22 Ocak 2017, Pazar 13:40:54

Pilotlar yuvaya dönüyor

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası ihraçların ardından Türk Silahlı Kuvvetlerinde oluşan pilot açığının kapatılmasına yönelik çalışmalar sonuç vermeye başladı.
  • Sivil-asker; pilot-hostes; hava-yer; doktor-hemşire; overlokçu-son ütücü vs. ayrımı yaparak huzurumuzu bozmaya çalışan denyolar yettiniz artık. Siz kafayı mı yediniz oluuuummm derdiniz neee?
  • Kaynak takıntısını bırakın artık! zamanında onlara tanınan hakkı kullanıp ayrılmışlar. Şimdi de dönmek isteyen dönüyor TSK'ya. KİME NE?
  • Geç te olsa adaletli davranış güzel ama bu yapılanlara baştan izin vermeleri, göz yummalari çok yanlıştı. Şimdi hatayı duzeltiyorlar ama artık biraz geç. Geç adalet (hiç olmamasından iyidir ama) adalet değildir
  • Nicelik var. Sirf ucak basi 1.5-2 oran yakalansin diye sokaktan adam bile cevirip pilot yapacaklar. Yeterki kagit uzerinde bir sikinti gozukmesin.
  • Yaniiiii bitti mi Fetöcüler simdi TSK lerinde ??? Gercekci olalim hafta sonu darbesinden sonra canlar gitti sirf aklanmak icin!! Yok kardesim inanmiyoruz kosmik odaya girdikleri zaman TV lerde gerine gerine basi bakanlar evet biz emir verdik dediler !!! hani bir tanesi daha yargilanmadi sezis sadasiz ört bas yapiliyor Cumuriyet gidiyor!!! Neymis yol yapiyors yol Arkadaslar batiyoruz uyanin..... TSK en gücsüz halde kurulduktan beri !!! FETÖ müs
  • Şu anda sivil hayatta bir sürü tsk'dan astsubay olarak ayrılmış ama pilot olmuş arkadaş var.Ama hala bazı egolar yüzünden yüzlerine bile bakılmıyor.Görmemizlikten geliniyor.
  • Sivil de bi işi beceremediler. Uçuş okullarında öğretmen olarak süründüler. İngilizce yok bir şey yok. Sadece kabiliyetle havacılık olduğunu sandılar. Olmadı !! Neyse gitsinler orda devam tarih öncesi uçaklarla uçmaya.
  • Şu anda TSK da ödenecek ücret, THY dekinin üçte biridir.Gerçekler güneş gibi.Hakikat örtülemez.Bükemediğin bileği öpeceksin ya da şerefini evde bırakıp öylece gezeceksin.
  • çok basit bi soru sorucam; -Çalıştıkları sivil şirketlerde ahkam kesen asker kökenli abilerimizin büyük bir çoğunluğu neden geri dönmedi? Ağızlarını açtıklarında vatanın yetiştirdiği değerli evlatlar, pilotlardı ama iş "yuva"ya geri dönmeye gelince fos... çakma patriot abilere slm olsun :)
  • Bu konu hem ülkemiz hemde kişiler için hassas. Lütfen kırıcı yorumlar yapmayalım. Bırakın bu sefer herkesin fikri kendinde kalsın..

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası ihraçların ardından Türk Silahlı Kuvvetlerinde oluşan pilot açığının kapatılmasına yönelik çalışmalar sonuç vermeye başladı.

Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında yayımlanan kararnameyle  Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) personel ihtiyacının karşılanmasıyla görevlendirilen Milli Savunma Bakanlığınca, ilk olarak Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığında oluşan pilot açığının kapatılmasına yönelik çalışmalara ağırlık verildi.

Bu kapsamda Hava Harp Okuluna ara sınıflardan öğrenci alımı yapıldı. Hava Harp Okulunun 1, 2 ve 3. sınıflarına, öncelik pilotaj eğitimi veren üniversitelerden olmak üzere üniversitelerin uygun bölümlerinden yatay geçişle öğrenci alınması imkanı getirildi. Bu sırada Kuvvet Komutanlığınca, sorunun daha kısa sürede çözülmesine yönelik iç kaynaktan personel temini süreci başlatıldı.

Böylece, Hava Kuvvetleri Komutanlığında görev yapan ve çeşitli nedenlerle pilot olamamış personele başvuru imkanı tanındı. Bu kapsamda "yer sınıfı"nda görev yapan bin 80 personel, pilotluk için başvurdu.

Başvurulardan uygun olan 995'i yeniden incelendi. İncelemelerin ardından 295 personel sağlık muayenesine ve fizyolojik eğitime gönderildi. Kendi istekleriyle bırakan, sağlık muayenesi ve çeşitli nedenlerle elenenlerin ardından 225 personel uçuşa gönderilmeye hazır hale geldi. Bunlardan 120'si uçuş okuluna gönderildi, diğerlerinin de 60-80 kişilik gruplar halinde gönderilmesi planlanıyor.

