14 Şubat 2013, Perşembe 16:19:30

PİLOTLAR İSTİFAYA MI ZORLANDI?

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki subayların istifa ya da emekliliğe zorlandığını iddia etti.
  • SENİNLE BEN BİR OLABİLİR MİYİM?HAKLISINIZ SİZ BİZİM AYARIMIZDA ASLA OLAMAZSINIZ.30 DERECE YATIŞI GEÇMEMİŞ,BARUT KOKUSU NEDİR BİLMEZ,CRM DEN BAŞKA HİÇBİRŞEY BİLMEZ,SENİN GİBİ PARA İÇİN BU MESLEĞİ YAPAN PİLOTLARSINIZ.SİZ KİMİN KÖKÜNÜ KAZIYACAKSINIZ,BU LAFLAR SİZE YAKIŞIYOR MU?HANİ CRM DEN BAHSEDİYORDUNUZ.BÖYLE CRM Mİ OLUR.ÖNCE KISKANÇLIĞINIZI ORTADAN KALDIRIN.DAHA ALET UÇUŞUNDAN BİLE BİR HABERSİNİZ.EĞER BU UÇMA İŞİNİ TÜMÜYLE DEĞERLENDİRECEK OLURSANIZ,PERVANELİ UÇAKLARLA UÇMUŞ, 150 KNOT SÜRATİ GEÇMEMİŞ,30 DERECE YATIŞI GEÇMEMİŞ PİLOTLARLA BİZİ AYNI KEFEYE KOYAMAZSINIZ.SİZ RAHAT RAHAT EĞİTİMİNİZİ YAPARKEN BİZ EGE DE,DOĞUDA IRAK TA GECE GÜNDÜZ DEMEDEN UÇUYORDUK.NE O,UÇMAYI BİZİM ABİLERİMİZDEN ÖĞRENİPTE PALAZLANINCA ASLINIMIZI İNKAR EDİYORSUNUZ.KİBARCIKLAR SİZİ..KUSURA BAKMAYIN AMA SENİNLE BEN BİR KEFEDE OLAMAM.ÇÜNKÜ BEN GECENİN KARANLIĞINDA PKK LILARIN SAKLANDIĞI KARARGAHI PENCERESİNDEN VURURKEN SEN NE YAPIYORDUN KİBARCIK.CRM Mİ ÇALIŞIYORDUN.YAZIIIK..HADİ ÇALIŞIN BAKALIM..
  • Hala diyor ki havaciligi Turkiye ye getiren Hava Kuvvetleridir. Oncelikle havaci dedigin mutevazi olur, senin gibi dunyalari Ben yarattim demez. Maasallah memlekette herkes bulunmaz hint kumasi. Havaciligi Turkiye de baslatan ulu onderimiz ve sanayii olusturmaya calisan rahmetli Nuri Demirag dir. Biri karaci, digeri maliyeciydi. Siz bu ve benzeri insanlari gormezden geldiginiz surece, bu insanlarin izindeki bizler sizin zihniyetinizdekileri er ya da gec bu camiadan silecegiz. Cook bilmislik yapmayin, oturun CRM calisin.
  • "O kadar maaşı bana verseler ben istifa etmek için hiç zorlanmazdım".Demek bana zor gelmiyor.Ama sizin işinize gelmemiş olabilir.(Duygularınıza tercüman olayım dedim).
  • dinleri imanları para bu astronotların..vatan millet hikayeee
  • Militarist zihniyetin yaptiklarini cekiyoruz bugun! Hava kuvvetleri bir gunde degil yavas yavas cikacak sivilden ama eni sonu cikacak! O gun geldiginde hatirlarsin bu sozlerimi. Halk artik senin fikirlerine itibar etmiyor, Turkiye basinda rakipsiz bir liderle yuruyor. O darbe unutlari bagladiginiz asker bundan sonra yanlizca isini yapacak, yalmayacaksa da ya silivride sansliysa da evinde oturacak! Beni de merak etme isimi yapmaya devam edicem senin olamayacgin yerlerde
  • Tanker awacs filan ucaklarin alinma amaci sivile boeing intibakli pilot yetistirmedir, diger amaclar talidir, nasil gurbuz poz vermisler
  • Sivil havaciligin gelismesinde en buyuk engel Bu koken arakadaslardir
  • Bel altı vurmaya başladığına göre henüz iş bulamamış bir pilot arkadaşsın. Pilot olduğuna göre THY deki askeri pilotları işten çıkarırsa uçaklarının %90 nını uçuramayacağını da biliyorsundur. Havacılığı Türkiye'ye getiren Hava Kuvvetleridir ve THY nun büyüüüük bir çoğunluğu asker kökenlidir. Sana tavsiyem dualarını boşa harcama senin isteğin biraz zor olur, onun yerine THY ye ve sunexpress e çalış onlar asker sivil ayırt etmiyor. Baya da ihtiyaçları var. Giremiyorsan da hatayı kendinde ara sağa sola çamur atacağına.
  • Sayın editörüm konu pilotlarla alakalı olmamasına rağmen başlığa pilotlar istifaya mı zorlandı yazmışsınız. Lütfen dikkat ediniz. sonra konuyu işinebgeldiği gibi anlayan arkadaşlar hemen çamur atmaya başlıyorlar. Daha sonra yorumlar iyice seviyesizleşmeye başlıyor. Zaten rahmetli Murat Can hocamız hakkında atılıp tutulanları okuduktan sonra burada yorum yapan bazı kesimlere saygım iyice azaldı. Rahmetli olmuş birisine saygı gösterilir örf adetlerimizde. Elbette havacılıkta ders çıkarmak önemlidir ama acı bu kadar tazeyken, yakınları sevenleri bu satırları okurken yürekleri dağlamanın bir anlamı yok bence. Kaza sonucu resmi olarak açıklandıktan sonra saygısızca konuşmadan da seviyeli bir şekilde böyle bir acının tekrar yaşanmaması adına yorumlar yapılabilir kanaatimce. Benim sitenize önerim, yorum yapılması için bir üyelik sisteminin oluşturulması. En azından saygısızlıkların önüne geçilmiş olur.
  • Kim kimi istifaya zorluyor, askeriyede aldığının 3 katını alınca kiö kimi tutabilir

