08 Nisan 2011, Cuma 08:25:58

PİLOTLARIN ÜZERİ ARANMAYACAK

Uluslararası Havayolu Pilot Federasyonu (IFALPA) hangi ülkeden olursa olsun havayolu üniforması giyen ve hava yolu kimliği taşıyan pilotların ABD havalimanlarında ‘İleri görüntüleme cihazları’ ve ‘Elle vücut arama’ uygulamasından muaf tutulduğunu bildirdi.
  • Şahıslarla uğraşmıyoruz burada. Eğer kafaya koyduysa silaha ihtiyaç duymaksızın pilot uçağı ister kaçırır ister düşürür. Üzerini aramak saçma. Ben ne diyorum sen ne diyorsun. Egypt air olayıyla ilgili iki bilgi öğrenmişsin onu satmaya çalışıyorsun. Olayı başka yerlere çekme. Esas senin yaptığındır o niteleme.
  • Yapmayın ölmüş rahmetli olmuş pilotun arkasından afedersiniz ..k atmayın. Egypt pilotu sadece düşerken inancı gereği o cümleyi kurdu. İlk önce şüphelendilerse de olay başka. Öyle durup dururken insanlara, mesleğe ..k atmayın..adiliktir bu..
  • Sizinle tartışmaya sataşmaya girmeyeceğim insanız belli bir yönetim şeklimiz Kanun, KHKN, yönetmelikler vardır. Toplum halinde yaşamanın sırrı birey ve fert olarak bu kurallara göre hareket etmektir. İş öğrenme seviyesine gelince MSHGP kitabını yazabilirim.. O zaman düşünün Pilot aranmazsa Hakim, Savcı, Avkatlar da aranmasın Bir hukuk adamının üzerinin aranması ne kadar sacma. Nerede yaşıyoruz ...
  • Biraderlerim pilot uçağa çırıl çıplak binse kafaya koyduysa o uçağı kaçır, çünkü kokpitte. Egypt air co pilotu kafayı yiyip Allahu ekber deyip uçağı çakmadı mı? Pilotun silaha ihtiyacı yoktur. Eğer pilotun kimliği varsa o pilota güvenmek zorundasın... Ha kaçakçılık falan yapıyorsa o adama da en agır ceza verilmeli. Tüm pilotlar biri bir halt yedi diye cezalandırılmamalı.
  • pilotlar sadece kurala uymak için izin veriyor aranmaya. 13 yıldır pek öğrenememişsin ve sanırım yurt dışına da hiiiç çıkmamışsın bunun güzel bir şey olmadığını anlamak için.
  • Hiçbir Türk Pilotun üzerinin arandığı için dert yandığını duymadım görmedim. Hatta bir o kadar memnun olduklarını düşünüyorum... 13 yıldır Havaalanında görev yapmaktayım..
  • pilotların üzerinde çakı arıyorlar. halbuki kokpitte balta var. uçağı kullanan adam uçağı kaçırmasın diye aranır mı? saçmalık.
  • "GÜVEN KONTROLE MANİ DEĞİLDİR"
  • Pilotlar için alınmış güzel bir karar ama asıl hosteslerin bu uygulamadan muaf olmaları lazımdı. Gerek bayan olmalarının mahremiyeti gerekse radyasyonun sebeb olacağı muhtemel sağlık sorunları ve tabiiki hemen hepsinin gelecekteki anne adayları olmaları açısından, erkek pilotlardan ziyade bayan kabin görevlilerinin bu konuda göz ardı edilmemeleri gerekiyordu. --Volvo--
  • worng un havacılığı bilmediği açık

IFALPA Başkanı Carlos Limon’un dünyadaki pilotlara yaptığı duyuruda, pilotların bundan böyle sadece metal detektörden geçeceğine vurgu yapıldı.

