24 Mart 2017, Cuma 10:10:33

Pilotluğa uçuş engeli

Pilot olma hayaliyle Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi’nin Pilotaj Bölümü’ne giren öğrenciler, 4 yıllık süreçte 250 saati bulan uçuş eğitimini (havada) tamamlayamadıkları için mezun olamıyor.
  • zaten mezun olsalarda piyasada iş yok. acele etmesinler. veliler tedirgin olmasın. hayat kısa.
  • %100 %80 %75 burslu torpilli giriyorsun sonra da, agliyorsun. yok oyle basa gelen cekilir. Sen torpil aldigin icin okurum oyle zaten. Hayirlisi olsun vatana millete
  • Bu ismi okuyanlar bilirler mevzuyu. Bu şahsın Allah bir dediğine inanmam. Thk uçuş akademisinin TUA başındayken aldığı FI (Uçuş Öğretmenliği) kursunun ücreti için şirketten ayrılırken herhangi bir yüklenme senedi tazminatı veya taahhüt parası ödemiş midir. Askeriyedeki parlak pilotaj kariyerinden! sonra FI kontrol uçuşunda neden kaldığı ve ardından yapılan uçuşların paralarını cebinden mi ödemiştir. Şirketin Genel Müdürü olarak ayrıldığı esnada fazla mesai tazminat vb gibi hakedişlerinden vazgeçmiş ve kuruma hibe etmiş midir. Genel müdürlüğü esnasında tüm personelin maaşı herkes tarafından bilinirken kendi aldığı maaş neden hiç belirtilmemiştir. Kendisine defalarca uçuş okulunun bu kapasiteyi kaldırmasının imkansız olduğu söylendiğinde istifa edip ayrılmamış da şu anda batan gemiyi terkeden canlılar gibi ayrılmıştır bu mudur KOMUTAN'lık !!! Yazmamı isterseniz arkası yarın... Not : M.C. seni de unutmadık yaptığın Pilot in Command uçuşların parasını ödemeden sakın GM. Yardımcılığından istifa etme :)
  • THK nun acilen satılması ve özel sektör mantığıyla iş yapması lazım Torpil o zaman kalkar.
  • Universiteden çıkan öğrenci tip egitimine THY de para veriyor mu mulakatlari vs. gecebilirse?
  • Ozmamout tam kalan son artıklar...ooo massallah ozmanout keyif yapmaya devam zavallı ögrencilerde sürünmeye devam...kim dedi size koşa koşa gidin basın parayı diye haa akillılar :))
  • Thk pasalarin albaylarin bascavuslarin elinde oldugu surece.....bole giderrr........
  • Kırk takla attınız öğrenci kaydettirmek için neden paralara çökmek için. Sonra ne oldu bunca dişinden tırnağından artırarak aileleri kandırdınız. Öğrencileri kandırdınız. Personelleri kandırdınız. Verilen sözleri tutmadınız. Maaşları yatırmadınız. Ya siz nasıl yönetiyorsunuz bu kurumu. İstifa edin ve gidin. Mağdur olan arkadaşlar şikayet edin devletin gerekli mercilerine.
  • Arkadasim sizlere bir tavsiye.. Paranizi Sony belli olmayan maceralara girmeyin, suanda ucus
  • THK üniversitenin herhangi bir problemi yoktur. Öğrencilerin mağdur olmasının sebebi THK dır. THK nın başkanının, Üniversitenin Mütevelli heyet başkanlığından ve mütevelli heyetinden kanlı ellerini çekmemesidir. O kanlı ellerini çekmemeye devam ederse mağduriyetler devam edecektir.

Pilot olma hayaliyle Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi’nin Pilotaj Bölümü’ne giren öğrenciler, 4 yıllık süreçte 250 saati bulan uçuş eğitimini (havada) tamamlayamadıkları için mezun olamıyor.

THK Üniversitesi Hava Ulaştırma Fakültesi Pilotaj Bölümü’nde, 4 yıllık eğitimin ardından mezun olmaya hak kazanan öğrenciler, uçuş eğitimlerini tamamlayamadıkları için mezun olamıyor. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için bir eğitim yılında 45 saat olan PPL Uçuş Eğitimi (Ticari olmayan pilotluk lisansı) ve ATPL Uçuş Eğitimi’ni (Ticari pilotluk lisansı) yapması gerekiyor. Similasyon uçuşlarıyla birlikte 4 yılda yaklaşık 250 saati bulan uçuş eğitimini tamamlayamayan öğrenciler, mezuniyet belgelerini alamıyor.

