10 Mayıs 2019, Cuma 13:04:24

Pilotlardan sonra teknisyenler de Katar yolunda

Türk pilot ve kabin memurlarının Katar'a gitmelerinden sonra uçak teknisyenleri de maaş ve çalışma koşullarını daha iyi gördükleri için ülkeyi terk etmeye başladı.
  • alttan dersler var okul uzadı bitirip gelicez hızırım vesselam
  • Giden arkadaşlara başarılar. Türkiyede işsizlik yüksek olduğu için imkanı olanlar yurt dışında iş değerlendirebilir. Burada da yeni kontenjanlar açılmış olur. Herkesin kazançlı çıktığı bir durum oluşur. Muhalif ağlaklığına bahane olacak olumsuz bir durum göremedim?
  • Harekat memuru alımı var mı?
  • Şirketin bakım kalitesi çakma lisanlı çakma CS lere kaldı
  • Ist yapısalda istifaların devamı gelecek. Genç CS ler ve nitelikli QMSTR ler şirketlerle görüşüyorlar. Yapısalda ki bu huzursuzluğa başkanların ve gmy lerin el atması gerekli. Uçakların bakım süreleri yapısal sebeplerle uzuyor ve kalite düşüyor. S.O.S veriyoruz!!!
  • Hat bakım hiç bu kadar huzursuz,tatsız,riyakar olmamıştı.Yönetim kurulu başkanından forslu gezen genç, şimdi inşallah ahlarımız tutar.Biliyorsun bugünün yarını hep olmuştur.
  • Siz sebepsiz yere pilotları diğer calışanları işten cıkartın inşallah daha beter olursunuz, tabii torpilli y ... kların keyfi yerindedir onlar ucağı kırsa atılmazlar, editör bey ne oldu yayınlamıyorsun yorumlarımızı hayırdır dokunuyomu?
  • Giden Gitsin Ben Akademideyim Hayvan Gibi Calisacagim Referansim Kuvvetli Genel Mudurlukteki Abilerime Rezil Olmayayim Tek Basima Ucururum Ucaklari Torpil Yaptik Ne Yapalim Devran Boyle
  • Siz ne iş yaparsınız? Tk teknisyeni 6000 TL maaş alıyor, özel airlines teknisyeni 22000 TL alıyor. Hadi biri yalan desin
  • her Türk'üm diyene inanırsan bu şekilde düşünürsün...

Türk pilot ve kabin memurlarının Katar'a gitmelerinden sonra uçak teknisyenleri de maaş ve çalışma koşullarını daha iyi gördükleri için ülkeyi terk etmeye başladı.

Başta Katar ve Dubai olmak üzere zengin Ortadoğu ülkelerinde iş bulan pilot ve kabin memurları Türkiye'den ayrılırken, uçak bakım teknisyenleri de maaş ve çalışma şartlarının daha iyi olduğunu düşündükleri ülkelere gidiyor.

Qatar Airways geçtiğimiz yılın Ekim ayında Türkiye'den teknisyen alımı yapacağını duyurmuştu. Başvuruların Kasım ayının sonuna kadar devam edeceğini açıklayan Qatar Airways, görüşmeye çağırdığı ve şartlar konusunda anlaşma sağladığı teknisyenleri kadrosuna katmaya başladı.

Özellikle B1 ve B2 lisansına sahip level 2 seviyesinde personeli kadrosuna dahil eden şirkette göreve başlayan teknisyenlerin eski mesai arkadaşlarına da memnuniyetlerini anlattıkları belirtiliyor.

Özellikle yapısal atölyesinde istifaların art arda geldiği iddia edilen THY Teknik A.Ş'de kulislerinde işten ayrılmaların artış gösterebileceği konuşulurken, şirketin bu konuda nasıl bir yol izleyeceği ise merak ediliyor.

©AirportHaber.com

Pilotlardan sonra teknisyenler de Katar yolunda

Yorumlar Tüm Yorumlar (164)

anadolu avionic ~ 5 yıl önce
alttan dersler var okul uzadı bitirip gelicez hızırım vesselam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
win win ~ 5 yıl önce
Giden arkadaşlara başarılar. Türkiyede işsizlik yüksek olduğu için imkanı olanlar yurt dışında iş değerlendirebilir. Burada da yeni kontenjanlar açılmış olur. Herkesin kazançlı çıktığı bir durum oluşur. Muhalif ağlaklığına bahane olacak olumsuz bir durum göremedim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ops ~ 5 yıl önce
Harekat memuru alımı var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Easa ~ 5 yıl önce
Şirketin bakım kalitesi çakma lisanlı çakma CS lere kaldı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ist ~ 5 yıl önce
Ist yapısalda istifaların devamı gelecek. Genç CS ler ve nitelikli QMSTR ler şirketlerle görüşüyorlar. Yapısalda ki bu huzursuzluğa başkanların ve gmy lerin el atması gerekli. Uçakların bakım süreleri yapısal sebeplerle uzuyor ve kalite düşüyor. S.O.S veriyoruz!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pokerface müdür ~ 5 yıl önce
Hat bakım hiç bu kadar huzursuz,tatsız,riyakar olmamıştı.Yönetim kurulu başkanından forslu gezen genç, şimdi inşallah ahlarımız tutar.Biliyorsun bugünün yarını hep olmuştur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torpil ~ 5 yıl önce
Siz sebepsiz yere pilotları diğer calışanları işten cıkartın inşallah daha beter olursunuz, tabii torpilli y ... kların keyfi yerindedir onlar ucağı kırsa atılmazlar, editör bey ne oldu yayınlamıyorsun yorumlarımızı hayırdır dokunuyomu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Berkcan ~ 5 yıl önce
Giden Gitsin Ben Akademideyim Hayvan Gibi Calisacagim Referansim Kuvvetli Genel Mudurlukteki Abilerime Rezil Olmayayim Tek Basima Ucururum Ucaklari Torpil Yaptik Ne Yapalim Devran Boyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendikalar ~ 5 yıl önce
Siz ne iş yaparsınız? Tk teknisyeni 6000 TL maaş alıyor, özel airlines teknisyeni 22000 TL alıyor. Hadi biri yalan desin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 5 yıl önce
Tk daki teknikler dünyada İngilizce bilmeyen tek teknik grubu. Dünyaya açılacakmışlar :) la bir sınav puanını al şirket zaten sana dil parası veriyor sonra uzaya bile açılırsın :))))))))
Siz de ~ 5 yıl önce
özel airlineslara geçerek 22 bin alabilirsiniz o halde.
Ucucu ~ 5 yıl önce
Yalan
Güncel maaş ~ 5 yıl önce
Teknik maasalari ; Pegasus :16.000 Onur , Atlas : 13-14 ( görevleri ve getirisi çok Ext.5-6 ) Sunexpress 20-22 TK :7,500 komediiiş
. ~ 5 yıl önce
her Türk'üm diyene inanırsan bu şekilde düşünürsün...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000