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki subayların özel hayatlarına müdahale içeren bir soruşturma yürütüldüğünü ve 80'i Konya Hava Üssü'nden olmak üzere toplam 280 personelin emeklilik ya da istifasının istendiğini açıkladı.

Soruşturma kapsamınında personelin facebook ve mail yazışmalarının da incelendiği de ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında personelin görüntülü ifadesi de alınırken, soruşturmanın "borç", "alkol kullanımı", "iffetsizlik", "şans oyunları oynama", "siyasi faaliyetlerde bulunmak" kapsamında olduğu öğrenildi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a, “Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde son 6 ayda emeklilik ve istifa dilekçelerini veren subay, astsubay sayısı nedir?” diye sordu.

Kart, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, devlet içinde görevli bazı odakların devlet nüfuzunu kötüye kullanmak suretiyle kamu görevlilerinin bir bölümüne yönelik olarak “özel hayatları” üzerinden, “tehdit, şantaj, karalama” yöntemleriyle ayırımcılık yaptığını ve yılgınlık yarattığını iddia etti.

TEHDİT VE ŞANTAJ

Hava Kuvvetleri Komutanlığı-hava üsleri bünyesinde Konya’da görevli 80 kişi, diğer hava üslerinde ise 200 kişinin 3-4 saat ile 9 saat arasında sorgulamaya tâbi tutulduğunu belirten Kart, “Mesai saatleri dışındaki sosyal hayatları (tümüyle özel hayata ilişkin) görüntülü olarak kendilerine gösterilmiştir. Sözü edilen soruşturma süreçleriyle birlikte, Hava Kuvvetlerinden mesai saatinde arayan yetkililer, isim ve rütbelerini belirtmeden şifahi olarak, sorgulaması yapılan kişilere, ‘28 Şubat tarihine kadar emeklilik talebinde bulunmaları ya da istifa etmeleri, aksi takdirde ilişiklerinin kesileceğini ….’ ifade ederek, tehdit ve şantajda bulunmuşlardır. Bu uygulamalar karşısında birçok kişi aile bütünlüklerinin bozulmaması ve itibarsızlaştırmaya maruz kalmamak için, emeklilik ve istifa dilekçelerini vermişlerdir” dedi.

“Aranılan kişilerin isimleri yedimizde mevcuttur” diyen Kart, bu kişilerin tedirgin ve endişe içinde olduğunu belirterek, “Şantaj ve tehdit konusu yapılan görüntüler ve iddialar, özel hayatlarıyla ilgili olduğundan, bu durumu hiç kimseyle paylaşamamaktadırlar. Teşhir yoluyla itibarsızlaştırılacakları endişesi içindedirler. AKP iktidarları döneminde sıkça uygulanan ayırımcı ve yargısız infaz boyutlarına varan keyfi uygulamaların, Hava Kuvvetleri bünyesinde de tertipli ve bilinçli bir şekilde sürdürüldüğü görülmektedir” ifadesini kullandı.

“SON 2 YIL İÇİNDE HERHANGİ BİR DİSİPLİN SORUŞTURMASI YAPILMIŞ MIDIR?”

