14 Haziran 2013, Cuma 08:45:28

PİLOTLAR İŞ YAVAŞLATTI UÇUŞLAR AKSADI

Mısır Havayolları pilotları, yönetimde değişiklik talepleri ve ikramiye ödemeleri için 10 saatlik iş yavaşlatma eylemi yaptı.
  • Geçenlerde Thy pilotları müdüre saldırmışlardı yabancı pilot mevzusu ile ilgili.Doğru muydu yanlış mıydı bilemem ama bir şekilde bu konuya tepki gösterilmesi lazım. Hadi tamam eğitici kaptan pilotlar yabancı olsun ama neden eğitmek üzere yabancı pilot alınıyor? buna hiç gerek yok. Yeni yetişen pilotların tamamının Türk olması lazım
  • Demekti neymiş birlikten kuvvet doğar, o güçte önündeki her engeli yıkar düzlüğe çıkar. Bu da bizim THY pilotlarına kapak olsun

Kahire Uluslarası Havalimanı'nda bu ay gerçekleşen ikinci eylemde pilotlar, havalimanına geldi ancak görevlerine gitmek yerine ana terminalde bekleyerek iç ve dış hatlardaki uçuşları geciktirdi.

Pilotlar Sendikası Başkanı Ahmed Yunus, Sivil Havacılık Bakanı Vael el Madavi'nin eylemcilerle görüşerek, pilotların üst yönetimde değişiklik ve ikramiye ödemeleri şartlarını kabul etmesiyle eylemin sona erdiğini söyledi.

Kahire Havaalanı çalışanları, 5 Haziran'da düzenlenen eylem sırasında da uçakların pistten kalkmasına engel olmuşlardı. Çalışanlar, uçakların park alanlarını işgal etmiş, yolcuları uçaklara bindirip, ayrı bir terminalde inmeye zorlamışlardı.

Mayıs ayında da Mısır Havayolları bagaj görevlileri, iş güvenliğindeki yetersizlik gerekçesiyle 20 dış hat yolcusunun bagaj alımlarını aksatan bir grev yapmıştı. Çalışanlar, eyleme gerekçe olarak, bir meslektaşlarının taşıma bandından kafasına düşen bagaj sonucu hayatını kaybetmesini göstermişti.

Mısır, eski lider Hüsnü Mübarek'in devrilmesi ile sonuçlanan halk ayaklanmalarının ardından, iki yıldır çeşitli eylem, protesto ve grevlere sahne oluyor.

PİLOTLAR İŞ YAVAŞLATTI UÇUŞLAR AKSADI

Yorumlar

eric hartmann ~ 11 yıl önce
Geçenlerde Thy pilotları müdüre saldırmışlardı yabancı pilot mevzusu ile ilgili.Doğru muydu yanlış mıydı bilemem ama bir şekilde bu konuya tepki gösterilmesi lazım. Hadi tamam eğitici kaptan pilotlar yabancı olsun ama neden eğitmek üzere yabancı pilot alınıyor? buna hiç gerek yok. Yeni yetişen pilotların tamamının Türk olması lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KEDİ ~ 11 yıl önce
Demekti neymiş birlikten kuvvet doğar, o güçte önündeki her engeli yıkar düzlüğe çıkar. Bu da bizim THY pilotlarına kapak olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 11 yıl önce
pardon da ne , kime kapak oluyor ? pilotlar sorgulamadan saf ve hizlibir sekilde gaza gelmeyecek kadar egitimli ve kulturlu insanlardir. ellerindeki gucun de farkindadirlar. inandiklari bir sebep olmadikca kisi veya kurumlari zarara sokacak hareklerde de bulunmazlar. bu da size kapak olsun madem..
KEDİ ye cvp ~ 11 yıl önce
ha ha ha bizim tırsak astronotlara mı kapak olsun...güldüm sabah sabah sağolasın...nerde o cesaret bizim astronotlarda :))

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000