29 Ağustos 2017, Salı 13:02:51

Pilotlar lazerli magandalar için ceza istiyor!

Uçaklara lazer ışını tutmak suretiyle gerçekleştirilen saldırılar pilotların korkulu rüyası haline geldi. Alman pilotlar, 500 milivatı aşan lazerli işaretçilerin silah yasası kapsamına alınmasını talep ediyor.
  • Gecen adb 34 icin establish olmuşum kokpitin içi birden yemyeşil oldu.. Aman tanrim didim, kaptanım sovmeye başladı... Rapor ardından emniyetli inis. Kaptanım guzel sovmustu örnek aldım..
  • kara kartal ulkesini yanlis hatirlamiyorsam almanyada lazer yuzunden dusen bir helikopter var. lazer icin helikopterli ekipler var. enseliyorlar hemen.
  • hep sivil pilotlar ayağımızı kaydırmak için yapıyor bu lazer olayını
  • Abartmayın kardeş kimse o hızda giderken gözüne tutamaz onu, az biraz kokpit yeşilleniyor cama çarpınca kırılıyor o da 1 sn ztn. Ucağını uçur işine bak.
  • Cinayete teşebbüsten yargilanip en az 10 sene hapis yatmalö
  • Bu lazer olayı pilotlar tarafindan cok abartılıyo. Ucak kendi gidiyo zaten Cogu pilot auto land yapiyor. Olay cok buyuk is yapıyorum OLAYI
  • Magandalar ma ma maganda?
  • Parfum kulanmayan pilotlara da ceza verin ltf ter kokuyorlarrrr
  • Başlıyolar 5 yaşında pilot olacam diye 15 inde başlıyor simulasyona sabah akşam fır fır zehirlenmiş gibi sonra alıyo 5₺ ye malafatul şakşakiyeyi tutuyo benim gozume yav kardeşim benim gozumu kor ettikten sonra ekmeğimi elinden aldıktan sonra ne anlayım senin sanalcılığından

Uçaklara lazer ışını tutmak suretiyle gerçekleştirilen saldırılar pilotların korkulu rüyası haline geldi. Alman pilotlar, 500 milivatı aşan lazerli işaretçilerin silah yasası kapsamına alınmasını talep ediyor.

Uçaklara lazer ışını yansıtarak gerçekleştirilen ve pilotların gözünün kamaşmasına yol açan saldırılar uçuş güvenliği önünde önemli bir tehlike olmayı sürdürüyor. Almanya'da bu yılın ilk yedi ayında pilotlara yönelik bu tür toplam 65 saldırı gerçekleştiği bildirildi.

Alman Hava Ulaştırma Dairesi sözcüsü Alman Haber Ajansı'na (dpa) yaptığı açıklamada bu vakaların en çok Berlin, Frankfurt ve Hamburg havalimanlarının yakınlarında kaydedildiğini söyledi. Bu yılın ocak-temmuz döneminde Alman yolcu uçağı pilotlarının yurt dışında da 31 lazer saldırısına hedef oldukları açıklandı.
Alman pilot sendikaları birliği Cockpit'in sözcüsü Markus Wahl tek bir lazerli saldırının bile insan hayatını tehlikeye sokabileceğini ve iki yıl önce hükümetten talep ettikleri önlemlerin alınmadığını söyledi. Pilotların bu duruma son derece sinirlendiklerini belirten Wahl, havalimanı yakınlarında lazer işaretçi kullanılmasını önlemenin zor olmadığını dile getirdi. Sendika sözcüsü gücü 500 milivatı aşan lazerli işaretçilerin silah yasası kapsamına alınmasını ve bu gereçleri bulundurmanın suç sayılmasını talep etti.

CEZASI AĞIR

Geçen yıl Almanya'da 36'sı helikopterlere olmak üzere hava araçlarına toplam 141 lazer işaretçi saldırısı yapıldığı kaydedilmişti. 2015 yılında bu sayı 156 olmuştu. Hava Ulaştırma Dairesi 2014 yılından bu yana lazer saldırılarının azalma trendine girdiğini duyurdu.

