02 Nisan 2022, Cumartesi 10:25:32

Pilotlar grev yaptı... Çok sayıda uçuş iptal edildi

Alaska Airlines pilotları eyleme gitti. Çok sayıda uçuş iptal edilmek zorunda kaldı.
  • Aaaa ayyynı bizim cengo kaptanlar
  • THY KABİN MEMURUNA DÜNYA STANDARDINDA MAAŞ VERİRKEN KOKPİTİ NEDEN EZER ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL
  • konuşsun Alaska pilotu, yıllık 341 bin dolares diyor, ne desin 500 isteruk mu desin. Senin pilotun yüz milyonlarca dolarlık uçağı herhangi bir limit olmadan (bakınız şirketin SHGM şubesi) uçuruyor, bir de para verilmeyince, doğal olarak mevzu biraz para oldu.
  • bunların hepsini kapı önüne bırakacaksın..hiç kimse vazgeçilmez değildir...parayı bastın mı kapıda kuyruk olur hava civacılar
  • Yonetimin kopegi olurum kopegi
  • uçağı olması onun uyduruk bir charter olduğu gerçeğini değiştirmez, uçtun mu hiç? Ben uçtum ve beğenmiyorum, benim için uyduruk bir low cost şirket. O konuyu geç, bunlar niye pilotuna yıllık 340 bin dolar veriyor? Hep yanlış şeylere kanalize oluyorsunuz, kuzucuk seni.
  • Çözüm belli kaptanlarım fo arkadaşlarım, bahanelerinizden mazaretlerinizden kurtulup hakkınızı aramayan sendikadan istifa edecek ve ya sendikasız kalacaksınız dayanışma aidatını ödeyip ya da havasen'e geleceksiniz. Ağlamayın sızlanmayın sendikanızı değiştirin sorumluluk alın.
  • Adam bak gerçeği söylemiş, HUKUK demiş. HUKUK yoksa sen nereye hakkını arıyorsun? Bak kaç tane kaptanı, amiri, teknisyeni sendika mevzuusundan işten attılar, buyur eylem yap işte, zaten hukuk olan bir ülkede sen sendikal işlerden adam atacaksın, vay o şirketin haline. Önce ülkeye tekrar demokrasi, hukuk gelecek, sonra bunlarında sırası gelecek.
  • Biri bunu dile getirdi sonunda, seçilmişlikten atanmışlığa uzanan pembe hayatlar. Vaatlerini yerine getirir görevini yaparsın, sonra git kimin altında çalışacaksan o senin bileceğin.
  • yani uyduruk charter şirketin kaptanı yıllık 340 bin dolarcık alıyormuş. Amerika'da patronlar birazcık gerizekalı herhalde, diye düşünür bizim kuzucuklar.

Alaska Airlines pilotları eyleme gitti. Çok sayıda uçuş iptal edilmek zorunda kaldı.

Alaska Airlines tarafından yapılan açıklamada, pilotların protestoya gitmesi nedeniyle sadece cuma günü 120 uçuşun iptal edildiği  ve  bunun şirketin günlük toplam uçuşlarının yüzde 9'una denk geldiği ifade edildi.

Pilotların bağlı olduğu sendika ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan anlaşmazlık nedeniyle greve gidildiği belirtildi. Ancak sendika yetkilileri, grev nedeniyle uçuşların iptal edilmediğini, eyleme katılan tüm pilotların izinli olduğunu ve uçuş planlanmadığını söyledi.

Sendika, üç yıllık müzakerelerin ardından Alaska’nın pilotların iş güvenliği ve uçuş süreleri konusundaki endişelerini gideren adil bir sözleşme teklif etmediğini iddia etti.

Alaska Airlines yetkilileri ise kaptan pilotların yılda ortalama 341 bin dolar kazandığını ve şirketin pandemi şartlarını da göz önünde bulundurarak yeni başlayacak pilotlar için saatte 100 dolar ödemeyi teklif ettiğini söyledi.

