03 Ağustos 2015, Pazartesi 08:11:24

Pilotluk hayal değil

Günümüzün aranan mesleklerinden pilotlara olan talep her geçen gün yükseliyor. Ortalama bedeli 65 bin euro olan eğitim sonrasında, 4 bin dolar maaşla işe başlayan pilotlar, ödedikleri eğitim bedelini 1.5 yılda geri alabiliyor.
  • Gariban ingilizcesiyle gercek ingilizce nasil farkli, adam 200 bin dolar aliyormus,ama yazdigi ilkokul ingilizcesi, hahaha ..
  • Barbi alalım sana güzelim. Istersen gibi oynasın
  • Sunlara bak. Kimler daha cok maas almasini tartisiyorlar. Kucuk kizlar gibi, gidin barbi calin. Hepiniz pilot hakkında dizi çekin eminim çok reyting alırsınız
  • erican Airlines 04 Ağustos 2015, Salı 13:53:29 I am seniorfirst officer and I have been working for 8 years for American Airlines ,my sallary annually 200.000$ is there any reason to came THY? ..... came THY??? That belongs to the past. Come -came . You mean apply to THY. Ağla sen abi
  • erican Airlines 04 Ağustos 2015, Salı 13:53:29 I am seniorfirst officer and I have been working for 8 years for American Airlines ,my sallary annually 200.000$ is there any reason to came THY? ... came THY??? That belings to the past. Come -came . You mean apply tot THY
  • Dude, there is no way you can make that much, bs...we got more than 500 expats in our team, top paid captains make 120k...a 4 star general in us armed forces will not see our numbers in his paycheck...be logical
  • Aman geç kalmayın pilot olun. Geç kalanlar başını taşlara vururlar benden söylemesi. şimdi mezun olsan 15 bin garanti cepte. Bu seneye 20 bin olacak, trink para. O yüzden geç kalmayın derim hemen yazılın pilot okullarına. Zaten pilotluk kolay bir iş parayı verdin mi gerisi kolay. Parası olmayan da ne yapsın etsin borç harç kredi mredi para bulsun bir yerlerden başlasın bu işe. Zaten eğitim de uçuş Okullarının dediği gibi 14-16 ay sürüyor. Yani 1.5 sene bile değil düşünsenize! Yani 60 bin Euro veriyorsun 1.5 sene bile dolmadan her ay 15 bin maaş başlıyor yatmaya. Kafanızı kullanın, geç kalmadan pilot olun ;) çok ihtiyaç var şirketlerin pilot açığı da var, adamlar yalvarıyor artık pilotlara "ne olur bizimle çalışın size çok ihtiyacımız var isterseniz daha da yüksek maaş verelim" diyorlar. 16 ayda eğitim bitiyor diyorum size en kötü ihtimalle. Yani daha neyi bekliyorsunuz yahu!
  • I am seniorfirst officer and I have been working for 8 years for American Airlines ,my sallary annually 200.000$ is there any reason to came THY?
  • Insanlari nasil silah cekmeden soyacaklarinin yolunu en guzel sekilde bulmuslar. Arkadaslar size nasihatim: dikkatli olun ,hele gidipde kendi kafanizdan kesinlikle tip lisansi yapmayin,tipde saatlerin yoksa bir ise yaramaz. Iyi bir sozlesmeniz olursa yapin derim. Butun issiz arkadaslarima basarilar, ve ALLAHDAN kolaylik dilerim.
  • Type rating yazilmamis. + 35-40 bin euro

Günümüzün aranan mesleklerinden pilotlara olan talep her geçen gün yükseliyor. Ortalama bedeli 65 bin euro olan eğitim sonrasında, 4 bin dolar maaşla işe başlayan pilotlar, ödedikleri eğitim bedelini 1.5 yılda geri alabiliyor.

Havacılık sektöründe pilot ve teknisyen ihtiyacı her geçen gün artıyor. Boeing’in yayınladığı son rapora göre, önümüzdeki 20 yılda küresel havayolları şirketleri filolarına 38 bin yeni uçak ekleyecek. Şirketin 2015 Pilot ve Teknisyen Tahmini raporuna göre, 2015-2034 arasında tüm dünyada 558 bin pilota ve 609 bin bakım teknisyenine ihtiyaç duyulacak.

TEKNİSYEN DE ARANIYOR

Küresel pilot talebinde sürekli bir artış var. Rakam, 2014 tahminine kıyasla yüzde 4’ten fazla artışa işaret ediyor. Bakım teknisyenlerine olan talep ise yaklaşık yüzde 5 arttı. Nitelikli işgücüne olan küresel talebin kaynağı, devam eden ekonomik genişleme olacak ve bunu sonucunda her yıl yaklaşık 28 bin yeni pilot ve 30 bin’den fazla yeni teknisyen işe alınacak.

TÜRKİYE’NİN İHTİYACI VAR

Türkiye’de 750’si yabancı olmak üzere yaklaşık 5 bin ticari pilot var. Türkiye’nin havacılıktaki 2023 hedeflerine bakıldığında pilot ve teknisyen açığımızın büyüyeceği öngörülüyor. Bu kapsamda; 2023'e kadar yaklaşık 8 bin personelin gerekeceği tahmin ediliyor.

ÜNİVERSİTELİ PİLOTLAR

Türkiye’de 10’dan fazla özel kuruluş ticari pilot lisansı verebiliyor. THY Uçuş Akademisi ve Pegasus Uçuş Akademisi gibi kurumlar kendi ihtiyaçlarını yetiştirirken, üniversite düzeyinde de eğitim almak mümkün. Özyeğin Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve THK Üniversitesi, pilotu lisansı veren kurumlardan. 

