var. Bu durum gerçekten çok komik Buna gerçekten inanamıyorum…

Eğer baştan check-in esnasında bunu bize bildirselerdi bavullarımızı parça parça alırdık. Durum bu kadar kötü bir hal almazdı.  Öyle ki uçakta bavulların check-in’i yapılıp bitene kadar  da ağırlık problemi yoktu.

Kendall Ailesi tatillerini; Kosmar Holiday’den almışlardı ve bu firma Yunanistan’a uçuşlar tertip eden ve bir İsviçre şirketi olan Viking Havayolları’nın charter uçağını kiralamıştı. İki haftalık tatilleri için diğer yolcular gibi 1000 pound ödeyen Kendall çifti şunları söyledi:

“1 Ağutos 9.40 uçuşunun check in’ine kadar her şey normaldi. Ne zamanki uçağa bindik bir ültimatomla karşılaştık.”

Bayan Kedall sözlerini şöyle sürdürdü:“Saat bir buçuktu bu arada herkes usanmıştı ve çocuklar artık ağlıyordu. Newcastle Şehir Havaalanı sözcüsü; bu durumum istisnai bir durum olduğunu yükleme konusunda sorunun birçok neden olabileceğini söyledi. Hava koşulları kalkış esnasında sorunlu olabilir ya da uçuş aşaması esnasında uçulacak yönle ilgili bazı sorunlar olabilir.Bunun birçok nedeni olabilir. Ama sonuçta bu Newcastle Şehri Havaalanı’ndan uçan yolcular için hayal kırıklığı oldu sonuçta yolcularımız mağdur oldu ve bu konuda özür diliyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Pilotun anonsu şok etti: "Ya siz ya bavullarınız"

Yorumlar

OpsOcc ~ 16 yıl önce
İşte Kaptan Farkı, yanlış hatırlamıyorsam geçenlerde AtlasJet'in CRJ'lerinden birisi bir uçuşta bu sorunu yaşadı ama kaptan önceden ne yapılacağına / ne yapacağına karar vermiş olduğundan yolcularla bagajları tarttırıp alabileceği maksimum yolcuyu bagajıyla beraber aldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gurbetci ~ 16 yıl önce
bu durumu biz de cok yasadik md80 zamanlarinda. bir aralar md 80 charter seferleri yani asr-ada- almanya bu ucak seferlerinde eger md 80 yüksek sezonda geldiginde garanti bavullarin yüzde 90 ni gelmiyordu neden olarakta performans kayibi deniliyordu.o rezillikler allahtan simdi daha yok bavullarin gelmesi haftalar sürüyordu ve geldiginde de o kokular cekilmez hale giriyordu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neredeyiz ~ 16 yıl önce
Tatilinin parasini aldigi gibi,ek tazminatda alabilir.Tatillerinin organizatör tarafindan,bir kaosa döndügünü belgelerse.Orasi AB ve AB deki Tüketici koruma kanunlari bu konuda cok agirdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Whiteheart ~ 16 yıl önce
Ya bunu herhangi bir Türk havayolu firması yapsaydı ? Nasıl da "Havada rezalet" başlıklarıyla velveleye verilirdi ortalık, nasıl da "Türk firmalarıya tatile çıkmayın" diye bağırırlardı öyle değil mi ? İki yüzlü Avrupa işte...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000