05 Mart 2015, Perşembe 13:07:34

PİLOTLAR NEDEN FIRLATMA KOLTUĞUNU DENEMEDİ?

Malatya'dan son bir F4 savaş uçağı daha Konya'da düştü. 2 pilotumuz şehit oldu. 10 gün içerisinde 6 savaş pilotumuz şehit olurken akıllara 'Neden hiç biri fırlatma koltuğunu denemedi?' sorusu geldi
  • Boş boş konuşmaya devam. Değişen birşey olmaz. Böyle gelmiş böyle gider...
  • Atlarsa sorusturma morusturma acilir korkusuyla olabilir bu ulkede saray vatandaş dan nasil degerliyse mal da insandan degerli ondandir bir gram hakkim varsa haram olsun... Siz hala buyuk turkiye diye kendinizi kandirin. 15 yilda ülke ileri gideceğine nerelere geldi yaziklar olsun icinizde bi gram ulke sevgisi kalmamis... Ecevit kadar olamadibz bee...
  • Kara kuvvetlerinde eğitim almış pilotların uçaklarında fırlatma koltuğu bulunmaz.
  • Demekki Türk Hava Kurumunun içine eden zihniyet Hava Kuvvetlerimizin de içine etmeye başladı.Kendinize gelin beyler.Önce vatan zihniyeti bitti mi?Havacılıkta yetişmiş, uzman kadro çok önemlidir.Öncelikle o kadrolara maddi-manevi sahip çıkın.Adamciligi bırakın.Hv.kuvvetleri line'a gitmek için kullanılacak bir basamak olmamalıdır.Harbiye'ye giren gençlerin çoğu daha baslarda bunun hesabını yapmakta.İlla line a gidecem diyorsan o zaman kendi eğitimini kendin alacaksın, bu ülkenin kaynaklarıni da harcamayacaksin.Bu arada Hv.H.Okulunda yıllar önce son verilen paraşütle atlama eğitimlerinin tekrar baslamasinin büyük faydası olacaktır.Atlayış eğitimi olmayan pilotlar uçağı terk etme konusunda imtina edebileceklerini söylüyorlar.Havacılıkta eğitim süreklidir ve hep öyle olmalıdır.Süreç ancak bu isi bir şekilde birakinca sona erer.Evet eğitim sart.Şehitlerimize rahmet, yakınlarına ve camiaya bas sağlığı diliyorum.
  • Arkadaşın biri PİLOT KALİTESİNDEN bahsetmiş kendisi ya marsta yaşıyor yada TÜRK PİLOTLARININ dünyanın en iyi yetişmiş vede en yetenekli pilotları olduğundan haberi yok. birde savaş pilotları yabancı ülkeden alınmalı diye saçma sapan bir yorum .birazcık el insaf diyelim. yorumlarımız akılcı ve mantıklı olsun biraz. saygılar tüm arkadaşlara.
  • Abilerimize Allahtan rahmet diliyorum. Her zaman söylerler bir pilot için atlama kararını vermek zordur diye. O an ne düşündüklerini hangi şartlar altında olduklarını bilemiyoruz. Dolayısıyla burdan atıp tutmak doğru olmaz. Muhtemel minimum 2000 saat f4 uçuşları var ikisininde . Burda yorum yapan herkesten daha iyi biliyorlardır ne zaman atlanacağını. Geride kalanlara sabırlar.
  • bana bu iş türkiyeyi f35 alımını hızlandırma kazaları gibi geliyor.90 yılında askerliğimi 1.hibm eskişehirde yaptım.havacılığı iyi takip ederim.türkiye bu f4 lere kendisi hertürlü bakım yapabildiğini kendim gördüm.niçin bunların bakımı israile verildi?.israil kaç kuruşluk ülke .f4 ler transistör çağının uçaklarıdır.f104 ler lambalı uçaklardı.envanterden çıkalı epey oldu.f16 ise entegre devrinin uçağıdır.fantom o kadar sağlam ve dizayn harikası uçaktırki onların düşmesinde kesinlikle kasıt var.bence türkiye bu f35 işinden sıyrılıp ,eurofighter vs.başka çözümlere yönelmelidir.
  • Pilot kalitesi sorgulanmali, sorun ucakta degil, yabanci pilot alinmali:))
  • 3 günün icinde 6 Kolay yetismeyen insani kaybettik. Simdide gelmisiz F4'ler eskimis Ucus yasagi gelsin F4'lere. Bizde herzaman Depremden sonra Deprem uzmani ekonomi krizinden sonra ekonomist olursa. Vay halimize. Simdide kaza olduktan 6 insanimizi kaybettikten sonra gelmis Havacilik uzmanlari.Ben bu saatten sonra ne yapayim onlari. Önemli olan bunlarin yasanmadan önce Uzman olmak.
  • Uçaklar ok gibi dağa ya da düşük görüş şartlarında araziye saplandı. Pilotlarımız ne olduğunu anlayamadı bile. Eğitim eksikliği olduğunu düşünüyorum. Her ne olursa olsun Allah hepsine rahmet eylesin. Çok üzücü olaylar bunlar.

