13 Mayıs 2008, Salı 17:03:25

Pilottan yolcuya işkence gibi uygulama!

New York'ta yaşayan Gökhan Mutlu isimli bir Türk, Amerikan havayolu şirketine milyon dolarlık tazminat davası açtı.

Gökhan Mutlu adındaki Türk yolcu 5 saatlik uçuşu koltuğu yerine tuvalette geçirmek zorunda kaldığı gerekçesiyle JetBlue adlı Amerikan Havayolu şirketine 2 milyon dolarlık tazminat davası açtı.

 

New York eyalet mahkemesine intikal eden dava dosyasına göre; New York'ta yaşayan Gökhan Mutlu isimli Türk vatandaşı geçtiğimiz Şubat ayında San Diego'dan New York'a gitmek üzere check-in yaptırmak istediğinde kendisine uçağın dolu olduğu söylendi. Ancak bir süre sonra yerini ona vermeyi kabul ederek, uçuş sırasında kokpitteki yedek koltukta oturabileceğini söyleyen kabin memuru sayesinde uçağa alındı.

 

Uçuşun 90. dakikasında pilot hostesin rahatsız olduğunu belirterek, Gökhan Mutlu'dan hostesin koltuğunu boşaltmasını ve uçuşun geri kalanını tuvalette geçirmesini istedi.

 

Mutlu'nun gönülsüz tavırlarına sinirlenen pilot, uçağa bindirildiğine minnettar olması gerektiğini söyleyerek, Mutlu'yu azarladı.

 

Mutlu, kokpitteki boş koltuğa kendisnin geçebileceğini söylediğinde, bu koltukların yalnızca uçuş ekibince kullanılabileceği cevabını aldı ve daha sonra mecbur kalarak, uçağın tuvaletine geçti. Gökhan Mutlu, uçuşun geri kalanını bu sağlıksız ortamda tamamlamak zorunda kaldı.

 

Uçuş sırasında yaşanan türbülansın etkisiyle emniyet kemeri olmadan klozet üzerinde oturmak zorunda olduğu için dehşete kapılıp, çok zor saatler geçirdiğini ve aşırı derecede küçük düşürüldüğünü ifade ederek Jet Blue adlı Amerikan Havayolu şirketine 2 milyon dolarlık tazminat istemiyle dava açtı.

 

Gökhan Mutlu'nun bu iddiasına ve mahkemeye, JetBlue adlı havayolu şirketinden henüz resmi bir cevap gelmediği belirtildi.


Gökhan Mutlu

©AirportHaber.com

Pilottan yolcuya işkence gibi uygulama!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000