11 Şubat 2009, Çarşamba 07:33:23

Pilotsuz hava ambulansı için çalışıyorlar

İsrailli bilim adamları, pilotsuz uçuş yapabilen hava ambulansı üzerinde çalışma yapıyor.
  • Evet inanmazsınız ama biz onu daha ben çok küçükken bizim köyde denemiş ve başarmıştık pilotsuz uçak yani UÇURTMA ile :) bir günde en az 50 yaralı taşıdığımı bilirim

İsrailli bilim adamları, gelecekte savaş alanında yaralanan askerler ya da ulaşılması uzak yerlerde kaza geçiren insanları hızlı ve güvenli şekilde sağlık merkezlerine ulaştıracak pilotsuz uçabilen bir hava ambulansı üzerinde çalışıyor.

İsrail'deki Fisher Hava ve Uzay Stratejik Araştırmalar Enstitüsü'nde görevli uzmanlarca tasarlanan hava aracı, merkezden bir pilot tarafından yönlendiriliyor.
Ön bölümünde bulunan büyük pervaneler sayesinde dikey iniş-kalkış yapabilen araç, aynı anda 4 hasta ve bir sağlık görevlisi taşıma kapasitesine sahip olacak. Aracın aralıksız uçuş süresinin de 3 saat olacağı kaydediliyor.

Tekerlekleri sayesinde her türlü yüzeyde rahatça ilerleyebilen aracın, yaralanan kişiler için hayati öneme sahip olan ilk bir saatte tam donanımlı bir hastanede yaralılara müdahale etme imkanı sağlayacağı belirtiliyor.

Pilotsuz hava ambulansı için çalışıyorlar

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Evet inanmazsınız ama biz onu daha ben çok küçükken bizim köyde denemiş ve başarmıştık pilotsuz uçak yani UÇURTMA ile :) bir günde en az 50 yaralı taşıdığımı bilirim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000