7 Nisan Uluslararası Havayolu Pilotları Günü'ne denk gelen açıklamada Limon, tüm pilotlara şu bilgiyi verdi:

"Bilindiği üzere; ‘ABD Ulaştırma Güvenlik Yönetimi’, tüm yolcu ve uçuş mürettebatına ‘İleri Görüntüleme Teknolojisi’ (AIT) kullanarak yapılan güvenlik uygulamasını başlatmıştır. Bu uygulama iki konuda endişeye yol açmıştır. Birincisi bu tür cihazların yaydığı milimetrik dalgalar nedeniyle oluşan radyasyon ve bu tip enerjiye sık maruz kalınması sonucu oluşabilecek olan sağlık risklerinde tıbbi ve bilimsel görüş ayrılıklarının olması ve ikinci endişe ise; elde edilen anatomik görüntünün kişinin mahremiyet haklarının ihlali olarak değerlendirilmesidir. Ayrıca ‘AIT’ cihazına girmeyi ret edenlere uygulanan ve tüm vücudu kapsayan elle yapılan kontrolün çok abartılı olduğu ve bunun insanı küçük düşürücü bir uygulama olduğu konusunda genel bir görüş oluşmuştur.”

PİLOTLARIN ÜZERİ ARANMAYACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Misafir ~ 13 yıl önce
Şahıslarla uğraşmıyoruz burada. Eğer kafaya koyduysa silaha ihtiyaç duymaksızın pilot uçağı ister kaçırır ister düşürür. Üzerini aramak saçma. Ben ne diyorum sen ne diyorsun. Egypt air olayıyla ilgili iki bilgi öğrenmişsin onu satmaya çalışıyorsun. Olayı başka yerlere çekme. Esas senin yaptığındır o niteleme.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yapmayın ölmüş rahmetli olmuş pilotun arkasından afedersiniz ..k atmayın. Egypt pilotu sadece düşerken inancı gereği o cümleyi kurdu. İlk önce şüphelendilerse de olay başka. Öyle durup dururken insanlara, mesleğe ..k atmayın..adiliktir bu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sizinle tartışmaya sataşmaya girmeyeceğim insanız belli bir yönetim şeklimiz Kanun, KHKN, yönetmelikler vardır. Toplum halinde yaşamanın sırrı birey ve fert olarak bu kurallara göre hareket etmektir. İş öğrenme seviyesine gelince MSHGP kitabını yazabilirim.. O zaman düşünün Pilot aranmazsa Hakim, Savcı, Avkatlar da aranmasın Bir hukuk adamının üzerinin aranması ne kadar sacma. Nerede yaşıyoruz ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Biraderlerim pilot uçağa çırıl çıplak binse kafaya koyduysa o uçağı kaçır, çünkü kokpitte. Egypt air co pilotu kafayı yiyip Allahu ekber deyip uçağı çakmadı mı? Pilotun silaha ihtiyacı yoktur. Eğer pilotun kimliği varsa o pilota güvenmek zorundasın... Ha kaçakçılık falan yapıyorsa o adama da en agır ceza verilmeli. Tüm pilotlar biri bir halt yedi diye cezalandırılmamalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
pilotlar sadece kurala uymak için izin veriyor aranmaya. 13 yıldır pek öğrenememişsin ve sanırım yurt dışına da hiiiç çıkmamışsın bunun güzel bir şey olmadığını anlamak için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hiçbir Türk Pilotun üzerinin arandığı için dert yandığını duymadım görmedim. Hatta bir o kadar memnun olduklarını düşünüyorum... 13 yıldır Havaalanında görev yapmaktayım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
pilotların üzerinde çakı arıyorlar. halbuki kokpitte balta var. uçağı kullanan adam uçağı kaçırmasın diye aranır mı? saçmalık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
"GÜVEN KONTROLE MANİ DEĞİLDİR"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pilotlar için alınmış güzel bir karar ama asıl hosteslerin bu uygulamadan muaf olmaları lazımdı. Gerek bayan olmalarının mahremiyeti gerekse radyasyonun sebeb olacağı muhtemel sağlık sorunları ve tabiiki hemen hepsinin gelecekteki anne adayları olmaları açısından, erkek pilotlardan ziyade bayan kabin görevlilerinin bu konuda göz ardı edilmemeleri gerekiyordu. --Volvo--

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
worng un havacılığı bilmediği açık

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000