Ayrıca eylemler nedeniyle hafta sonu çok daha fazla uçuş iptali olabileceği, yolcuların sefer öncesi uçuş durumunu kontrol etmeleri istendi.











Pilotlar grev yaptı... Çok sayıda uçuş iptal edildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (51)

Aynı ~ 2 yıl önce
Aaaa ayyynı bizim cengo kaptanlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MANTIK ~ 2 yıl önce
THY KABİN MEMURUNA DÜNYA STANDARDINDA MAAŞ VERİRKEN KOKPİTİ NEDEN EZER ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
128 Ska ~ 2 yıl önce
Grev olursa kabin greve çıkar , sende uçağa gidip ekip beklersin o yüzden
Para mı ~ 2 yıl önce
konuşsun Alaska pilotu, yıllık 341 bin dolares diyor, ne desin 500 isteruk mu desin. Senin pilotun yüz milyonlarca dolarlık uçağı herhangi bir limit olmadan (bakınız şirketin SHGM şubesi) uçuruyor, bir de para verilmeyince, doğal olarak mevzu biraz para oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mevzu ~ 2 yıl önce
Her zaman para idi. Bu durumun sebebi de parasız kalma korkusundan birilerini gaza getireyimde ben seyirci kalırım ne akarım ne kokarım denilmesinden. Hak edildiği için şu an bu şekilde her şey. Hak yok, hukuk yoksa bu da yine hakedildiğinden böyle, şu an ona buna damga vuruluyorsa bu da sen çabalarken sesini çıkarmayan halinden memnun yan komşun ya da bağırana destek çıkamayan sen yüzünden. O yüzden bahanelere sığınıp durmayalım. Bu ülkeyi bu hale oy verme hakkı olanlar getirdi sadece.
trkn gm ~ 2 yıl önce
bunların hepsini kapı önüne bırakacaksın..hiç kimse vazgeçilmez değildir...parayı bastın mı kapıda kuyruk olur hava civacılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yağ'a gelen son zam ~ 2 yıl önce
Sebebi sen ve senin gibiler emin ol.
341 bin dolar alsam ~ 2 yıl önce
Yonetimin kopegi olurum kopegi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu yüzden ~ 2 yıl önce
Bu haldeyiz ya
Bu yuzden ~ 2 yıl önce
Hayatinda hic 341 bin dolar aldin mi?
250 dane ~ 2 yıl önce
uçağı olması onun uyduruk bir charter olduğu gerçeğini değiştirmez, uçtun mu hiç? Ben uçtum ve beğenmiyorum, benim için uyduruk bir low cost şirket. O konuyu geç, bunlar niye pilotuna yıllık 340 bin dolar veriyor? Hep yanlış şeylere kanalize oluyorsunuz, kuzucuk seni.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
77 kpt ~ 2 yıl önce
Çözüm belli kaptanlarım fo arkadaşlarım, bahanelerinizden mazaretlerinizden kurtulup hakkınızı aramayan sendikadan istifa edecek ve ya sendikasız kalacaksınız dayanışma aidatını ödeyip ya da havasen'e geleceksiniz. Ağlamayın sızlanmayın sendikanızı değiştirin sorumluluk alın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika? Çözüm? ~ 2 yıl önce
Sendikadaki (havasen), kabin memurlarının tavırları yüzünden Havasen’den ayrılmış onlarca kaptan biliyorum. Kabin ve kokpit her anlamda birbirlerinden ayrılmadığı sürece kokpit sürünmeye devam eder.
77 Kaptanına ~ 2 yıl önce
Kaptanım, Havasen'e gelince ne olacak? Kabin gelmeyip yetkili sendika olmadıktan sonra?
Kabin kokpit birliktedir ~ 2 yıl önce