"Yuva"larına döndüler

FETÖ üyelerinin baskıları nedeniyle Hava Kuvvetleri Komutanlığından ayrılmak zorunda kalan pilotlardan 79'u da yuvalarına dönmek için başvuruda bulundu.

Aralarından bir kurmay albay, 6 kadın pilot olmak üzere işlemleri tamamlanan 17 kişi, 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında yeniden subaylığa nasbedildi. Tekrar subaylığa nasbedilen pilotların büyük bölümünün öncelikle eğitim uçuşlarında görevlendirildiği öğrenildi. Bir süre eğitim uçuşu gerçekleştirecek bu pilotların daha sonra eğitici olarak görev yapacağı kaydedildi.

Diğer başvuruların incelemesinin devam ettiği, sürecin kısa sürede sonuçlanacağı bildirildi. Başvuruların 27 Ocak'a kadar süreceği kaydedildi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin pilot ihtiyacını karşılamak için birkaç hamleli plan yaptıklarını söyledi.

"Bir yandan FETÖ'nün mobbingi ya da iftirasıyla ordumuzdan ayrılmak zorunda kalan pilotlarımıza diğer yandan da rezerv pilot uygulamasıyla Türk Hava Yollarında uçan asker kökenli pilotlarımıza çağrı yaptık." diyen Işık, FETÖ mağduru subay ve astsubayların TSK'ya dönmeye başladığını belirtti.

THY'nin olumlu görüşüyle daha önce savaş pilotu olarak çalışan sivildeki birçok pilotun sisteme dahil olmaya başladığını dile getiren Bakan Işık, şunları kaydetti:

"Sahte sağlık raporlarıyla pilotluktan sınıf subaylığına ayrılanlara çağrımız da büyük ilgi gördü. Kısa zamanda haksızlığa uğrayan pilotlarımıza uçak başı yaptıracağız. Hava Harp Okuluna da pilot yetiştiren okullardan yatay geçişle pilot adayı aldık. Eğitimleri bitince göreve başlayacaklar. Tüm bu çalışmalarla pilot açığımızı kapatırken, daha önce hain FETÖ'cülerin mağdur ettiği, sınıf değiştirmek zorunda kalan pilotlarımıza da haklarını teslim ediyoruz. Bu arada uçuş tazminatlarını da artırarak pilotlarımıza hak ettikleri değeri vermiş oluyoruz."

TSK'dan 6 bin 513 personel ihraç edildi

Öte yandan, darbe girişiminin ardından FETÖ ile bağlantılı oldukları iddiasıyla TSK'dan 150 general, 3 bin 724 subay, bin 633 astsubay, 849 uzman erbaş/sözleşmeli er ve 157 memur/işçi ihraç edildi.

TSK'nın FETÖ üyelerinden arındırılmasına yönelik çalışmaların sürdüğü vurgulanırken, ihraçlara ilişkin itirazlar neticesinde 41 personelin görevlerine iade edildiği belirtildi.

Pilotlar yuvaya dönüyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (51)

Cpt ~ 7 yıl önce
Sivil-asker; pilot-hostes; hava-yer; doktor-hemşire; overlokçu-son ütücü vs. ayrımı yaparak huzurumuzu bozmaya çalışan denyolar yettiniz artık. Siz kafayı mı yediniz oluuuummm derdiniz neee?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşte bu!!! ~ 7 yıl önce
Hocam ağzına sağlık. Yaklaşık 30 yıllık kariyerimde gördüğüm en temel kural; İyi pilot,iyi ve mütevazi insandır.. Nerde niteliksiz , yetersiz adam varsa orada kompleks , huzursuzluk ve bölücülük vardır.
Asker ~ 7 yıl önce
Helal
sivil ~ 7 yıl önce
Kaynak takıntısını bırakın artık! zamanında onlara tanınan hakkı kullanıp ayrılmışlar. Şimdi de dönmek isteyen dönüyor TSK'ya. KİME NE?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dönen ~ 7 yıl önce
bu yaştan sonra dönenden hiçbir halt olmaz!
Adalet. ~ 7 yıl önce
Geç te olsa adaletli davranış güzel ama bu yapılanlara baştan izin vermeleri, göz yummalari çok yanlıştı. Şimdi hatayı duzeltiyorlar ama artık biraz geç. Geç adalet (hiç olmamasından iyidir ama) adalet değildir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nitelik yok ~ 7 yıl önce
Nicelik var. Sirf ucak basi 1.5-2 oran yakalansin diye sokaktan adam bile cevirip pilot yapacaklar. Yeterki kagit uzerinde bir sikinti gozukmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fetö ~ 7 yıl önce
Yaniiiii bitti mi Fetöcüler simdi TSK lerinde ??? Gercekci olalim hafta sonu darbesinden sonra canlar gitti sirf aklanmak icin!! Yok kardesim inanmiyoruz kosmik odaya girdikleri zaman TV lerde gerine gerine basi bakanlar evet biz emir verdik dediler !!! hani bir tanesi daha yargilanmadi sezis sadasiz ört bas yapiliyor Cumuriyet gidiyor!!! Neymis yol yapiyors yol Arkadaslar batiyoruz uyanin..... TSK en gücsüz halde kurulduktan beri !!! FETÖ müs