ÖĞRENCİLER ENDİŞELİ

Kurulduğu 2011 yılından bugüne 22 öğrencinin mezun olduğu Pilotaj Bölümü’nden 60’a yakın öğrencinin mezun olmayı beklediği öğrenildi. Bölümde şu anda birinci sınıftan dördüncü sınıfa kadar 450 öğrenci olduğu belirtilirken; mezuniyet bekleyen öğrenciler, internetten de mağdur olduklarını söyleyerek endişelerini dile getiriyor. Mağduriyetin Pilotaj Bölümü’ne kontenjan kapasitesinin üzerinde öğrenci alınmasının, yığılmaya neden olduğunu paylaşan bazı öğrenciler, üniversitenin uçuşları yetiştiremediğini savunuyor.

VELİLER TEDİRGİN

Üniversiteye yıllık 45 bin TL ödeyen öğrenci velileri de tedirgin. Çocuklarının büyük umutlarla bu bölüme girdiğini belirten veliler, “Uçuş derslerinin zamanında yapılamaması öğrencilerin motivasyonunu bozuyor. Çocuklar burada umutla okumaya çalışıyor. Pilotaj öğrencileri hedefleri için buraya girdi. Uçuş eğitimlerini tamamlayamadıkları için hayalleri yıkılıyor. Üniversiteye yıllık 45 bin TL ödüyoruz. Yüksek Öğrenim Kurumu ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün konuyu acilen mercek altına alması gerekiyor” açıklaması yaptılar.

MEZUNİYET TÖRENİNDE PROTESTO

Geçen sene 24 Haziran’da, mezun olamayan Pilotaj Bölümü öğrencileri de, mezuniyet töreninde protesto gösterisinde bulunmuştu. Mezuniyet töreninde, kep ve cüppelerini yere atan öğrenciler, ‘Göstermelik mezuniyet, göstermelik tören’, ‘Mezun olduğumuz gün kep atarız’ yazılı pankart açmıştı.

ÖĞRENCİ ALIMI 1 YIL DURDURULDU

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) 2015, THK Üniversitesi ile ilgili 2015 Yılı Denetim Raporu’yla üniversitenin bir yıl süreyle öğrenci almasını yasakladığı ortaya çıktı. YÖK’ün raporunda şu ifadelere yer verildi:
“Üniversitenin mali durumunun eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüremeyecek ölçüde zayıf olduğunun tespit edilmesi, söz konusu durumun 2014-2015 Genel Denetim çalışmaları sırasında da varlığını devam ettirmesi nedeniyle temadi eder nitelik kazanmış olması, söz konusu rapor ve önlem teklifleri Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 12.05.2016 tarihli toplantısında görüşülmüş olup yapılan müzakereler neticesinde, üniversitenizin akademik birim ve programların tamamında bir yıl süre ile öğrenci alımının tamamen durdurulmasına karar verilmiştir.”

‘MEZUN OLACAKLARI ŞEKİLDE PLANLADIK’

Mayıs ayı sonu itibariyle mezuniyet bekleyen öğrencilerin mezun olacak şekilde uçuş eğitim planlarının yapıldığını kaydeden THK Üniversitesi Genel Sekreteri Alim Işık da şu açıklamalarda bulundu:

“Son bir hafta içinde Ankara, Isparta, Samsun ve Adana’da uçuş eğitimlerimiz başladı. 228 öğrencinin uçuş eğitim planı yapıldı, bu illerdeki okullara dağıtıldı. İhaleyi yaptık, bu okullara paraları ödedik. THK bünyesindeki Uçuş Akademisi’nde yönetim değişikliği oldu. Burada hafif bir duraklama oldu. Yeni yönetim göreve başladı, eğitim uçuşları da devam ediyor. O dönemki eski üniversite yönetimi, öğrencilerin çoğunu yüzde 25-50-75-100 burslu olarak almış. Bu öğrencilerin uçuşlarını da zamanında yaptıramamışlar. O dönemde (2012) İzmir ve Ankara’daki Pilotaj Bölümü’ne 150 öğrenci alınmış. Fakat uçuş okulunun kapasitesi 50, yani 100 kişi fazla alınmış. Pilotaj Bölümü’nde şu anda birinci sınıftan dördüncü sınıfa kadar 450 öğrenci var, fakat uçuş eğitimini bu rakamın yarısı alacak. Alt yapı olmadığından İzmir’deki fakülteyi kapattık. Eskiden olan yığılmayı kontenjan azaltarak uçuş okullarının kapasitesine göre planlama yaptık. Şu an sıkıntı yok.” (Oğuz Demir-Hürriyet)

Pilotluğa uçuş engeli

Yorumlar Tüm Yorumlar (69)

sektör bitik ~ 7 yıl önce
zaten mezun olsalarda piyasada iş yok. acele etmesinler. veliler tedirgin olmasın. hayat kısa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torpilli Burslu ~ 7 yıl önce
%100 %80 %75 burslu torpilli giriyorsun sonra da, agliyorsun. yok oyle basa gelen cekilir. Sen torpil aldigin icin okurum oyle zaten. Hayirlisi olsun vatana millete