“Ayırımcı uygulamalara ve nefret söylemlerine yol açan, bu sürecin sorumlusu olan siyasi iktidar ve Başbakan’ın, ortaya çıkan haksızlık ve mağduriyetlerden dolayı sızlanmaları ya da şikayetçi olmalarının, böyle bir izlenim yaratmalarının hiçbir inandırıcılığının olmadığını yeri gelmişken ifade ediyoruz” diyen Kart, şu soruları yöneltti:

“Toplumsal barışı tehdit eden, kurumların işlevini kaybetmesine yol açan bu ihlâlleri neden himaye ediyorsunuz? Bugüne kadar herhangi bir inceleme ya da soruşturma yaptırdınız mı? Komutanlık bünyesinde idari ve adli süreci başlatacak mısınız?

Ayırımcılık, bölücülük ve nefret söylemi anlamına gelen bu tür uygulamalar sonucunda; Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde son 6 ayda emeklilik ve istifa dilekçelerini veren subay, astsubay sayısı nedir? Bu kişiler hakkında son 2 yıl içinde herhangi bir disiplin soruşturması yapılmış mıdır? Haklarında herhangi bir ceza uygulanmış mıdır?” (Vatan)

PİLOTLAR İSTİFAYA MI ZORLANDI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

EHH..Hakkettiniz.. ~ 11 yıl önce
SENİNLE BEN BİR OLABİLİR MİYİM?HAKLISINIZ SİZ BİZİM AYARIMIZDA ASLA OLAMAZSINIZ.30 DERECE YATIŞI GEÇMEMİŞ,BARUT KOKUSU NEDİR BİLMEZ,CRM DEN BAŞKA HİÇBİRŞEY BİLMEZ,SENİN GİBİ PARA İÇİN BU MESLEĞİ YAPAN PİLOTLARSINIZ.SİZ KİMİN KÖKÜNÜ KAZIYACAKSINIZ,BU LAFLAR SİZE YAKIŞIYOR MU?HANİ CRM DEN BAHSEDİYORDUNUZ.BÖYLE CRM Mİ OLUR.ÖNCE KISKANÇLIĞINIZI ORTADAN KALDIRIN.DAHA ALET UÇUŞUNDAN BİLE BİR HABERSİNİZ.EĞER BU UÇMA İŞİNİ TÜMÜYLE DEĞERLENDİRECEK OLURSANIZ,PERVANELİ UÇAKLARLA UÇMUŞ, 150 KNOT SÜRATİ GEÇMEMİŞ,30 DERECE YATIŞI GEÇMEMİŞ PİLOTLARLA BİZİ AYNI KEFEYE KOYAMAZSINIZ.SİZ RAHAT RAHAT EĞİTİMİNİZİ YAPARKEN BİZ EGE DE,DOĞUDA IRAK TA GECE GÜNDÜZ DEMEDEN UÇUYORDUK.NE O,UÇMAYI BİZİM ABİLERİMİZDEN ÖĞRENİPTE PALAZLANINCA ASLINIMIZI İNKAR EDİYORSUNUZ.KİBARCIKLAR SİZİ..KUSURA BAKMAYIN AMA SENİNLE BEN BİR KEFEDE OLAMAM.ÇÜNKÜ BEN GECENİN KARANLIĞINDA PKK LILARIN SAKLANDIĞI KARARGAHI PENCERESİNDEN VURURKEN SEN NE YAPIYORDUN KİBARCIK.CRM Mİ ÇALIŞIYORDUN.YAZIIIK..HADİ ÇALIŞIN BAKALIM..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EHH..Hakkettiniz..e ~ 11 yıl önce
cnm hikayen çok güzel ama artık bunları kimse yemiyor...sınır ötesinde boş araziye attıklarınla mı övünüyorsun...geçecen bunları..şu eğolarınızdan kurtlun yoksa size ekmek yok SİVİL HAVACILIKTA
kendini begenmisler ~ 11 yıl önce
Hala diyor ki havaciligi Turkiye ye getiren Hava Kuvvetleridir. Oncelikle havaci dedigin mutevazi olur, senin gibi dunyalari Ben yarattim demez. Maasallah memlekette herkes bulunmaz hint kumasi. Havaciligi Turkiye de baslatan ulu onderimiz ve sanayii olusturmaya calisan rahmetli Nuri Demirag dir. Biri karaci, digeri maliyeciydi. Siz bu ve benzeri insanlari gormezden geldiginiz surece, bu insanlarin izindeki bizler sizin zihniyetinizdekileri er ya da gec bu camiadan silecegiz. Cook bilmislik yapmayin, oturun CRM calisin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CRM CRM CRM ~ 11 yıl önce
Havacılığı Türkiye ye getiren değil ama Türkiye deki sivil havacılık camiasındaki bütün başıbozuklukları ve rezilliği getiren Hava Kuvvetleridir. Şimdi sivillerin gelmesiyle nispeten biraz değişti ama yaptıkları ve kemikleştirdikleri bütün yanlışları düzeltmek daha bir 50 sene daha alır.
Özgüven ~ 11 yıl önce
30 yılda kaç bin pilot, lider, öğretmen, f/o, kapatan, TRI/TRE yetiştirdim; şu yorumları yazan "yüksek özgüveni nedeniyle kendinden geçmiş, edep ve terbiye sınırlarını zorlayan Abdullah (Allahın adamı)" görmedim. Havacılığın birinci şartı iyi insan olmaktır. Sadece "Allah sizin karşınıza sizin gibi adamlar çıkarsın, sizin gibi çıraklar versin" diyebiliyorum. Sizin CRM eğitiminiz "sizin iddanıza göre" çok iyi, ama o CRM dediğiniz konuda "iletişim" konusunu tekrar bir okuyun bakalım.
