04 Nisan 2008, Cuma 20:50:17

PİLOTLAR İŞ BIRAKTI...

Havacılık sektöründe tüm dünyada olumsuz gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bir çok olay üst üste gelirken, şimdi de bakım yapılmadığı gerekçe gösterilerek bir şirketin tüm pilotları uçmama kararı aldı. Peki hangi şirketin pilotları uçmayacak?

Arjantin Resmi radyosu ve televizyonun haberine göre Aerolineas Argentinas pilotları bugün tüm iç ve dış hat uçuşlarını durdurdu.

Sebebi ise tüm pilotların uçaklara gerekli bakımlarının yapılmadığından şikâyetçi olması gösteriliyor. Şirketin yeterli bakım yapmaması üzerine havayolunun tüm pilotları uçmama kararı aldı.

Havayolu şirketinin Baş Pilotu Daniel Riva istifasını açıkladı. İstifasını, mevcut durumun düzeltilmesi halinde geri alabileceğini belirten baş pilotun, bakım eksikliği ve havayolu içindeki kaos un düzeltilmesini bekleyeceklerini ve hiçbir şekilde uçmayacaklarını açıkladığı ifade ediliyor.

Arjantin Sivil Havacılık Dairesi konu ile ilgili araştırmalarına başladığı belirtildi. Bu sabah itibari ile Arjantin’in farklı şehirlerine de gidecek olan binlerce yolcu havalimanlarında perişan oldu.

Aerolineas Argentinas 65 uçaklık filosu ile Arjantin’in en büyük iç ve dış hat operatörü. Ana Base’i Boenoss Aires. Havayolu şirketi Arjantin iç hat trafiğinin %70 ine, dış hat trafiğinin %40’ına sahip.

PİLOTLAR İŞ BIRAKTI...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000