Malatya'dan son bir F4 savaş uçağı daha Konya'da düştü. 2 pilotumuz şehit oldu. 10 gün içerisinde 6 savaş pilotumuz şehit olurken akıllara 'Neden hiç biri fırlatma koltuğunu denemedi?' sorusu geldi

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar F4 uçaklarının neden düştüğünden çok pilotların neden atlayamadıklarıyla ilgindiğini söyledi.
CNN Türk canlı yayınına katılan Mete Yarar şu can alıcı açıklamalarda bulundu

MALATYA 'DA DÜŞEN UÇAKLARI FARKLI BİR YERE KOYALIM

Malatya'daki düşen uçakların durumunu ayrı bir yere koyalım. Çünkü onlar 2015'te envanterden çıkarılacak uçaklar. Bu uçaklar ise modernize edilen uzun yıllar kalacak olan uçaklardır. Yaklaşık 30 adet var hava filomuzda. Üzerinde silahlı kuvvetlerin son dönemde modernize ettiği silah sistemlerini taşıyor düşen uçak. Bu dönemin modern sistemleri üzerinde var. Uçağın tamamına yakını, motorlarından tutun da bütün modern sistemleri değiştirilmiş durumda.

MALATYA'DAKİ KAZADA TEKNİK ARIZA YOK

Bu uçakların düşmesiyle ilgili benim aklıma takılan bir kavram yok. Çünkü Malatya'da düşen iki uçağın aynı anda düşmüş olması teknik arızayı ortadan kaldırıyor. İki uçağın aynı aynı anda düşmesi ihtimali neredeyse sıfıra yakındır. İki uçak aynı anda aynı yerde düşmez teknik bir arıza yüzünden.

NEDEN  PİLOTUMUZ KOLTUK FIRLATMA YI DENEYEMEDİ?

Neden 6 pilotumuzda fırtlatma koltuklarını atamadılar. En azından bunu deneyemediler. Neden hiç biri atlama teşebbüsünde bulunamadı? Benim kafama takılan bu. Bütün uzmanların sorması gereken bu. Hava kuvvetlerinin yeterliliği sorgulanıyor şu an. Hava Kuvvetlerinin herkesi ikna edecek bir açıklama yapması gerekiyor. Uçak alınır. Ama 6 tane en güzide askerlerinizi kaybediyorsunuz. Uçak düşer ama bu 6 evlat neden atlayamadılar? Bu açıklanmalı. Bu açıklanamıyorsa da bu F4'lerle ilgili uçuş yasağı mı koyarsınız...Bir şey yapmalı...

2001 YILINDA YAŞANAN CASA UÇAKLARI KAZASI

Bu uçaklarının modernizasyonuyla ilgili bir sorun yok. Türkiye'de arka arkaya CASA uçaklarının düşüşü yaşanmıştı. İspanyollarla ortak üretilen uçaklardı. Bir çoğunuz şöyle hatırlarsınız; Malatya'da  bir tanesi düşmüş ve Irak'tan döne güzide timlerimizden birisi şehit düşmüştü. Arkasından 2 tane daha kaza yaşandı ve sonra bu uçaklarla ilgili uçuş yasağı konuldu. Daha sonra bu uçakların neden düştüğü belirlendi ve daha sonra bu tip uçaklarda düşme yaşanmadı.

Dolayısıyla F4 uçaklarının düşüşüyle ilgili inceleme yapılmalı. Bunun içine istihbarat ve teknik incelemeyi de koymak zorundasınız. Gerekirse eğitim plotaj incelemesini de koymak zorundasınız. Hava Kuvvetleri NATO içinde de çok önemli bir konumda.

2001 YILINDAKİ CASA UÇAĞI KAZASI

2001 yılının Mayıs ayında Diyarbakır'dan havalanan ‘Bordo bereliler’in CASA CN235 tipi askeri nakliye uçağı, kalkıştan 25 dakika sonra kumanda arızası sonucu Malatya'da düşmüştü. 1 binbaşı, 3 yüzbaşı, 3 üsteğmen, 16 astsubay, 1 uzman çavuş, 10 er şehit olmuştu. Uçakta Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı ‘Bordo bereliler’ bulunuyordu. (Posta)