THK'LI ~ 11 yıl önce
"O kadar maaşı bana verseler ben istifa etmek için hiç zorlanmazdım".Demek bana zor gelmiyor.Ama sizin işinize gelmemiş olabilir.(Duygularınıza tercüman olayım dedim).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
batı ~ 11 yıl önce
dinleri imanları para bu astronotların..vatan millet hikayeee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dogru soyleyen ~ 11 yıl önce
senin dinin ve imanın oldugundan ciddi süphe duyuyorum...
dogru soyleyen e cvp ~ 11 yıl önce
bende senin ülkem vatandaşı olduğundan şüphe duyuyorum
Xx ~ 11 yıl önce
Militarist zihniyetin yaptiklarini cekiyoruz bugun! Hava kuvvetleri bir gunde degil yavas yavas cikacak sivilden ama eni sonu cikacak! O gun geldiginde hatirlarsin bu sozlerimi. Halk artik senin fikirlerine itibar etmiyor, Turkiye basinda rakipsiz bir liderle yuruyor. O darbe unutlari bagladiginiz asker bundan sonra yanlizca isini yapacak, yalmayacaksa da ya silivride sansliysa da evinde oturacak! Beni de merak etme isimi yapmaya devam edicem senin olamayacgin yerlerde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tanker ucak ~ 11 yıl önce
Tanker awacs filan ucaklarin alinma amaci sivile boeing intibakli pilot yetistirmedir, diger amaclar talidir, nasil gurbuz poz vermisler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Engel ~ 11 yıl önce
Sivil havaciligin gelismesinde en buyuk engel Bu koken arakadaslardir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xx e ~ 11 yıl önce
Bel altı vurmaya başladığına göre henüz iş bulamamış bir pilot arkadaşsın. Pilot olduğuna göre THY deki askeri pilotları işten çıkarırsa uçaklarının %90 nını uçuramayacağını da biliyorsundur. Havacılığı Türkiye'ye getiren Hava Kuvvetleridir ve THY nun büyüüüük bir çoğunluğu asker kökenlidir. Sana tavsiyem dualarını boşa harcama senin isteğin biraz zor olur, onun yerine THY ye ve sunexpress e çalış onlar asker sivil ayırt etmiyor. Baya da ihtiyaçları var. Giremiyorsan da hatayı kendinde ara sağa sola çamur atacağına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt değil personel ~ 11 yıl önce
Sayın editörüm konu pilotlarla alakalı olmamasına rağmen başlığa pilotlar istifaya mı zorlandı yazmışsınız. Lütfen dikkat ediniz. sonra konuyu işinebgeldiği gibi anlayan arkadaşlar hemen çamur atmaya başlıyorlar. Daha sonra yorumlar iyice seviyesizleşmeye başlıyor. Zaten rahmetli Murat Can hocamız hakkında atılıp tutulanları okuduktan sonra burada yorum yapan bazı kesimlere saygım iyice azaldı. Rahmetli olmuş birisine saygı gösterilir örf adetlerimizde. Elbette havacılıkta ders çıkarmak önemlidir ama acı bu kadar tazeyken, yakınları sevenleri bu satırları okurken yürekleri dağlamanın bir anlamı yok bence. Kaza sonucu resmi olarak açıklandıktan sonra saygısızca konuşmadan da seviyeli bir şekilde böyle bir acının tekrar yaşanmaması adına yorumlar yapılabilir kanaatimce. Benim sitenize önerim, yorum yapılması için bir üyelik sisteminin oluşturulması. En azından saygısızlıkların önüne geçilmiş olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aylık 13000 Lira ~ 11 yıl önce
Kim kimi istifaya zorluyor, askeriyede aldığının 3 katını alınca kiö kimi tutabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçuş tazminatı ~ 11 yıl önce
Yıllık bir araba parası olan uçuş tazminatını neden hesaba katmazsınız?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000