16 Ağustos 2022, Salı 13:41:26

Pilotlar İçin Yaş Sınırı Kaldırılacak Mı?

Dünya sivil havacılık sektörü önümüzdeki ay tarihi bir genel kurula hazırlanıyor. Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) önderliğinde ICAO 41. Genel Kurulu'nda pilotlarla ilgili önemli bir karar alınması bekleniyor.
  • İsteyen çalışsın istemeyen çalışmasın sana ne ??? Her şeyi bilen adamlar Siz olmadan da havacılık yapılıyordu sizden sonrada devam edecek ?!?
  • Ömrünü paraya karsilik satanların mesleği, zaman geri gelmiyor, akıllı olan bu işi yapmaz,bayram seyran yok, tatil yok, aile hayatı yok, sürekli stress, radyasyon, basınç farkı, emekli ol kanserden öl veya uçarken kalp krizinden, hele Türkiye'de böyle planlamacilar varken aklı olan yapmaz...
  • Ucak teknisyenleri icin bir şirket yaş sınırı getiriyor 1982 ve sonrasi neden bunu gündeme almıyorsunuz
  • Ucak teknisyeni alımı yaş sınırı getiren şirket bu süreçte alim yapiyor..1982 dogumlu ve üstü teknisyen arıyor neden bunu gündeme getirmiyorsunuz
  • Pilotlar icin yaş sınırı kaldırıldı Peki ucak teknisyenleri icin neden yaş sınırı getirildi 1982 dogumlu ve sonrasi işe alınabiliyor
  • 65 yaşından sonra ticari kamyon otobüs şoförlüğü bile yapılamıyor, pilotluk mu yapılacak. Olmaz öyle şey.
  • Bir büyüğüm şöyle birşey demişti; Çalışmak iyi birşey değil, iyi birşey olsaydı üste para vermezlerdi. Bu konu duruma göre değişebilir, saygı göstermek gerek. Ama Ticari pilot (pilot değil, ticari pilot, burası önemli) olarak çalışmak akıllı adamın yapacağı iş değil. Konuyu uzun uzun anlatmak isterdim ama kendime ve aileme ayıracağım zamanı burada harcamak istemem. Sizde öyle yapın, sevdikleriniz ile daha fazla vakit geçirin. Şikayet edeceğiniz değil, keyifle yapabileceğiniz uçuşlar dilerim.
  • Bıraksınlar artık 65 yaş üstünde pilot mu olur. Birileri gidecek ki arkadakilerin önü açılsın bu durumda 45 inde kaptanlık almaya başlar yeni gelenler.
  • Gençler; yıllar çabucak geçiyor, göz açıp kapayıncaya kadar yaşlanacağınızın farkında olun, sağlığınızın, zamanın kıymetini bilin ve yorumlarınızı yazarken empati yapın. Sağlık muayenesinden gençler muaf değil, genç olupta pilotaja elverişli olmayan binlerce insan olduğu gibi oldukça yaşlı ve sağlıklı olan bir dünya insan var. Kriter yaş olmamalı. Pilotaja elverişli ise uçuş hayatı devam edebilmeli.
  • Eskiler havacılıktan elini ayağını çekse, çok daha güzel olacak. Kefenin cebi yok. Gençlerin önünü açın artık yeter!

Dünya sivil havacılık sektörü önümüzdeki ay tarihi bir genel kurula hazırlanıyor. Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) önderliğinde Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) 41. Genel Kurulu'nda pilotlarla ilgili önemli bir karar alınması bekleniyor.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; IATA tarafından hazırlanan önergeyle pilotların yaş sınırında değişime gidilmesi planlanıyor. 

Covid-19 pandemisinin havacılık sektörü üzerindeki etkilerinin azalmasından sonra havayolu şirketleri eski günlere dönüş sinyali vermeye başladı. Ancak pandemi ile geçen yaklaşık 3 yılda birçok şirket personel sayısında azaltmaya giderken, bu sürede birçok pilot da zorunlu yaş haddinden emekli olmak zorunda kaldı.

Uzmanlık gerektiren iş alanlarından biri olan pilotlukla ilgili önemli adımların atılması ve yaş sınırıyla ilgili ciddi kararlar alınması bekleniyor.

PİLOTLAR İÇİN YAŞ SINIRI KALDIRILACAK MI?

Halihazırda 1944 yılında imzalanan Chichago Sözleşmesi ile pilotların yaş sınırı 65 olarak belirlenmişti. Bu sınır başlangıçta 1919'da Uluslararası Hava Seyrüsefer Komisyonu tarafından 45 olarak belirlenmişti. Yıllar ilerledikçe 1947'de ICAO, pilotlar için herhangi bir yaş sınırlamasından bahsetmeden sorumluluğu ICAN'dan devraldı.

1963 yılında ICAO, ani yetersizlik risklerine dayanarak 60 yaşında bir sınır getirdi ve nihayetinde, 2006 yılında, gelişmiş ülkelerdeki yaşlı insanların yaşam beklentisi ve sağlık koşullarının iyileşmesi nedeniyle çok mürettebatlı operasyonlar için yaş 65'e çıkarılmıştı.

Dünya çapında yaklaşık 300 taşıyıcıyı temsil eden IATA, ICAO Genel Kurulu'na pilotlar için yaş sınırının kaldırılmasını öneren bir bildiri sundu.

