15 Nisan 2019, Pazartesi 09:25:29

Pilotlar greve gitti uçuşlar aksadı

Tunus Hava Yolları Şirketi, ülkede pilotların sürpriz bir şekilde greve gitmesi nedeniyle uçuş programlarında aksama yaşandığını duyurdu.
  • Tunuslu bile hakkını arıyor,devleti de greve gidemezsin demiyor bizde de tam tersi.
  • bizim thy pilotları gidemez ağlarlar ağlarlar blöf yaparlar yine alirlar ama zammi şaşırıyorum nitelik yok ingilizce yok ikinci yabanci dil hic yok hadi TUNUS fransizca ingilizce süper dersin bizimkilerin anonsu bile yok doğruya doğru şimdi
  • Grev nedir?
  • Sıra sunexpress de

Tunus Hava Yolları Şirketi, ülkede pilotların sürpriz bir şekilde greve gitmesi nedeniyle uçuş programlarında aksama  yaşandığını duyurdu.

Şirket tarafından yapılan yazılı açıklamada, ani bir şekilde gelişen bu sorunu en kısa sürede çözmek için çabaladıkları ve yolculardan özür diledikleri belirtildi.

Tunus resmi haber ajansının (TAP) haberine göre, Tunus Hava Yolları Genel Müdürü İlyas Menkebi, pilotların ücret artışları hakkında idareye sundukları taleplere ilişkin görüşmelerin devam etmesi nedeniyle, bazı pilotların sürpriz bir şekilde işe gelmediği ve bundan kaynaklanan pilot eksikliğinin de uçuşlarda aksaklığa yol açtığını aktardı.

Pilotların taleplerinin imkansız olduğuna ve durumun zorluğuna işaret eden Menkebi, idarenin sendika ile geçen hafta boyunca müzakere halinde olduğunu, yarın başka bir görüşme daha yapılacağını vurguladı.

Birçok pilotun greve gitmesinin kendilerini şaşırttığını ifade eden Menkebi, "Şirket bu duruma çözüm bulmaya çalıştı. Uçak kiralama başvurusuna ve bir kriz masası oluşturmasına rağmen dün 3, bugün 5 uçuşta aksaklık yaşandı. Çalışanların ücretleri yıllık olarak 340 milyon dinara tekabül ediyor." dedi.

Menkebi, şirketin içinde bulunduğu bu zor durumda herhangi bir çalışanın ücretini ödemesinin bile "mucizeden ibaret olduğunu" kaydetti.

Tüm çalışanları maddi sorunlar aşılıncaya kadar birlik olmaya çağıran Menkebi, pilotların yaşanan durum hakkında bilgilendirildiğini ve diğer çalışanlara örnek olmaları gerektiğini savundu.

Pilotlar greve gitti uçuşlar aksadı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

helal olsun ~ 5 yıl önce
Tunuslu bile hakkını arıyor,devleti de greve gidemezsin demiyor bizde de tam tersi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAMERCE ~ 5 yıl önce
bizim thy pilotları gidemez ağlarlar ağlarlar blöf yaparlar yine alirlar ama zammi şaşırıyorum nitelik yok ingilizce yok ikinci yabanci dil hic yok hadi TUNUS fransizca ingilizce süper dersin bizimkilerin anonsu bile yok doğruya doğru şimdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkiyeli ~ 5 yıl önce
Grev nedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Opticlimb ~ 5 yıl önce
Sıra sunexpress de

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kapı ~ 5 yıl önce
Orada çık git o zaman
Kapı orada ~ 5 yıl önce
Sunexpressli kardeşim git ama geri gelme

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000