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Albülrezzak Entermoon Freewalker ~ 7 yıl önce
Bu ismi okuyanlar bilirler mevzuyu. Bu şahsın Allah bir dediğine inanmam. Thk uçuş akademisinin TUA başındayken aldığı FI (Uçuş Öğretmenliği) kursunun ücreti için şirketten ayrılırken herhangi bir yüklenme senedi tazminatı veya taahhüt parası ödemiş midir. Askeriyedeki parlak pilotaj kariyerinden! sonra FI kontrol uçuşunda neden kaldığı ve ardından yapılan uçuşların paralarını cebinden mi ödemiştir. Şirketin Genel Müdürü olarak ayrıldığı esnada fazla mesai tazminat vb gibi hakedişlerinden vazgeçmiş ve kuruma hibe etmiş midir. Genel müdürlüğü esnasında tüm personelin maaşı herkes tarafından bilinirken kendi aldığı maaş neden hiç belirtilmemiştir. Kendisine defalarca uçuş okulunun bu kapasiteyi kaldırmasının imkansız olduğu söylendiğinde istifa edip ayrılmamış da şu anda batan gemiyi terkeden canlılar gibi ayrılmıştır bu mudur KOMUTAN'lık !!! Yazmamı isterseniz arkası yarın... Not : M.C. seni de unutmadık yaptığın Pilot in Command uçuşların parasını ödemeden sakın GM. Yardımcılığından istifa etme :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne desek boş ~ 7 yıl önce
aha böyle komutancıklar yüzünden tsk bugün bu hallerde. yiye yiye doymadılar bir türlü.
Ağzına sağlık ~ 7 yıl önce
Hesap verecek. Burayı okuyorsa yanına kar kaldı sanmasın. Hesabını soracağız kolundaki o mor boncuklara kadar alacağız
Muhasebe ~ 7 yıl önce
Bir çalışanı olarak şunu söyleyebilirim ki istifa eden Genel Müdürümüz 3 yıldır FTO Eğitim müdürlerinden daha az maaş almaktaydı.Maaş artışı yapılan yıl kendi maaşının artırılmasını istememiştir. Ayrıntılar için Vakıflar Genel Müdürlüğünün denetleme raporuna bakabilirsiniz.Hala sistemde bulunan genel müdürün maaşının 1/4 ünü almaktaydı.Sistemde bulunduğu süre içerisinde hiçbir prim,harcırah almadığı gibi gittiği görevler için harcırah ve otel parası almamıştır ayrılırken hiçbir tazminat almamıştır.
Muhasebeye ~ 7 yıl önce
Siz bir muhasebe çalışanı olarak belirtilen yüklenme senetlerini 3 yıl boyunca görev aldığı sürede neden yapmadınız diye sormak gerekir o halde. Şayet yapmadıysanız bunun yapılmaması gerektiğinin talimatını kim verdi. Çünkü yapılmadıysa kurum zarara uğratılmıştır. Yapılan extra uçuş ücretlerinin ödenip ödenmediği konusunu da nereden bulabileceğimizi belirtirseniz sevinirim. FTO eğitim müdürü tabiki belirli bir tutar alacaktır uçucu personel olduğu için. Sayın G.M. Aldığı uçuş eğitmenliğinden sonra hangi öğrenci ile kaç saat eğitim uçuşu yapmıştır. Bunu da belirtirseniz çok seviniriz. İstifa edip ayrıldığı zaman tabiki haklarından feragat edecektir. Bu esnada ödenmeyen maaşlar dururken kendisi en son hangi maaşını almamıştır ? Bunu da VGM denetleme raporlarında bulabilir miyiz ? Muhasebe çalışanı olarak en son ödenen maaşları da yazarsanız kamuyu aydınlatırsınız ;)
Realist ~ 7 yıl önce
THK nun acilen satılması ve özel sektör mantığıyla iş yapması lazım Torpil o zaman kalkar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet ~ 7 yıl önce
Universiteden çıkan öğrenci tip egitimine THY de para veriyor mu mulakatlari vs. gecebilirse?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayır ~ 7 yıl önce
çalışınca maaştam kesiyorlar.
Ykz00 ~ 7 yıl önce
Ozmamout tam kalan son artıklar...ooo massallah ozmanout keyif yapmaya devam zavallı ögrencilerde sürünmeye devam...kim dedi size koşa koşa gidin basın parayı diye haa akillılar :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xmjm ~ 7 yıl önce
Thk pasalarin albaylarin bascavuslarin elinde oldugu surece.....bole giderrr........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynen ~ 7 yıl önce
Askere guvenip THK'ya para yatirmak tam bir enayilik ama hala uyanmayanlar var. Kendi dusen aglamaz.
büryan ~ 7 yıl önce
birşeyi düzeltelim.thk havacı paşa albay başçavuşların elinde. karacı bir paşanın havacı bir başçavuş kadar borusu ötmez orda. diğer dediklerinde hemfikiriz.
.... ~ 7 yıl önce
Kırk takla attınız öğrenci kaydettirmek için neden paralara çökmek için. Sonra ne oldu bunca dişinden tırnağından artırarak aileleri kandırdınız. Öğrencileri kandırdınız. Personelleri kandırdınız. Verilen sözleri tutmadınız. Maaşları yatırmadınız. Ya siz nasıl yönetiyorsunuz bu kurumu. İstifa edin ve gidin. Mağdur olan arkadaşlar şikayet edin devletin gerekli mercilerine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osman Yildo ~ 7 yıl önce
Ben sayenizde sulalemi zengin ettim. Sagolun ucamayan kazlarim benim. Hadi simdi RAHAT. Yeni komutan ne derse onu iyi dinleyin. Muhahahaha
Osman yildoya cvp ~ 7 yıl önce
Bunca olumsuz durumda senin alay gecmen ve yapılan yanlış işleri desteklemen hem basiretsiz bir kişiliğini ortaya çıkarıyor hemde akil yoksunu olduğunun göstergesidir. Eski Paşa'nın yaptığı tasvip edilmeyeceği gibi yeni gelen Paşa'nın da verdiği hiç bir sözü tutmadığı ve yonetemedigi apaçık meydanda. Bakınız İnönü havacılık eğitimde uçuşlar yok zaten personel kalmadi. Genel başkanlıkta işleri yönetecek personel kalmadi. Kurumun vitrini olan şubelerde personel kalmadi. Durum çok kötü... Sahte gulucuklere inanmayın..
Birbilen ~ 7 yıl önce
Arkadasim sizlere bir tavsiye.. Paranizi Sony belli olmayan maceralara girmeyin, suanda ucus

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THKÜ kurtuluş yolu ~ 7 yıl önce
THK üniversitenin herhangi bir problemi yoktur. Öğrencilerin mağdur olmasının sebebi THK dır. THK nın başkanının, Üniversitenin Mütevelli heyet başkanlığından ve mütevelli heyetinden kanlı ellerini çekmemesidir. O kanlı ellerini çekmemeye devam ederse mağduriyetler devam edecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yok ~ 7 yıl önce
biz de bir problem bulamadik haci emmi

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000