05 Şubat 2018, Pazartesi 16:26:44

Pilotlara yeni talimat!

Suriye'deki Rus uçaklarına daha yüksek irtifada uçmaları yönünde yeni bir talimat verildiğini yazdı.
  • Bunu bir kenara yazmistir kesin seneye Rus turist yok bize
  • burası rus sitesimi devamlı ruslarla ilgili bilgi veriyorsunuz!! TSK bile bu kadar değil

İzvestiya gazetesi, İdlib'de Su-25 tipi bir Rus savaş uçağının cihatçılar tarafından düşürülmesinin ardından, Suriye'deki Rus uçaklarına daha yüksek irtifada uçmaları yönünde yeni bir talimat verildiğini yazdı.

İzvestiya gazetesinin Rusya Savunma Bakanlığı'ndan kaynaklara dayandırılan haberinde, Suriye'de cihatçı gruplara hava operasyonları düzenleyen Rus uçaklarına, bir güvenlik önlemi olarak 5.000 metre yüksekliğin üzerinde uçmaları yönünde bir talimat verildiği belirtildi.

Uçuş irtifasıyla ilgili bu politika değişikliği, Rusya'nın Suriye'deki uçaklarından birinin İdlib'de cihatçı bir grup tarafından düşürülmesini izliyor.

Daha önceyse Kommersant gazetesi, İdlib'de 3 Şubat'ta düşürülen Su-25 uçağının 5.000 metreden alçakta uçmasının sebebinin, Türkiye'nin, uçağın bu bölgede güvenli bir biçimde uçuş gerçekleştirebileceği yönünde garanti vermiş olması olabileceğini yazmıştı. Zira gazeteye göre, İdlib'de oluşturulmasına karar verilen gerilimi azaltma bölgesinde güvenliğin sağlanmasını Türkiye üstlenmişti.

İdlib'de düşürülen Su-25 uçağının pilotu Roman Filipov uçağın vurulması ardından kendini paraşütle fırlatarak yere inmişti. Karada cihatçılarla çatışmaya giren Filipov, çevresi tamamen militanlar tarafında sarılıncaysa bir el bombası ile kendini havaya uçurmuştu.

Filipov'a ölümünden sonra Rusya Kahramanı nişanı verilmişti.

Bu arada uçağın düşürülmesini El Nusra bağlantılı cihatçı bir grup olan Heyet Tahrir el Şam üstlenirken, Suriye istihbarat servislerinin Filipov'un cesedinin cihatçıların elinden kurtarılması için çalışmaları sürüyor.

Öte yandan Filipov'un pilotu olduğu Su-25 uçağı, Rusya'nın Suriye'de cihatçı gruplara hava operasyonları düzenlediği Eylül 2015'ten bu yana bu ülkede cihatçılar tarafından düşürülen ilk savaş uçağı olarak kayıtlara geçti.

Pilotlara yeni talimat!

Yorumlar

Putin Baba ~ 6 yıl önce
Bunu bir kenara yazmistir kesin seneye Rus turist yok bize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bu ne yaaa? ~ 6 yıl önce
burası rus sitesimi devamlı ruslarla ilgili bilgi veriyorsunuz!! TSK bile bu kadar değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000