Önümüzdeki Eylül ayında Montreal'de, ICAO, tüm üye devletlerin uluslararası ticari havacılığı düzenleyen yeni hükümleri tartışmak ve oylamak üzere toplandığı her üç yılda bir gerçekleşen bir genel kurul toplantısı olan 41'inci Genel Kurul'da gerçekleştirecek.

©AirportHaber.com

Pilotlar İçin Yaş Sınırı Kaldırılacak Mı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (51)

Sana ne ~ 2 yıl önce
İsteyen çalışsın istemeyen çalışmasın sana ne ??? Her şeyi bilen adamlar Siz olmadan da havacılık yapılıyordu sizden sonrada devam edecek ?!?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uho ~ 2 yıl önce
Ömrünü paraya karsilik satanların mesleği, zaman geri gelmiyor, akıllı olan bu işi yapmaz,bayram seyran yok, tatil yok, aile hayatı yok, sürekli stress, radyasyon, basınç farkı, emekli ol kanserden öl veya uçarken kalp krizinden, hele Türkiye'de böyle planlamacilar varken aklı olan yapmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zoyaaaa ~ 2 yıl önce
Ucak teknisyenleri icin bir şirket yaş sınırı getiriyor 1982 ve sonrasi neden bunu gündeme almıyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ziyaaaa ~ 2 yıl önce
Ucak teknisyeni alımı yaş sınırı getiren şirket bu süreçte alim yapiyor..1982 dogumlu ve üstü teknisyen arıyor neden bunu gündeme getirmiyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hasan ~ 2 yıl önce
Pilotlar icin yaş sınırı kaldırıldı Peki ucak teknisyenleri icin neden yaş sınırı getirildi 1982 dogumlu ve sonrasi işe alınabiliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Otorite ~ 2 yıl önce
65 yaşından sonra ticari kamyon otobüs şoförlüğü bile yapılamıyor, pilotluk mu yapılacak. Olmaz öyle şey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 2 yıl önce
Hadi yaa; biz de inandık !
Abd ~ 2 yıl önce
Seve seve oluyor, daha evvel de vardı; sıranı bekleyip bedelini ödeyeceksin junior arkadaşım, bedavadan kolayca üste sıçramak olmaz öyle! Daha 100 fırın ekmek yemen lazım!
truck driver ~ 2 yıl önce
kamyon şoforlugunu kucumseme arkadasım bizim akrabanın eski işiydi canı cıkıyordu adamın
Akıllı adam yapmaz!! ~ 2 yıl önce
Bir büyüğüm şöyle birşey demişti; Çalışmak iyi birşey değil, iyi birşey olsaydı üste para vermezlerdi. Bu konu duruma göre değişebilir, saygı göstermek gerek. Ama Ticari pilot (pilot değil, ticari pilot, burası önemli) olarak çalışmak akıllı adamın yapacağı iş değil. Konuyu uzun uzun anlatmak isterdim ama kendime ve aileme ayıracağım zamanı burada harcamak istemem. Sizde öyle yapın, sevdikleriniz ile daha fazla vakit geçirin. Şikayet edeceğiniz değil, keyifle yapabileceğiniz uçuşlar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hunharca ~ 2 yıl önce
Bıraksınlar artık 65 yaş üstünde pilot mu olur. Birileri gidecek ki arkadakilerin önü açılsın bu durumda 45 inde kaptanlık almaya başlar yeni gelenler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kapitano ~ 2 yıl önce
Delikanlı , seneler çabuk geçiyor. Bu meslekte tecrübe denilen bir şey var . Adama soruyorlar kaç saat uçuşun var diye. Bu sana bir şey ifade etmiyor herhalde. Sağlığı müsait ise bırak uçsun . Kaptanlık dırası gelen olur merak etme. Biz kaptan olurken 8000 saatin olması gerrkiyordu . Düşüre , düşüre 4500 yaptılar. Buna tecrübe denir , demekki tam kişi tam gelişmeden kaptan yapıyorlar ondan sonrada abuk sabuk olaylarla karşılaşıyoruz.
ABD’de ~ 2 yıl önce
Kaptanlık en az 20 yılda geliyor ; acelen var galiba? Çoluk çocuğa uçak mı vereceğiz?
Kaptan ~ 2 yıl önce
Gençler; yıllar çabucak geçiyor, göz açıp kapayıncaya kadar yaşlanacağınızın farkında olun, sağlığınızın, zamanın kıymetini bilin ve yorumlarınızı yazarken empati yapın. Sağlık muayenesinden gençler muaf değil, genç olupta pilotaja elverişli olmayan binlerce insan olduğu gibi oldukça yaşlı ve sağlıklı olan bir dünya insan var. Kriter yaş olmamalı. Pilotaja elverişli ise uçuş hayatı devam edebilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Açgözlüler yuvası ~ 2 yıl önce
Eskiler havacılıktan elini ayağını çekse, çok daha güzel olacak. Kefenin cebi yok. Gençlerin önünü açın artık yeter!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot olmak isteyen yolcu ~ 2 yıl önce
Genç olarak 40 sene sonrasını da düşünüyorum hocam. Pilot kişisi sadece 1 değil 10 adım ötesini görebilmeli yanılıyor muyum ? Kararlı ve özgüvenli de olmalı mesela 60’lık kaptanları engel olarak görmemeli. Bir gün onlardan biri olacak malum…
yanlış ~ 2 yıl önce
Sizden birşey olmaz bu kafayla merak etmeyin.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000