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 7 yıl önce
Şu anda sivil hayatta bir sürü tsk'dan astsubay olarak ayrılmış ama pilot olmuş arkadaş var.Ama hala bazı egolar yüzünden yüzlerine bile bakılmıyor.Görmemizlikten geliniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir e ~ 7 yıl önce
asb den pilot olmaz onlar otursun bakımlarını yapsınlar ..ingilizce yok yetenek yok eeee
Beceri ~ 7 yıl önce
Sivil de bi işi beceremediler. Uçuş okullarında öğretmen olarak süründüler. İngilizce yok bir şey yok. Sadece kabiliyetle havacılık olduğunu sandılar. Olmadı !! Neyse gitsinler orda devam tarih öncesi uçaklarla uçmaya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beceri ~ 7 yıl önce
Sanki bu yazı kıskançlık ve haset kokuyor. Ne oldu ki ? Ne yaptı subaylar size ?
Keşke ~ 7 yıl önce
Seninle bir bacak uçma şerefine nail olsaydık, senden ne çok şey öğrenirdik, uçmanın yanında İngilizcemiz de gelişirdi. Ahhhh ahh.
Cpt ~ 7 yıl önce
Sen niye gitmiyorsun? Sen vatanını sevmiyor musun?
Cengomen ~ 7 yıl önce
Bu arkadaşın psikolojik yardım almaya ihtiyacı var, tanıyan bilen varsa yardımcı olun buna...
Yorumcu ~ 7 yıl önce
Şu anda TSK da ödenecek ücret, THY dekinin üçte biridir.Gerçekler güneş gibi.Hakikat örtülemez.Bükemediğin bileği öpeceksin ya da şerefini evde bırakıp öylece gezeceksin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yapmayın yaaa ~ 7 yıl önce
çok basit bi soru sorucam; -Çalıştıkları sivil şirketlerde ahkam kesen asker kökenli abilerimizin büyük bir çoğunluğu neden geri dönmedi? Ağızlarını açtıklarında vatanın yetiştirdiği değerli evlatlar, pilotlardı ama iş "yuva"ya geri dönmeye gelince fos... çakma patriot abilere slm olsun :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaş ~ 7 yıl önce
Haklısın askerlikten ayrılmış pilotlar yaşlı ,askerlik sizi bekliyor genç arkadaşlar.
Makarna ~ 7 yıl önce
Ulan düdük makarnası,gördükçe komplekse girdiğiniz asker abileriniz o işi yıllarca yaptılar.hadi azıcıkta sizler bu vatana hizmet edin şapşikler tayfası
Dert ~ 7 yıl önce
Tüm derdiniz o yeteneksiz bedeninize biz çıktıktan sonra bir yer bulabilmek.sünger gibisiniz boşsunuz hatta yoksunuz.ölene kadarda işsiz kalmayı sonuna kadar hakediyorsunuz.
Cpt ~ 7 yıl önce
Eziksin sen ve ezik kalacaksın
Cot ~ 7 yıl önce
Çakma patriot sana bir çakarsa feleğin şaşar, adam ol.
Cpt ~ 7 yıl önce
Burda terbiyesizce yorum yapacaklar isimlerini de yazsınlar. Ne kadar delikanlı olduklarını görelim.
deco ~ 7 yıl önce
yetim hakkı muhabbetleri yapıp ilk önce sudan bahanelerle tsk dan kaçan kağıttan gaplanlar sizi.....meral etmeyin sivil havacılık gerçekten sivilleşecek ..işte o zaman o yaptığınız kaza kırımlar son bulacak inşallah
sergio ~ 7 yıl önce
olum senin vatanini ha bire biz mi koruyacaagiz sen ne is yaparsin az da sen el ativer bi zahmet boyunu gorelim, vatansa sana da bana da vatan senin bokunda boncuk mu var bagdat caddesinde fink atiyorsun da ben vatan koruyorum...
Cpt ~ 7 yıl önce
Deco adını, telini yazsana
Gaptan ~ 7 yıl önce
Gaplan seni....
SIĞIR AVCISI ~ 7 yıl önce
DECO kod adlı s...r, klavye delikanlısı olma, gel madem o kadar açık kinlisin yaz adını iletişimini seninle bir ileteşelim uygun yerde...
Arkadaşlar ~ 7 yıl önce
Bu konu hem ülkemiz hemde kişiler için hassas. Lütfen kırıcı yorumlar yapmayalım. Bırakın bu sefer herkesin fikri kendinde kalsın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üseyin ~ 7 yıl önce
Neden bunu başka suçu olmayan kişiler için söyleyemiyorsunuz.. Ordu TSK denince hemen hassas oluyor, kimse olumsuz yazmasın falan.. Başka Zaman suçsuzları şudur budur diye linç etmek serbest , neden acaba? Bunlar bu memleketin insanı değilmi? Uzaydan mı geldiler.. Bence halen Heryerde darbeci var, TBMM de halen darbeciler bulunmakta,darbenin baş aktörü koltuğunda .. Ne oldu??

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000