PİLOTLAR NEDEN FIRLATMA KOLTUĞUNU DENEMEDİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Boş boş konuşmaya devam. Değişen birşey olmaz. Böyle gelmiş böyle gider...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adamlar pilot ~ 9 yıl önce
Atlarsa sorusturma morusturma acilir korkusuyla olabilir bu ulkede saray vatandaş dan nasil degerliyse mal da insandan degerli ondandir bir gram hakkim varsa haram olsun... Siz hala buyuk turkiye diye kendinizi kandirin. 15 yilda ülke ileri gideceğine nerelere geldi yaziklar olsun icinizde bi gram ulke sevgisi kalmamis... Ecevit kadar olamadibz bee...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
Kara kuvvetlerinde eğitim almış pilotların uçaklarında fırlatma koltuğu bulunmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
husnu ~ 9 yıl önce
Demekki Türk Hava Kurumunun içine eden zihniyet Hava Kuvvetlerimizin de içine etmeye başladı.Kendinize gelin beyler.Önce vatan zihniyeti bitti mi?Havacılıkta yetişmiş, uzman kadro çok önemlidir.Öncelikle o kadrolara maddi-manevi sahip çıkın.Adamciligi bırakın.Hv.kuvvetleri line'a gitmek için kullanılacak bir basamak olmamalıdır.Harbiye'ye giren gençlerin çoğu daha baslarda bunun hesabını yapmakta.İlla line a gidecem diyorsan o zaman kendi eğitimini kendin alacaksın, bu ülkenin kaynaklarıni da harcamayacaksin.Bu arada Hv.H.Okulunda yıllar önce son verilen paraşütle atlama eğitimlerinin tekrar baslamasinin büyük faydası olacaktır.Atlayış eğitimi olmayan pilotlar uçağı terk etme konusunda imtina edebileceklerini söylüyorlar.Havacılıkta eğitim süreklidir ve hep öyle olmalıdır.Süreç ancak bu isi bir şekilde birakinca sona erer.Evet eğitim sart.Şehitlerimize rahmet, yakınlarına ve camiaya bas sağlığı diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sade vatandaş ~ 9 yıl önce
Arkadaşın biri PİLOT KALİTESİNDEN bahsetmiş kendisi ya marsta yaşıyor yada TÜRK PİLOTLARININ dünyanın en iyi yetişmiş vede en yetenekli pilotları olduğundan haberi yok. birde savaş pilotları yabancı ülkeden alınmalı diye saçma sapan bir yorum .birazcık el insaf diyelim. yorumlarımız akılcı ve mantıklı olsun biraz. saygılar tüm arkadaşlara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Abilerimize Allahtan rahmet diliyorum. Her zaman söylerler bir pilot için atlama kararını vermek zordur diye. O an ne düşündüklerini hangi şartlar altında olduklarını bilemiyoruz. Dolayısıyla burdan atıp tutmak doğru olmaz. Muhtemel minimum 2000 saat f4 uçuşları var ikisininde . Burda yorum yapan herkesten daha iyi biliyorlardır ne zaman atlanacağını. Geride kalanlara sabırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali ~ 9 yıl önce
bana bu iş türkiyeyi f35 alımını hızlandırma kazaları gibi geliyor.90 yılında askerliğimi 1.hibm eskişehirde yaptım.havacılığı iyi takip ederim.türkiye bu f4 lere kendisi hertürlü bakım yapabildiğini kendim gördüm.niçin bunların bakımı israile verildi?.israil kaç kuruşluk ülke .f4 ler transistör çağının uçaklarıdır.f104 ler lambalı uçaklardı.envanterden çıkalı epey oldu.f16 ise entegre devrinin uçağıdır.fantom o kadar sağlam ve dizayn harikası uçaktırki onların düşmesinde kesinlikle kasıt var.bence türkiye bu f35 işinden sıyrılıp ,eurofighter vs.başka çözümlere yönelmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 9 yıl önce
mesele bakımını değil modernizasyonunu yapmakta! nedir bu İsrail ve Yahudi düşmanlığı. Bu adamlar bizim stratejik ortağımız anlamıyor musunuz...
Iyi degil ~ 9 yıl önce
Pilot kalitesi sorgulanmali, sorun ucakta degil, yabanci pilot alinmali:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
Yabancı pilot zaten var.Karacı pilot subaylar...
aa ~ 9 yıl önce
3 günün icinde 6 Kolay yetismeyen insani kaybettik. Simdide gelmisiz F4'ler eskimis Ucus yasagi gelsin F4'lere. Bizde herzaman Depremden sonra Deprem uzmani ekonomi krizinden sonra ekonomist olursa. Vay halimize. Simdide kaza olduktan 6 insanimizi kaybettikten sonra gelmis Havacilik uzmanlari.Ben bu saatten sonra ne yapayim onlari. Önemli olan bunlarin yasanmadan önce Uzman olmak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence çok açık ~ 9 yıl önce
Uçaklar ok gibi dağa ya da düşük görüş şartlarında araziye saplandı. Pilotlarımız ne olduğunu anlayamadı bile. Eğitim eksikliği olduğunu düşünüyorum. Her ne olursa olsun Allah hepsine rahmet eylesin. Çok üzücü olaylar bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000