Alman havayolu şirketleri için sekiz yıldır lazer işaretçi saldırılarını bildirme mecburiyeti bulunuyor. Bu zorunluluk başka ülkelerin semalarında Alman hava araçlarına yapılan saldırılar için de uygulanıyor. Yabancı havayolu şirketlerinden ise Almanya'da uğradıkları saldırıların bildirilmesi istenmiyor. Alman ceza kanunu lazer işaretçi ile ulaşımı tehlikeye atanların on yıla kadar hapisle cezalandırılmasını öngörüyor.

Pilotlar lazerli magandalar için ceza istiyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

F/O ~ 7 yıl önce
Gecen adb 34 icin establish olmuşum kokpitin içi birden yemyeşil oldu.. Aman tanrim didim, kaptanım sovmeye başladı... Rapor ardından emniyetli inis. Kaptanım guzel sovmustu örnek aldım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fatih ~ 7 yıl önce
kara kartal ulkesini yanlis hatirlamiyorsam almanyada lazer yuzunden dusen bir helikopter var. lazer icin helikopterli ekipler var. enseliyorlar hemen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asker kökenli ~ 7 yıl önce
hep sivil pilotlar ayağımızı kaydırmak için yapıyor bu lazer olayını

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Colibali ~ 7 yıl önce
Abartmayın kardeş kimse o hızda giderken gözüne tutamaz onu, az biraz kokpit yeşilleniyor cama çarpınca kırılıyor o da 1 sn ztn. Ucağını uçur işine bak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saçmalık ~ 7 yıl önce
Bahsettiğin 1 saniyelik dediğin olaydan sonra tekrar karanlık adaptasyonu için gereken süreden haberin var mı?
Magandalar ~ 7 yıl önce
Cinayete teşebbüsten yargilanip en az 10 sene hapis yatmalö

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kara kartal ~ 7 yıl önce
Bu lazer olayı pilotlar tarafindan cok abartılıyo. Ucak kendi gidiyo zaten Cogu pilot auto land yapiyor. Olay cok buyuk is yapıyorum OLAYI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kara kartal hakkında ~ 7 yıl önce
Ben karar veremedim arladaşlar. hangisi daha basķın. Eziklik mi? Cahillik mi?
Hı hı ~ 7 yıl önce
Tabi ki. Yıllardır uçuyorum 1 kez manuel indim. Hep autoland. Panelde ki düğmelerin arkasıda boş aslında.
New pilot ~ 7 yıl önce
Bence arkadaşda her ikiside mevcut hem ezik hem cahil hemde işe yaramaz biri
Pilot_737 ~ 7 yıl önce
Kara kartal? Autoland? Sen ciddi misin? Enstrüman panelini nasıl göreceğim peki? Ya da "Autoland" dediğin, aslında asıl adı ILS olan sistemi inişe az kala kapatmak zorunda olduğumuzdan da haberin yok heralde. Ya da acil durumlarda ILS kullanmamak gerektiğini? O zaman VFR kullanmam gerektiğinde önümü görmeden ne yapacağım? Yargılamadan önce pilot lisansını al öyle gel. Yalan yanlış bilgilerle insanları yanlış bilgilendirme. Uçuşta 1 saniyelik kararlar bile önemlidir. Bir pilot olarak seni kınıyorum. Klavye başında saydırmak kolay gel seni kokpite alalım (!). Autoland ha? Valla çok güldürdün beni
En baskini ~ 7 yıl önce
Gerizekalilik ve cekememezlik ...
Maganda ~ 7 yıl önce
Magandalar ma ma maganda?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B ~ 7 yıl önce
Parfum kulanmayan pilotlara da ceza verin ltf ter kokuyorlarrrr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bıktık bu sanalcılardan ~ 7 yıl önce
Başlıyolar 5 yaşında pilot olacam diye 15 inde başlıyor simulasyona sabah akşam fır fır zehirlenmiş gibi sonra alıyo 5₺ ye malafatul şakşakiyeyi tutuyo benim gozume yav kardeşim benim gozumu kor ettikten sonra ekmeğimi elinden aldıktan sonra ne anlayım senin sanalcılığından

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000