Kabin kokpit olarak bu uçuş adaletsizliklerine dur demek, Kur karşısında maaşlarımızı korumak, elimizden alınan tüm haklarımızı geri almak, baskıcı bir yönetime dur demek… vs vs vs şartlarımızın iyileştirilebilmesi için sendikadan çıkmamız gerekiyor ve kokpit ile birlikte haraket etmemiz gerekiyor. Veee İşe yaramaz sendika sen de yargılanacaksın. Ekip terminaline koyduğunuz kendinden dahi haberi olmayan insanlar son Gülen iyi gülecek. bir gün bile faydasını görmediğim sendika senin de suyun kaynadı.
128 ska ~ 2 yıl önce
Sayılara göre delege vermeden kabin gelmez. 50 kokpit delege oluyorsa 100 kabin olacak. Diğer türlü böyle kendin çal kendin oyna gidersiniz
77 kpt ~ 2 yıl önce
Bizim gemimiz büyük nir gemidir arkadaşlar, kokpit tamamen sendika değiştirse ya da ezici bir çoğunluk insani ve mesleki sorumluluğu olan hak arama hakkını kullanarak istifa etse, geç de olsa güç de olsa pilotu olmayan çakma sendika hareket geçer, sizin mantığınızla ilk baştaki Havasen hareketinden neden korkup hemen hem kokpitten hem de kabinden arkadaşlarımızı haksız hukuksuz ve de edepsizce işten attılar sanıyorsunuz. Kanin geçmedikçe ne olacak ki mantığı KOKPİT gücünü görememekten kaynaklanıyor, kendinize güvenin 4000 pilotunu kaybetmiş bir Havaiş sendikacılık yapamaz bu sektörde, bıyıklıya gülerler...... istifa edin , ağlamayın, dünyanın yükünü taşıyoruz ama maalesef kendi yükümüzü taşıyamıyoruz, yazık hayla huyla geçen hayatlar.
Beyin bedava ~ 2 yıl önce
Adam bak gerçeği söylemiş, HUKUK demiş. HUKUK yoksa sen nereye hakkını arıyorsun? Bak kaç tane kaptanı, amiri, teknisyeni sendika mevzuusundan işten attılar, buyur eylem yap işte, zaten hukuk olan bir ülkede sen sendikal işlerden adam atacaksın, vay o şirketin haline. Önce ülkeye tekrar demokrasi, hukuk gelecek, sonra bunlarında sırası gelecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş yapma ~ 2 yıl önce
Tabi ülkeye hukuk adalet sana hazır olarak bahşedilecek, sen hiç savaşmayacaksın, hazıra konacaksın. Bu iş medeni ülkelerin yüzlerce yılına maloldu. Sen trene bak bekle birisi sana getirir o hukuku beyin bedava.
Sonunda ~ 2 yıl önce
Biri bunu dile getirdi sonunda, seçilmişlikten atanmışlığa uzanan pembe hayatlar. Vaatlerini yerine getirir görevini yaparsın, sonra git kimin altında çalışacaksan o senin bileceğin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Para ~ 2 yıl önce
yani uyduruk charter şirketin kaptanı yıllık 340 bin dolarcık alıyormuş. Amerika'da patronlar birazcık gerizekalı herhalde, diye düşünür bizim kuzucuklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sütçü Beygiri ~ 2 yıl önce
Uyduruk charter şirketi dediğiniz 85 yıldan eski mazisi olan filosunda 183 Boeing 737, 40 Airbus A320, 32 Bombardier Q400 ve 64 Embraer 175 tipi uçakla operasyon yapan 20 binin üzerinde de çalışanı olan OneWorld üyesi bir hava yolu şirketidir. İşkembe-i kübradan sallamışsınız. Bari bir bilene sorsaydınız.
Az matematik öğrenin ~ 2 yıl önce
Brütten anlaşma yapıyorlar 340 bin brüt neti 200 bin yapar yok ikramiyesi yok temettüsü zaten thy ile aynı
Matematikci ~ 2 yıl önce
Tk da 17k dolar alan kaptan var mi temettusuyle, ikramiyesiyle, mazotu ve pazar mesaisiyle?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000