65 BİN EURO’YA LİSANS

Özel uçuş okulları iki tip uçuş lisansı eğitimi veriyor. İlki, ticari olmayan pilotluk lisansı (PPL). İkincisi ise ticari pilotluk lisansı (ATPL). PPL lisansının eğitim bedeli 15 bin euro, eğitim ise 2,5 ay sürüyor. ATPL lisansının bedeliyse ortalama 55-65 bin euro. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan pilot adayı, belli bir uçuş kotasını doldurduktan sonra sınavlara katılmak zorunda. Dört yıllık özel üniversitelerde eğitim bedeli yıllık ortalama 30 bin TL olurken, lisans için de 28-30 bin euro ödemek gerekiyor.

HER YIL SAĞLIK RAPORU GEREKİYOR

İkinci pilot olarak işe başlayan yeni mezunların ortalama maaşı 4 bin dolar civarında. Uçuş süresi ve kıdem arttıkça maaş yükseliyor. Mesleğinin zirvesindeki bir kaptan, aylık 15 bin maaş alabiliyor. Lisans sonrası da herşey toz pembe değil. Özel havayolunda işe başlayan bir pilot her yıl düzenli sağlık kontrollerine girmek zorunda.

THY'NİN HIZLI BÜYÜMESİ VE 3. HAVALİMANI

Neredeyse her ülke, ihtiyaç duyulan personeli akademik veya özel kurumlar yardımıyla yetiştirmeye çalışıyor. Ülkemizde de özel havayollarının etkinliğinin artmasıyla ve THY'nin hızla büyümesiyle birlikte pilot ihtiyacımız da sürekli yükseliyor. Üçüncü havalimanının devreye girmesiyle bu ihtiyacın daha da artacağı hesaplanıyor. 

Sümer Demirciler / Akşam

Pilotluk hayal değil

Yorumlar Tüm Yorumlar (74)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Gariban ingilizcesiyle gercek ingilizce nasil farkli, adam 200 bin dolar aliyormus,ama yazdigi ilkokul ingilizcesi, hahaha ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
C ~ 9 yıl önce
Barbi alalım sana güzelim. Istersen gibi oynasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oku ve gul ~ 9 yıl önce
Sunlara bak. Kimler daha cok maas almasini tartisiyorlar. Kucuk kizlar gibi, gidin barbi calin. Hepiniz pilot hakkında dizi çekin eminim çok reyting alırsınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Error ~ 9 yıl önce
erican Airlines 04 Ağustos 2015, Salı 13:53:29 I am seniorfirst officer and I have been working for 8 years for American Airlines ,my sallary annually 200.000$ is there any reason to came THY? ..... came THY??? That belongs to the past. Come -came . You mean apply to THY. Ağla sen abi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Error ~ 9 yıl önce
erican Airlines 04 Ağustos 2015, Salı 13:53:29 I am seniorfirst officer and I have been working for 8 years for American Airlines ,my sallary annually 200.000$ is there any reason to came THY? ... came THY??? That belings to the past. Come -came . You mean apply tot THY

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Dude, there is no way you can make that much, bs...we got more than 500 expats in our team, top paid captains make 120k...a 4 star general in us armed forces will not see our numbers in his paycheck...be logical

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Koşun koşun ~ 9 yıl önce
Aman geç kalmayın pilot olun. Geç kalanlar başını taşlara vururlar benden söylemesi. şimdi mezun olsan 15 bin garanti cepte. Bu seneye 20 bin olacak, trink para. O yüzden geç kalmayın derim hemen yazılın pilot okullarına. Zaten pilotluk kolay bir iş parayı verdin mi gerisi kolay. Parası olmayan da ne yapsın etsin borç harç kredi mredi para bulsun bir yerlerden başlasın bu işe. Zaten eğitim de uçuş Okullarının dediği gibi 14-16 ay sürüyor. Yani 1.5 sene bile değil düşünsenize! Yani 60 bin Euro veriyorsun 1.5 sene bile dolmadan her ay 15 bin maaş başlıyor yatmaya. Kafanızı kullanın, geç kalmadan pilot olun ;) çok ihtiyaç var şirketlerin pilot açığı da var, adamlar yalvarıyor artık pilotlara "ne olur bizimle çalışın size çok ihtiyacımız var isterseniz daha da yüksek maaş verelim" diyorlar. 16 ayda eğitim bitiyor diyorum size en kötü ihtimalle. Yani daha neyi bekliyorsunuz yahu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
American Airlines ~ 9 yıl önce
I am seniorfirst officer and I have been working for 8 years for American Airlines ,my sallary annually 200.000$ is there any reason to came THY?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pfff ~ 9 yıl önce
oldu gülüm, biz de marsta yaşıyoruz zaten amerikadaki pilot maaşlarını bilmiyoruz. Bide ingilizceni düzelt SHGM'nin minimum seviye gereksinimi var biliyosun bu ingilizceyle geçemezsin.
Bush-Pilot ~ 9 yıl önce
Insanlari nasil silah cekmeden soyacaklarinin yolunu en guzel sekilde bulmuslar. Arkadaslar size nasihatim: dikkatli olun ,hele gidipde kendi kafanizdan kesinlikle tip lisansi yapmayin,tipde saatlerin yoksa bir ise yaramaz. Iyi bir sozlesmeniz olursa yapin derim. Butun issiz arkadaslarima basarilar, ve ALLAHDAN kolaylik dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
type ~ 9 yıl önce
Type rating yazilmamis. + 35-40 bin euro

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000